| calubalan a întrebat:

Toate sperantele legate de iesirea din criza intr-un termen rezonabil si previzibil s-au spulberat. In lupta cu enigmele economiei se pare ca au invins scepticii, cei care vedeau criza intinzandu-se ca o molima pana la ultimul cetatean, intr-un timp nedefinit, peste care toate falsele incercari ale politicienilor vor esua. Care este Solutia pentru iesirea din criza?
http://gandeste.org/general/solutia-pentru-iesirea-din-c riza/9971

6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nici un om normal care are notiuni elementare de macroeconomie nu a sperat sa iesim foarte rapid din criza ( a nu se confunda criza cu recesiunea). Economia are urcarile si coborarile ei, rolul unei guvernari fiind acela de a atenua aceste fluctuatii, insa interesele si nepriceperea lor devin adesea instrumente de amplificare a efectelor neplacute. Totusi, iesirea din criza va veni inevitabil, pentru ca economia are legile ei, la nevoie reglandu-se automat.

| ary a răspuns:

In primul rand ar trebui stabilite prioritatile, realizarea unor proiecte realiste si solutionarea lor, se vorbeste insa mult, dar se face putin.

| Cryssbest a răspuns:

Politicienii nu au absolut nici un interes ca populatia sa o duca bine, si cine crede altceva e un naiv!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Functionarii statului si-au facut legi numai pentru ei si au pus accent, platind bine bugetarii pe cind cei care muncesc si produc trebuie sa se multumeasca cu salariul minim.Deci se incurajeaza neproductivitatea dar inca nu se vede.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sceptici, ci oamenii realisti! Solutie din pacate nu exista deoarece din aceasta criza nu se va mai iesi. La nivel " mare " atit intern cit si international se discuta tot mai mult ca este timpul sa se termine cu atita democratie si omul de rind sa devina ca pe vremuri ( adica in feudalism ) o unealta productiva. In consecinta se discuta de reduceri masive de salarii, 6 zile de munca sau chiar 7 pe saptamana, fara pensii, fara ajutoare, asistenta medicala platita integral, fara sindicate, fara drepturi in fata angajatorului ...deci tot ce este mai rau si mai clar pentru a deveni sclavii lumii "moderne ". Acesta este viitorul.
S-a terminat cu prosperitatea individuala. Gata.
In anii de pina in '95 am vazut destule filme in care societatea americana era prezentata drept un mare lagar de munca fortata.
Omul de rind, cautat si in c-r, urmarit la tot pasul, pazit cu arma, nu avea voie decit sa mearga la munca. Atit. Tot timpul lui era strict calculat servici -acasa si inclusiv acasa nu avea voie sa faca decit ce spuneau conducatorii. Niste filme sf dar care au descris viitorul. Poate nu va fi chiar in asa hal, dar cert este ca viitorul va fi jalnic.

| Miss Sintetic a răspuns:

Investitia in domenii profitabile, nu in cele care sunt doar o scurgere imensa de bani.