Daca cele 5 sate se afla pe teritoriul Romaniei, termenul legal pentru depunerea cererilor de restituire a expirat acum cativa ani--- vezi, pe site-ul Autoritatii Nationale pentru restituirea Proprietatilor care au fost acele termene:http://www.anrp.ro/fond-funciar/64-termenele-de-depunere-a-cererilor.html
Sunt pe teritoriul Moldov-ei mersi oricum
Am banuit ca esti pe teritoriul R.Moldova --- este motivul pentru care am facut precizarea " daca cele 5 sate se afla pe teritoriul Romaniei"!
Daca si la voi au aparut legi speciale(reparatorii) care au drept scop restituirea proprietatilor confiscate abuziv de catre comunisti, cauta acele legi, citeste-le si actioneaza! Cauta documentele care fac dovada proprietatii detinute de stramosii tai( in registrele agricole din satele respective, la arhiva nationala, in familie ).
Salut adiciujr!
Iti trebuie foarte multi bani sa demarezi procedurile de retrocedare.Iti trebuie o bascula de acte prin care sa dovedesti ca strabunii tai detineau in propietate acele pamanturi si o groaza de drumuri pe la tribunale pentru a face succesiunile dupa fiecare raposat in parte. Poti avea si imensa surpriza de a descoperi si multi alti mostenitori.
In alta ordine de idei, la cati indivizi zac acum prin puscarii pentru retrocedari abuzive, nu cred ca te va mai ajuta nimeni sa intri in posesie, chiar daca zici ca esti indreptatit.Nu-ti ramane decat sa traiesti in continuare cu amintirea averii strabunilor tai.
Oricum, iti doresc bafta si nu in ultimul rand, imbogatire cat mai rapida!