anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Știm că se vorbește mult de problema cerșetoriei de la noi din țară. Ia uitați ce soluție au adoptat autoritățile din capitala Lituaniei, Vilnius: să se ofere amenzi, nu numai pentru cerșetori, dar și pentru cei care încurajează acest fenomen, adică cei care le dau bani.

Mai detaliat, puteți citi aici:
http://www.evz.ro/......56682.html

Acum: cât de echitabilă vi se pare această soluție? Până unde are statul voie să-și dea cu părerea și să mă taxeze pentru cum îmi cheltui eu banii munciți de mine? Considerați asta o soluție de luat în calcul și pentru țara noastră? Cu argumente și toate alea.

5 răspunsuri:
| HelpMeNow a răspuns:

Foarte buna ideea big grin este pacat ca acestia ne fac de ras in europa...
Tiganii sunt de 2 feluri, care se chiunie sa faca bani si care cersesc, pe cei care cersesc i-as impusca, insa pe ceilalti i-as incuraja, sunt tigani care fac totposibilul sa faca bani, fara sa fure sau sa dea in cap pe strada...

Legea asta e buna, deoarece tiganii devin dependenti de cersit! ii dai acum un ban, vede ca merge treaba, mai ia si un copil cu ea, mai isi rupe o mana sau cv si vin banii, in majoritatea cazurilor, fac copii numai ca sa fie un "plus" in ochii oamenilor.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mi se pare cam trasa de par aceasta masura si precis nu va eradica cersetoria. De altfel, asa cum spunea un lituanian, nu cred ca o asemenea amenda ar rezista in instanta, pana la urma este o ingerinta grava in libertatea oamenilor de a folosi cum vreau banii obtinuti in mod legal si nimeni nu le poate interzice sa faca un cadou oricui socotesc de cuviinta. Numai bine!

| harciog a răspuns:

Ar fi bine.Ar fi excelent.Nu-i de ajuns cit decarteaza la politie smenarii, smecherii si contrabandistii.Acum au s-o faca si cersetorii taxe cu o anumita valoare pentru toate vadurile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu știu ce ai înțeles tu din ce am scris eu în întrebare, dar eu nu le făceam nicidecum lobby cerșetorilor. Și e întocmai cum ai spus tu la început: eu trebuie să fiu cel care decide. Nu știu ce-ai vrut să spui prin "incultură și educație..." Ce să înțeleg, că ăia care dau bani cerșetorilor sunt inculți și needucați? Explică, am impresia că eu am scris în română, tu ai citit în turcă, mi-ai răspuns în arabă, eu am citit în urdu și îți replic în portugheză.

April
| April a răspuns:

Cersetoria a existat de cand e lumea lume-chiar in Odiseea homerica exista un astfel de personaj-,si inclin sa cred ca va exisa aata vereme cat bunurile materiale voi fi impartite inechitabil si vor exista unii care au mai mult decat ar avea nevoie si altii care n-au nici cat ar avea nevoie.Iar sa disociezi intre cei care n-au,dar ar putea sa aiba, daca s-ar apuca de munca, si cei ce n-au fiindca nici nu pot munci, ar fi un efort sisific.Asa incat,parerea mea e ca trebuie lasat la o parte orgoliul de a putea declara:"Avem un oras fara cersetori!"-,caci orgoliu este,-si a accepta lumea asa cum e :cei ce vor sa cerseasca,sa o faca,iar cei ce vor sa dea,sa dea,fiindca asta nu s-ar intampla daca n-ar avea de unde da. Exista ratiuni si pentru una si pentru alta. Daca inteleg eu bine,cei mai scrupulosi in a eradica un fenomen sau altul,sunt asiaticii,cei care,iata,condamna la moarte traficantii de droguri,si cei care, in egala masura, par a dispretui viata omeneasca fiindca la ei s-a ivit si fenomenul "harakiri si cel numit kamikaze.Pana la urma,"lumea-i cum este si ca dansa suntem noi"; printi sau cersetori, dupa cum ne-a voit destinul sau am ales noi insine, in unele cazuri.Numai bine.