| NewChangeSociety a întrebat:

Tot aud aceleași răspunsuri demodate: că pentru a câștiga mai bine, trebuie să te dezvolți profesional. Unde și cu ce să te dezvolți profesional? Din 2000-3000 de lei cum te poți dezvolta profesional când abia îți ajung de mâncare? Unde te poți dezvolta profesional dacă la angajare se cere experiență? Bună glumă! Dar nu se pupă cu realitatea! Când nu ai ce pune pe masă și îți plânge copilul de foame, să vedem dacă îi mai arde omului să se dezvolte profesional pentru a câștiga un venit mai decent. Sunt convins că oricine, dacă se gândește îndeajuns de mult, va vedea că este construită greșit. Societatea trebuie schimbată din temelie dacă vrem o societate care să prospere.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Experienta profesionala are nevoie de 2 lucruri de baza:
1. Invatarea bazelor unei meserii
2. Experienta si rabdare, de cat mai multi ani, in meserie
Ca "ucenic" nu te astepta la un salar de maistru sau de director!

| darrio2007 a răspuns:

Totul are un inceput. Pornesti de jos, apoi te dezvolti profesional.
Tu vrei sa ai din prima un salariu mare, daca nu ai experienta?
Eu am pornit de la un salariu de 1558 lei in 1984 si in prezent am 4500 net.
Pentru ca in acesti ani m-am dezvoltat profesional.

suntserios
| suntserios a răspuns:

"Când nu ai ce pune pe masă și îți plânge copilul de foame,"

Fix ala e momentul sa te dezvolti.

Da trebuie sa te duca si capul putin.

| Holiday a răspuns:

"Societatea trebuie schimbată din temelie dacă vrem o societate care să prospere."

Si cum ai vrea sa fie? Sa-ti dea salariu cateva mii de euro, desi tu nu stii sa faci nimic, ca sa ai bani sa te dezvolti profesional?!laughing

| Holiday a răspuns:

"Când nu ai ce pune pe masă și îți plânge copilul de foame, să vedem dacă îi mai arde omului să se dezvolte profesional..."

Tocmai de aia, regula e ca intai te dezvolti profesional pana la un nivel decent, si apoi faci copii.

| johnnny123 a răspuns:

Eu tot nu înțeleg ce susții tu. Probabil că nici tu nu știi ce susții, pentru că mereu faci afirmații care se bat cap în cap.

Ba te lauzi că ești foarte competent, ba te plângi că-ți este imposibil să te dezvolți.

Ba spui că e ușor să faci bani, ba spui că e foarte greu să faci bani.

Ba spui că nu vrei să te angajezi pentru că nu vrei să îmbogățești patronii ticăloși, ba spui că ai 9 joburi.

Ba spui că pierzi 10.000 de euro la casino, ba spui că nu ai din ce să trăiești.

Cred că dacă-ți conectează cineva un cablu la creier apare pe ecran jocul ăla, Pong, cu un pixel care se plimbă dintr-o parte în alta a ecranului.

| mODIN a răspuns:

Fiecare incercare de a schimba societatea din temelie a dat gres si au fost urmari catastrofale. S-a incercat in timpul revolutiei franceze si s-a incercat si in timpul comunismului fix ce vrei tu. Nu functioneza! Nu poti remunera oameni a caror munca nu are valoare ca si cand ar fi regi.

Uita-te si tu la joburile care platesc 2000-3000 de lei pe luna: Casier la supermarket, call center in romana, muncitor necalificat la fabrica, sunt toate joburi pe care le poate face absolut oricine si in care nu exista nici un risc sau nevoie de expertiza. Am avut si eu joburi din astea cat eram student, ca a trebuit sa ma intretin. Atat puteam face, atat am putut produce, nu mi se pare nedrept ca eram platit asa.

La fiecare reforma din asta inventata de "fate-fripte si farisei" (cum spunea Nietzsche) se ajunge in punctul in care cei ce au valore, competente, inteligenta, cei ce produc lucruri cu adevarat de valoare sunt blocati in loc din cauza invidiei celor care traiesc degeaba si sunt frustrati, iar societatea se duce pe apa sambetei fara cei de sus.

| adryang78 a răspuns:

Da, dar tu ai nouă job-uri a câte 2000 de lei, deci n-ai ce să discuți cu "sărakii" de-aici. big grin

| MistarGoGu a răspuns:

Ia intreaba-te CATI din cei cu salarii de 2-3.000 lei cheltuie banii pe vicii? Băutură, țigări, păcanele? Câți fac rate aiurea pe nimicuri care NU produc! TV de 120 diagonala în sufragerie, abonamente pe la NetFlix, Voyo sau alte nebunii!
În toată Europa și USA oamenii investesc în EDUCATIE! Fac rate pentru cursuri de specializare sau facultăți! Unele sunt sprijinite de stat sau decontate fiscal -scăzute din impozit!
Banii aia se SCOT în câțiva ani prin salarii și beneficii financiare MAI. MARI! DE plâns este ușor!

| AndreiBistriteanu a răspuns:

Pentru ca nu te duce capul.