| cristina94_8053 a întrebat:

TPU am nevoie de ajutorul vostru.problema mea ar fi urmatoarea: tatal meu are un abonament la Orange,abonament care dureaza de cv ani si inca mai are de platit catva timp, destuuul de mult. Se poate sa desfaca contractul?/ plateste exagerat de mult si nici nu are vreun smartphone de la ei. deci poate renunta la abonament?

10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Se poate renunta la abonament daca n-a beneficiat de ceva (telefon, tableta, reducere la abonament pe motiv de client fidel). Daca ai beneficiat (si atunci poti renunta) trebuie sa platesti diferentele de pret. Idea este ca providerul nu-ti poate cere penalitati. Daca-ti cere penalitati (e bine sa inregistrezi convorbirea) te poti adresa ANPC (protectia consumatorului) din judetul tau.
Mai citeste si aici: http://www.capital.ro/......i-137.html

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca e in perioada contractuala trebuie sa platesti o anume suma pentru a renunta la contract

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă perioada minimă contractuală a expirat şi abonamentul s-a prelungit "automat", atunci POATE cere rezilierea Contractului ( fără plata contravalorii abonamentului pe lunile rămase )!

Dacă doreşti rezilierea Contractului ÎNAINTE de expirarea termenului MINIM, atunci TREBUIE să PLĂTEŞTI contravaloarea abonamentului pe lunile rămase!

"8. Încetarea Contractului
Contractul poate înceta după cum urmează:
a) prin acordul părţilor;
b) prin reziliere conform art.1.16 din TCG;
c) prin denunţare unilaterală, solicitată de Client, cu un preaviz de cel puţin 30 de zile calendaristice, şi cu plata de juste despăgubiri egale cu valoarea abonamentului înmulţit cu numărul de luni rămase până la
expirarea Perioadei minime contractuale, conform art.1.17 din TCG. Nerespectarea termenului de preaviz conduce la considerarea ca neconformă a solicitării de denunţare a contractului;
d) la data primirii notificării, fără intervenţia instanţei de judecată şi fără alte formalităţi, în cazul în care
Clientul persoană juridică îşi încetează activitatea, devine insolvabil, este iniţiată o procedură de lichidare
împotriva acestuia sau în caz de deces al Clientului persoană fizică;
e) în orice alte cazuri prevăzute în Contract sau legislaţia aplicabilă.
Încetarea Contractului nu exonerează părţile de răspundere pentru obligaţiile rezultând din Contract până
la data încetării sau ca urmare a încetării acestuia." - SURSA :
http://www.orange.ro/files/contracte/orange-contract-voce.pdf

Preferabil ca Cererea de renunţare la abonament prin denunţare unilaterală să o transmiţi în SCRIS, prin Poştă ( scrisoare recomandată cu Confirmare de primire )!

Asta pentru a putea demonstra respectarea termenului de preaviz de 30 de zile ( care se scurg de la data la care au primit Cererea ta, dată menţionată pe Confirmarea de primire care se întoarce la tine )!

Astfel că, la cel puţin 30 de zile după acea dată, va înceta Contractul DACĂ plăteşti contravaloarea pe lunile rămase!

Toate cele bune.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Nu se poate anula contractul.Cel putin abonamentul-dar si aditionalele-trebuiesc platite pana la expirarea contractului. Daca plateste mult, e pentru ca el a ales varianta de contract.in contract are dreptul la telefoane, dar beneficiaza numai de o reducere, iar daca vrea ceva mai sofisticat trebuie sa plateasca diferenta.

| OrangeHelper a răspuns:

Salut,
In cazul in care perioada minima contractuala nu a expirat, la solicitarea de denuntare a contractului se va solicita plata in avans pentru lunile ramase.
Insa, informatii exacte poate obtine titularul de contract fie de la colegii din orice magazin Orange, fie de la colegii de la Serviciul Clienti, prin apel gratuit la 411.
O zi buna,
Orange Helper

| cristina94_8053 explică (pentru OrangeHelper):

Da OrangeHelper ar fi platit dar e prea mult.ar fi mers in continuare cu abonamentu dar problema ca de la 48 lei pe luna sa ajuns la 97 aproape dubllu, nu mi convine, a primit doua telefoane un Samsung gt e2600 si un Samsung simplu nu mai stiu stiu ce model, dar sau platit cu varf si indesat, serviciile voastre lasa de dorit pacat ca s-au schimbat atat de multe, inainte era simplu convenabil si serios, acum Orange e .....ma abtin.

| matrix100 a răspuns:

Nu cred ca se poate...

| ellenandreea a răspuns:

Daca a semnat pentru 2 ani si acei 2 ani nu s-au terminat, nu poate desface contractul.
Iti dai seama ca daca s-ar putea, asa ar face toata lumea doar ca sa ia telefone la promotie.

| Adiţu_Adi_1995 a răspuns:

Sal
Se poate dar trebuie sa plateasca o suma de bani.
Pa-pa

| cristina94_8053 explică:

Sa stii ca nu a beneficiat de nicio minunatie de tel gen smartphone, nu nicidecum, doar e contractu semnat si la ora actuala tata are acelasi tel care i l-am dat eu cadou, fara niciun abonament.