Inteleg situatia ta fiindca si eu am avut in familie o persoana cu handicap locomotor. La recuperare a intalnit o fata cu aceeasi problema si mama persoanei, la fel ca si a ta, nu vroia sa-i dea voie sa comunice cu ea. Am insistat sa -mi explice de ce nu il lasa sa fie si el fericit si mi-a spus ca ii este frica sa nu doreasca sa fie impreuna cu fata, ca nu crede ca se vor descurca impreuna si nu-i poate ingriji pe amandoi. Spuneam ca ar fi posibil sa plece el la familia ei si a zis ca nu accepta fiindca el este responsabilitatea ei si nimeni nu-l va iubi si ingriji ca ea. Deci nu era vorba de bani, ci de frica si dorinta ei de a nu fi umilit si batjocorit. Poate asa ceva gandeste si mama ta.
El este sanatos si parintii mei spun ca isi va bate joc de mine iar pe urma va gasi pe alta.dar el ma iubeste imi asum riscul la orice bag mana in foc...si la urma urmelor nu ai de unde sti cum va decurge o relatie cat timp refuzi macar sa-l cunosti.MI SE PARE INCORECT SA IAU PALME SA FIU IZBITA CU CAPUL DE PAMANT PENTRU CA REFUZ SA ACCEPT SOLITUDINUEA CA MAICILE
Nici gand sa fiu de acord cu acest comportament al mamei tale si iti doresc din tot sufletul sa reusesti sa fii cu el! Meriti sa fii fericita mai ales ca esti si o persoana cultivata si deosebita prin felul de a gandi si prin curajul cu care accepti situatia ta speciala! Eu doar incercam sa-ti sugerez ce ar putea gandi mama ta.
Adreseaza-te aici. Daca poti la telefon sau prin e-mail.Imi pare rau de situatia ta:http://www.ahsr-crrs.ro/contact.php
Sunt din jud Iasi nu Bucuresti
Iasi? Ce localitate?
Din pacate el locuiueste in sud eu in Halaucesti jus Iasi iar el aproape de braila...acum de o luna de zile de cand nu mai am tel vb cu el numai pe net...cel mai greu e cand imi da web si plange. Eu nu ai am web demult dar plang si eu de partea cealalta a monitorului.
Ana,am toata admiratia pentru oameni ca tine.
Despre mama ta...ce sa zic.Te afli intr-o situatie speciala si mama ta profita de asta.
Daca nu ai pe nimeni de partea ta? O matusa, o bunica? Ar mai usor sa-ti convingi mama ca ai nevoie de prieteni.
Baiatul cu care vorbsti stie de situatia ta?
Normal...nu ne mintim. e singurul om sanatos la care am gasit acceptare cu toate defectele mele.
Salut, cauta ajutor la Politie, sau cauta pe internet centre de ajutorare a persoanelor cu handicap, sau abuzate domestic.
Trimite-le toate detaliile, adresa ta, orice, ca sa poata ajunge la tine si sa te poata ajuta.
Vorbeste si cu iubitul tau, sa incerce sa te ajute si el, daca poate.
Mai mult, nu stiu ce sa zic.
Am scris si voi scrie in continuare sesizari catre autoritati. sper doar sa nimeresc unde trebuie si sa nu raman iar chiar si fara net. Tin sa spun insa ca familia mea maingrijeste corect:am haine mancare unde sa dorm.Doar abuzul pe plan psihic ma distruge
Dacă primeşti o pensie, e cam dificil. Părinţii se gîndesc şi la asta.Sunt mulţi escroci care adună persoane cu dificultăţi locomotorii, pentru a-i pune să cerşească în România sau dincolo, plus că le ia pensia.Cred că ar fi cazul să stai de vorbă cu părinţii, poate au această frică.Ei sunt cei care ţi-au dat viaţă şi dacă te văd deja că suferi, n-ar vrea să te vadă suferind şi mai mult din cauza unui escroc. Dragostea e oarbă.Îmi pare rău că a trebuit să-ţi spun cuvinte grele, dar chiar te afli în pericol...
HELOO am 33 de ani stiu bine sa deosebesc oamenii care urmaresc ceva necurat...crede-me cunosc bine ce poate netu si in cei 2 ani jumate de cand vb l-am testat si tot testat.1 E CEL MAI SINCER OM CE ZICE AIA E SI SE TINE DE CUVANT. 2 PLANGE SI NU CU LACRIMI PREFACUTE. DAR NOI AM CERUT SANSA DE A NE CUNOASTE REAL...EU NICI NU STIU DACA SI REAL NE VOM POTRIVI LA FEL. ASA CA E CALE LUNGA DE LA DORINTA NOASTRA DE A NE VEDEA LA MUTATUL LUI CA INSOTITOR AL MEU. AR FI TRECUT PRIN CIUR SI PRIN DARNOB INAINTE DE NUNTA
Mda,nu dă bine acel"heloooo", dar ce pot să-ţi spun, măcar sex ar trebui să te lase să faci, dacă nu te lasă să te măriţi cu el.E important sexul pentru bunul mers al sistemului hormonal.Eu zic că părinţii tăi n-au încredere în el, pentru că sunt mulţi care şi-ar dori o pensie ca a ta plus pensia de însoţitor. Dacă şi el era în aceeaşi situaţie ca şi tine, poate părinţii judecau altfel.Dar vezi tu, ei cred că el te-ar putea abandona în cazul în care n-ar mai fi părinţii tăi în viaţă.Eu zic că ar trebui ca tu să te mai gîndeşti în ceea ce priveşte căsătoria, poate în felul ăsta îi mai înmoi pe părinţi.Altă problemă poate fi naşterea, nu ştiu dacă îţi este sau nu recomandată. Părinţii tăi ar trebui să-ţi spună pe şleau ce îţi ascund, de ce se împotrivesc, etc. Faptul că te şi bat, nu este întocmai aplaudabil.Stai de vorbă cu ei, în zile mai calme.
Multumesc pentru sfaturi si atentionari.Recunosc ca ma deranjeaza ca sunt considerata fara judecata..."hello"am zis pentru ce observ ca ma subestimati aproape toti. Eu n-am zis ca stiu viitorul ca scrie undeva ca o sa fiu sotia lui si gata. Crede-ma trancanici ca sunt realista si i-am repetat-o si lui in nenumarate dati: sa ne vedem real intai sa ma accepti si sa vedem pas cu pas in mod firesc daca se poate. TOATE ACESTEA IN TIMP.Parintii imi forteaza mana insa si situatia dureaza de ani de ziile. VOI STITI CUM SE SIMTE UN COLIBRI INCHIS INTR-O CUSCA DE AUR? SI-II STRIGI TOATA ZIUA SA CANTE...
Nu,nu te-am condamnat ci dimpotrivă te compătimesc! Vezi tu, mai este încă o chestie de care trebuie să ţii cont, situaţia materială a familiei tale. Dacă ai o situaţie bună şi mai eşti şi unic copil, asta chiar îi sperie pe părinţii tăi.Crede-mă că am şi eu copii,nu doresc nimănui în lume ceea ce ai tu,dar suntem oameni, nu Dumnezei, nu ştim ce ne rezervă viitorul. părinte fiind, m-am pus în situaţia părinţilor tăi, de aceea ţi-am dat răspunsuri mai acre.Asta nu se cheamă că nu-ţi dau dreptate.O relaţie trebuie să existe, pentru că dacă ei ţi-au dat un calculator cu care să poţi comunica, era de aşteptat ca tu să intri în relaţie cu cineva, n-ai fi singura fată din lume care intră într-o relaţie pe net.Singura care poate ameliora situaţia, eşti tu.Nu mai pistona cu căsătorie, că precis este singurul lucru pe care nu şi-l doresc părinţii tăi.La drept vorbind,o căsătorie ţi-ar putea deveni o povară,dat fiind faptul că implică multe obligaţii, în special cea conjugală şi cea maternă.În cazul în care aţi putea locui cu părinţii unuia dintre voi, ai putea fi ajutată la creşterea copilului, dar dacă nu, eu una nu cred că tu ai putea naşte şi creşte un copil la fel ca şi un om sănătos fizic.Eu zic să stai de vorbă cu părinţii,să-i convingi să-ţi spună adevărul despre problema ta. Poate că-ţi este interzisă relaţia sexuală, naşterea, iar ei nu-ţi pot spune asta, de teamă să nu te rănească.Dar ei nu procedează corect, chiar dacă medical îţi este nerecomandat sexul sau nu.Ar trebui să-ţi spună adevărul,oricît de dureros ar fi. Dacă există ceva ascuns. Dacă e doar capriciul lor de a nu pierde o pensie a ta şi o indemnizaţie de însoţitor,chiar că e strigător la cer! Oricum,ceea ce te sfătuiesc, este să nu le mai pomeneşti de căsătorie, trebuie să-i menajezi şi tu pe ei, ca să nu le dai bătăi de cap. Dacă îţi este permis sexul, nu văd de ce nu te-ar lăsa să faci un copil! Chiar ar fi un ajutor al tău pentru viitor!
AM DISCUTAT SI PE ACETE TeMe.Eu inel am primit de la el de craciun am reusit sa-l iau din plic inainte ca mama sa arunce felicitarea in soba. Nu ma plang de ingrijire si conditii ti-am spus. Mama zice ca i-a dat posibilitate sa comunic dar pana cand am depasit limitele impuse si de aceea reactioneaza asa. zice sa acept situatia si sa stau in patratica mea ca mai mult decat grija familiei n-o sa fie niciodata de la nimeni. Iulian, are deja un copil l-a crescut de la 2 ani singur singurel... oricum fara consult medical prealabil nu ma apuc safac copii. ADEVARUL E CA MAMEI NU-I PLAC SCHIMBARILE SA RENUNTE LA OBISNUINTA...am sora mai mare si frate mai mic SANATOSI FIECARE LOCUIND SEPARAT CU SERVICIU SI VIATA LOR
I-ai întrebat pe părinţi, cînd ei nu vor mai fi, de tine cine va avea grijă?
......SE PRESUPUNE CA ARE DUMNEZEU GRIJA DE MINE.Am sora dar are copil si familie, am frate dar cum sa pun pe nevasta-sa sa ma ingrijeasca. ORICUM SINGURA SA TRAIESC NU POT. DECI... Dumnezeu cu mila cand n-o sa ma mai poata ingriji parintii
Nu e normal. asta e hartuire! ai handicap locomotoriu, nu psihic. poti sa iei singura deciziile. si nu are dreptul sa dea in tine, mai ales la 33 de ani. din pacate in Romania e mai greu, ma gandesc ca ea primeste o pensie de insotitoare, pe langa pensia ta de boala. si poate de asta ii este teama, sa nu piarda banii:(
http://www.onphr.ro/......-onu-text/
acestea sunt niste norme legislative, deci o poti ataca si in instanta sa o decazi din drepturi si sa iti alegi alt insotitor cum ar veni.
nu poti sa impui la cineva cum sa traiasca, daca ai o deficienta locomotorie gata! nu ai dreptul la viata, la relatii, copii, etc. ideea e ca propabil si ei ii este frica sa nu isi bata careva joc de tine, dar poate proceda altfel, ai 33 de ani!
Daca ar fi ceva de rau...le dau voie sa ia toate masurile contra acestui baiat. dar e un inger si n-are de ce sa fie amenintat ba ca-l omoara ba ca pun poloia pe el daca se apropie de mine ( MULTUMESC PENTRU LINK SI SUSTINEREA MORALA
Off doamne trebuie sa apelezi la ajutorul cuiva care e de partea ta, care nu e de partea mamei tale. oricum trebuie sa iei atitudine! si daca el sa presupenem prin absurd, nu s-ar implica cu tine, macar sa te lase sa te dai singura cu capul de bara, nu trebuie ca ea sa dicteze totul. ai o viata! o viata care e a ta! personala. singurul lucru in lumea asta care e al tau. fi tare!