| ANONIM12737 a întrebat:

Tot aud la lume ca spune ca la examen instructorul iti poate spune sa o iei pe interzis si o iei si pici, ce situații sunt in care o poți lua 'pe interzis' cu masina?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu se mai intampla asta acum, ca nu mai au voie sa te incurce, dar mi s-a intamplat mie, acum treizeci si ceva de ani, cand am luat permisul sa soferie, ca la examen sa intru pe o strada cu sens unic si politistul care m-a examinat sa-mi ceara sa opresc si apoi sa execut o intoarcere din 3 mutari.
Imediat am refuzat si i-am spus ca-i imposibil sa fac asta pe o strada cu sens unic.
A zambit si mi-a spus ca am dreptate si sa merg mai departe.
A mai incercat si alte trucuri si nu am picat in plasa, asa ca, in ziua aia am luat examenul

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat din doua motive:
1.Doar examinatorul (nu instructorul) iti poate da indicatii in timpul probei practice, instructorul poate fi doar martor.
2.Este interzis examinatorului sa-ti dea indicatii gresite, care urmate ar incalca regulile de circulatie.
Citeste Ordinul MAI nr.268/2010 si te lamuresti asupra tuturor aspectelor privind examinarea pentru obtinerea permisului de conducere.

| darrio2007 a răspuns:

Doar cand esti cu examinatorul poti pati asa ceva. Daca stii circulatie nu pici in capcana.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In primul rand examenul nu îl dai cu instructorul ci cu in examinator de la poliție. Și nu, nu îți spune sa o iei pe interzis. Și dacă ți ar spune ii zici frumos că e interzis și nu poți merge pe acolo.

| Brizbriz a răspuns:

Iti moare copilul in masina si strada e blocata, o iei si pe trotuar, nu doar pe interzis, ca sa ajungi cat mai repede la spital, sa isi bage dupa aia amenda si permisul meu, pana sus de tot unde soarele nu patrunde, daca asta salveaza copilul

insa, altfel, instructorul iti spune sa o iei pe interzis, il intrebi de la obraz de ce vrea sa te pice?!?
iar apoi ii faci reclamatie PE TOATE GAURILE, inclusiv penala pentru abuz in serviciu

| Yuoia a răspuns:

Se mai intampla ca examinatorul (politistul) sa te testeze cu ceva interzis. Are el grija sa te opreasca inainte de a gresi si sa-ti spuna ca ai picat examenul.
NU EXISTA situatii " in care o poți lua 'pe interzis' cu masina". Tu refuzi manevra si ii spui ca este interzis asa ceva.

| haileewatson a răspuns:

Eu nu am auzit niciodata sa puna examinatorul pe cineva sa o ia pe interzis, si nici eu nu am patit asa ceva. laughing daca iti spune ceva gresit poti sa-l corectezi si sa-i zici ca nu ai voie sa faci manevra respectiva din motivul x.