Nu conteaza cine si ce a spus, conteaza cine si ce a facut.
Fapt - NATO a pastrat pacea timp de peste 60 de ani.
Fapt - Rusia a amenintat pacea timp de peste 60 de ani.
Fapt - NATO si UE au prosperat, pana si Polonia a avut crestere la PIB de peste 500%, in timp ce Rusia comunista e din ce in ce mai saraca si mai corupta.
Fapt - Europenii nu se inghesuie sa mearga in saracia din Rusia, pe cand Rusii se inghesuie sa ajunga prin Europa la un trai mai bun.
Fapt - O tara trebuie sa aiba dreptul sa isi aleaga viitorul, sa faca alegeri fara sa fie amenintata. (cu exceptii cand pun in pericol siguranta altora cu atomice, etc)
Fapt - Daca Rusia era decenta, incerca sa castige Ukraina de partea ei fara sa fie nevoie de forte armate, este vina lor ca au indepartat Ucrainienii cu omuleti verzi si alte metode comuniste.
Fapt - Daca Rusia ataca Ucraina asta pune in pericol independenta unei tari libere, asta nu afecteaza doar NATO si are impact la nivel global, deci intreaga lume se intoarce impotriva Rusiei.
Fapt - Rusia incearca sa destabilizeze Europa de zeci de ani, recent prin atacuri cibernetice si propaganda ieftina facuta de grupuri de extremisti.
Deci, despre ce vorbim? Putin este doar un criminal, atat el cat si regimul lui - Nimic mai mult.
Rusii is tiranii, asta e evident. O crezut ca le iese manevra cu Crimeea iar, si acum sunt frustrati,
Poate că evenimentele din 1789 în Franţa şi cele ce au avut loc În Europa două sute de ani mai târziu s-ar potrivi mai bine spuselor lui Jefferson.
Iar pui o intrebare ce necesita un raspuns cat un cearceaf!
Mergand pe ideea ca, intotdeauna conflictele intre doua tabere au fost generate si sustinute de catre o a treia tabara, care a avut un interes ( si nu doar financiar ), atunci, patriotii au fost considerati ca fiind „ victime colaterale ".
In cazul de fata, se pune intrebarea, cine este aceasta a treia tabara?!
De zeci de ani un organism international s-a erijat in „ soldatul universal " - NATO - cel care aduce pacea pe toata Planeta, desi, chiar nu e nevoie de el intr-o situatie reala; doar ca acest organism stie sa bage „ batul prin gard ", o adevarata arta in materie de cucerit teritorii. Promite mult, si face putin, pentru cei ce au aderat, sau spera sa adere la acest organism, cum e cazul Ucrainei. Zelenskiy e deja confuz, caci nu i s-a spus ce interdictii i se vor impune Rusiei, in cazul in care Ucraina va fi invadata.i.Cica, la Munchen s-a lasat cu tacere la aceasta intrebare; deci, despre ce e vorba?! E de luat in calcul si faptul ca, din punct de vedere ideologic, o alta noua putere politica si economica cum este China, este alaturi de Rusia, chiar din vremuri mai vechi.
In concluzie, cred ca eroii sunt intotdeauna popoarele, iar tiranii sunt conducatorii acestora, daca nu duc o lupta dreapta pentru ele.
Bună dimineaţa!
Cred că Jefferson putea folosi un alt termen în locul lui "patrioţi"; părerea mea. În cele mai multe cazuri, nu patriotismul îi mână în luptă pe cei care se ridică să "împrospăteze pomul libertăţii", ci sărăcia, asuprirea, nedreptăţile... Ce i-a scos în stradă pe oamen la noii în dec. '89, ca să dau numai un exemplu? Patriotismul? Nu, ci cu totul alte chestii. De zeci de ani nu se putea vizita o ţară străină, graniţele fiind închise; cult deşănţat al personalităţii; partid unic; cenzură; criza de alimente din ultimii ani; şi altele. În ce priveşte patriotismul, culmea, lucrurile stăteau exact invers. Ceauşescu era mai patriot decât cei care au urmat după el.
O zi buna sa ai si tu!
Nu cred ca la acea vreme putea folosi alt termen; poate chiar era pe buzele tuturor, tanand cont de situatia de-atunci. Si sunt sigura ca nu a gandit ca in viitor cuvantul patriot ca deveni un termen perimat, asa cum s-a intamplat la noi, in vremea comunismului.
Iar motivul pentru care oamenii ies la lupta e discutabil, pentru ca si cel bogat si cel sarac vrea sa isi apere ce e al lui, atat cat e. „ Eu? Imi apar saracia si nevoile si neamul ".
Inclin sa cred ca omul sarac e mai principial decat cel bogat, dar, daca motivul pentru care lupta un om sau altul este diferit, scopul unic ii poate definii ca patrioti, cred...
L-ai dat ca exemplu de patriotism pe Ceausescu, dar eu nu cred ca poti fi patriot doar pe jumatate; sa cladesti o tara, dar cu oameni infometati, lipsiti de anumite libertati si cenzurati.
In ultima vreme se tot vehiculeaza nume de politicieni de prin vecinatatea noastra, ca fiind patrioti. Dar, daca nu stiu ce viata duc oamenii lor, nu am curajul sa le dau acest calificativ.
De ai nostri...no comment!
Nu cred că la asta se referea Jefferson. Cred că se referea că poporul trebuie să-i dea jos pe tirani, pentru a reîmprospăta "the tree of liberty". Depinde și de contextul în care a fost spusă fraza.
Eu nu am nimic cu Rusii per total ca natie, eu am probleme cu orice regim criminal, fie el comunist sau nu.
In momentul de fata sunt Anti-Putin si anti propaganda comunista, cum este faptul ca Rusia se simte amenintata de Ucraina.
Rusia : Russia 2020 population is estimated at 145, 934, 462 people at mid year according to UN data.
Ucraina : Ukraine 2020 population is estimated at 43, 733, 762 people at mid year according to UN data.
Cum sa spui tara cu 146 mil de oameni ca ti-e frica ca te ataca aia cu 43 mil. Singura frica a lu` Putin este ca vad oamenii lui ca vestul o duce mai bine si pierde suportul lui de dictator.
Daca Putin invadeaza Ucraina, cum crezi ca o sa o controleze? Sunt totusi 44 de milioane de oameni, (si sa pastrezi armata acolo dupa invazie) singura modalitate sa faci toti oamenii sa te accepte este prin crime, prin batai, mutilari, prin sentinte de inchisoare...incerci sa bagi frica in ei sa te accepte, ala-i terorism, oamenii aia deja il dispretuiesc inca din 2014 de cand a atacat Crimea, oamenii aia au pierdut copii, parinti, rude, prieteni.
Deci nu Rusii per total sunt de vina, ci Putin si cei apropiati lui.
Apropo de anti-rusism,
In Rusia este ilegal anti-rusismul in schimb, acolo daca ai comentat ceva impotriva regimului ori ai un accident ori mori prin inchisoare.
Nu conteaza cine si ce a spus, conteaza cine si ce a facut.
Fapt - NATO a pastrat pacea timp de peste 60 de ani.
Fapt - Rusia a amenintat pacea timp de peste 60 de ani.
Fapt - NATO si UE au prosperat, pana si Polonia a avut crestere la PIB de peste 500%, in timp ce Rusia comunista e din ce in ce mai saraca si mai corupta.
Fapt - Europenii nu se inghesuie sa mearga in saracia din Rusia, pe cand Rusii se inghesuie sa ajunga prin Europa la un trai mai bun.
Fapt - O tara trebuie sa aiba dreptul sa isi aleaga viitorul, sa faca alegeri fara sa fie amenintata. (cu exceptii cand pun in pericol siguranta altora cu atomice, etc)
Fapt - Daca Rusia era decenta, incerca sa castige Ukraina de partea ei fara sa fie nevoie de forte armate, este vina lor ca au indepartat Ucrainienii cu omuleti verzi si alte metode comuniste.
Fapt - Daca Rusia ataca Ucraina asta pune in pericol independenta unei tari libere, asta nu afecteaza doar NATO si are impact la nivel global, deci intreaga lume se intoarce impotriva Rusiei.
Fapt - Rusia incearca sa destabilizeze Europa de zeci de ani, recent prin atacuri cibernetice si propaganda ieftina facuta de grupuri de extremisti.
Deci, despre ce vorbim? Putin este doar un criminal, atat el cat si regimul lui - Nimic mai mult.
Mi-e milă când văd toate comentariile astea, aveți o viziune atât de limitată asupra situației, încât să nu vedeți cum NATO își mută granițele și armamentul pe zi ce trece tot mai aproape de hotarele Rusiei, și ce-ar trebui să facă? să-i lase să-și mute poate toata forța terestră, aeriană și navală atât de aproape de granițele lor?
Ce face Rusia Ucrainei NATO a făcut atâția ani la rând mult mai multor țări, doar că cu acte și fără gloanțe.
Rușii sunt inamicii noștri istorici și orice s-ar întâmplă trebuie să-ți ținem departe de noi. România trebuie să se alieze cu oricine, numai să fie contra Rusiei.
Ce au făcut ei celorlalte țări nu ne privește. Dar dacă Donețk și Luhanks se desprind de Ucraina vor intra în sfera de influență a Rusiei, adică cu un pas mai aproape de noi. Și cu cât se aproprie mai mult, cu atât ne-am prăjit mai tare.
De asta e foarte bine că suntem în NATO. Dacă taica Putin vrea să guste din România, măcar sare America pe ei.
Mie imi e mila de oamenii ca tine spalati pe creier care traiesc zi de zi sub doctrina ruseasca, de fapt mint, de oamenii ca voi nu prea imi e mila, acum am vazut si poza, ai logo-ul comunismului, nici nu ar trebui sa aveti acces la internet ca sa nu puteti sa imprastiati mizeriile voastre bolsevice.
Deloc, asta pentru ca sistemul e facut in asa fel incat amprenta comunista de aceasta data condusa de hoti sa nu dea gres, deja functioneaza de 3 decenii, o sa mai continue asa pana se gasesc niste baieti care sa schimbe tara in bine, e mai greu asta pentru ca cine se face politician nu o face pentru ca il da binele afara din casa, o face ca sa fure cat mai mult, sa faca averi pe spatele banilor publici, europeni, dar asta e partea a 2-a, nu ai cu cine, toti sunt din acelasi luat, cred ca de departe suntem cea mai corupta tara din Europa, bag mana in foc ca suntem in top 5 mondial fara emotii.
Da, este o cerere pe care NATO n-o poate onora, deci a fost propusa la deruta, special pentru a face negocierile diplomatice sa esueze.
Rusii au sisteme de aparare contra tuturor armelor din UE. Deci UE e partea slaba in acest conflict. Plus ca UE este dezbinata (Orban este omul lui Putin de la Budapesta). SUA e mai mult preocupata de ascensiunea Chinei in Asia, deci nu va interveni militar in conflictul din Europa.
Daca NATO ar elimina state din alianta asta ar insemna dizolvarea de facto a aliantei.
Ionut003 întreabă:
MotuMatias întreabă: