Cred ca oficial suspendarea judecatii nu exista
insa ar trebui sa fie sinonime
Prin suspendarea judecatii intelegem,, oprirea cursului acesteia, datorita unor imprejurari voite de parti, care nu staruie in solutionarea pricinii, ori independent de vointa lor, fiind in imposibilitate fizica sau juridica de a se prezenta la judecata,,
Suspendarea procesului civil, se face in cazuri bine determinate de lege.VEZI -Suspendarea procesului | Codul de Procedură Civilă
Bună! Judecata e judecata, procesul civil e proces civil. Adică atunci când spui "judecata", te referi la o etapa a procesului civil sau a procesului penal. Ca sa te lămuresc mai bine: procesul penal are 4 faze (urmarirea penala, camera preliminara, JUDECATA și punerea în executare a hotararii penale). Procesul civil are 2 faze: JUDECATA și executarea silita a hotărarii judecătorești). După cum vezi, când zici "judecata" nu te referi la procesul civil, ci numai la o etapa a acestuia, procesul civil fiind ceva mai mult, cuprinzând și executatea silita a hotararii judecătoresti. De asemenea, dat fiind faptul ca judecata e și o etapa a procesului penal, când cineva vede cuvântul "judecata" fără nicio alta precizare, nu are de unde sa știe dacă e vorba de sfera penalului sau a civilului. "Judecata" e facerea propriu - zisa a dreptății. E atunci când părțile se află în fața unui judecător, în instanta, când se discuta aspecte, când avocații fac pledoarii și se administrează probe. Dar atât în procesul civil, cât și în ăla penal, asta e doar o fază, o parte. Ca sa dam un exemplu, la ăla penal mai ai faza de urmărire penala și de camera preliminara pana la judecata, fazele astea constând în munca politiei și a procurorului pana ce inculpatul ajunge în fața unui judecător + analizarea dosarului în camera preliminara ca să se vadă dacă e ok de trimis în judecata și abia apoi o sa înceapa judecata propriu-zisă. După judecata, atât în procesul penal, cât și în ala civil vei avea o hotărare judecătorească, care trebuie pusa în executare, deci vine faza executării. După cum vezi, procesul civil sau ala penal e ceva mult mai complex decât judecata în sine, care nu este decât o parte din întreg procesul. În vorbirea comună lumea foloseste frecvent termenul de proces pentru a se referi la judecata, iar în mintea oamenilor e foarte des prezenta aceasta confuzie. Însă dacă vrei sa te exprimi juridic, e greșit sa pui semn de egalitate între cele două
Sper ca ti am fost de folos!
Așadar, nici suspendarea judecății nu i totuna cu suspendarea procesului civil, pentru ca judecata nu i totuna cu procesul civil.Asta voiam sa zic.
În plus, iti dai seama ca sunt noțiuni diferite întrucât sunt reglementate separat în Codul de Procedura Civila. Suspendarea judecății cauzei e la articolul 242, iar suspendarea procesului e la 413.
Amesteci urmarirea penala cu procesul penal. Sunt doua lucruri diferite. Inclusiv organele judiciare sunt diferite: urmarirea penala se face de politia judiciara si parchet sub conducerea unui procuror, care este partea acuzatoare in proces, iar judecarea se face de completele de judecata conduse de un judecator, care trebuie sa fie impartial.
E adevarat ca si in cadrul procesului exista cercetare: cercetarea judecatoreasca.
Cercetarea penala - in concluzie - nu este componenta a procesului penal.
Salut! Habar nu ai! Îți spun atat: informează te si nu mai induce oamenii în eroare!
Nu discut cu neofitii in materie.
Vezi ca induci lumea în eroare și e grav!
Tu nu ai inteles ce ti-am spus?
Ba da, dar neofitul ești tu.
Chiar vrei sa demonstrezi ca esti femeie? Eu am inteles acest lucru dupa nume.
Si slab ca intelect, și misogin, și avid după atenție! Combinație letala ))))
O studenta la medicina este intrebata la examen pentru diferentierea notei: ce se mareste la excitare de 5 ori. Ea a inceput sa rada : hihihi!
Profesorul ii spune ca este libera si are nota 5. Studentul care urmeaza este intrebat acelasi lucru. Pupila, ii raspunde studentul.
- Foarte bine, ii spune profesorul. Te rog sa mergi la colega ta care a raspuns inaintea ta si sa-i spui ca Hihihi se mareste numai de doua ori la excitare.
Din cate vad tu suferi de o combinatie letala, deoarece nu ai dedus ce am vrut sa spun. In orice caz nu era ceva misogin. Cat priveste intelectul nu vreau sa ma exprim, ca spui iar' ca sunt misogin.
Si nici nu am nevoie de aprecierea ta. Doar cei fara discernamant fac asemenea afirmatii personale.
Ce ai spus tu are un singur sens și știi bine asta. Mare inteligent te mai crezi!
Nu i aici vorba despre faptul ca te apreciez sau nu te apreciez eu, ci despre faptul ca după ce ca vorbești prostii, mai și insiști cu ele. Si cu asta am încheiat subiectul, iti voi ignora orice alt comentariu, oricine se poate convinge luând o carte de specialitate sau căutând pe internet pe site-uri juridice ce e ăla proces penal și ce etape cuprinde. Ti ar prinde și ție bine sa te mai informezi. Pupici!
Daca atat te duce mintea, n-am ce-ti face. Si cu asta basta. Scuteste-ma de ineptiile tale, ca sa nu te blochez.
Si daca ma blochezi, mor de supărare, crede ma! Plâng ca m-a blocat un nene care vorbește tâmpenii pe TPU! Te rog, nu mi frânge inima, preainteleptule CodruțElian1990! )))) Mai ales ca știi atat de bine ce e acela proces penal... Mai bine decât cursurile tipărite de procedura penala din facultățile de drept, pe care le contrazici cu tupeu, căci ești un geniu. Scutește ma, nene! Ăsta chiar e ultimul meu comentariu, caci deja mi se pare ca investesc prea multa energie în a ți explica ție ca nu știi deloc despre ce vorbești. Pa, pa.
Ti-ai dat arama pe fata. Nu-mi pun mintea cu tine. Ii fi avand si parul lung.
Esti asa tupeist ca aproape ma atragi asta ca să închei intr o notă mai amuzanta. Lăsând gluma la o parte, eu nu țin dușmănie, gata, m-am descarcat, nu mai am nimic cu tine. Oricum intenția n a fost sa ma cert cu tine sau sa te deranjez în vreun fel, ci sa mi susțin punctul de vedere. Pace?
Da! Dar sa-ti spun la ce m-am gandit cand am zis ca esti femeie: ca vrei sa ai ultimul cuvant.
Bine, ok, dar a sunat foarte rău în context! Oricum, gata, nu s dușmănoasă, ba chiar îmi retrag vorbele mai puțin drăguțe pentru ca mi ai demonstrat acum ca ești un om cu care ma pot intelege și mi am schimbat părerea.
PS. "Procesul penal are patru faze: urmărirea penală, camera preliminară, judecata și punerea în executare a hotărârilor penale de condamnare rămase definitive."
Ok.
Pai chiar asa e, nu mai face mișto ca iar devin agresivă )))
Ma refer la ce ai citat mai sus. Cauta și vei vedea ca am dreptate. Zău. Fără răutate, te înșeli. Ma rog, gata
Https://www.pna.ro/faze_proces_penal.xhtml
Uite, citește aici, e o sursa de încredere.
Da, stiam, dar am sondat.
OK. Cer iertare.
LanguageMaster întreabă:
LanguageMaster întreabă: