| grigor3 a întrebat:

Trebuie sa platesc impozit avandin vedere ca am scos niste bani de la casa pariurilor? nu mi-a zis nimic doamna de acolo! amenda ca nu platesti este de 50 de lei?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde cum ai jucat, respectiv la o agentie sau online.
Daca ai jucat la o agentie nu trebuie sa mai platesti impozit, acesta ti-a fost retinut de firma si firma il vireaza la bugetul statului.
Daca ai jucat online atunci trebuie sa declari castigurile si vei primi o decizie de impozitare. Daca nu le declari atunci comiti o infractiune de evaziune fiscala.

| grigor3 explică (pentru Ioandelasal):

Am jucat online, m-am dus la acea doamna si mi-a dat banii dar nu mi-a zis sa platesc nimic impozit!

| Ioandelasal a răspuns (pentru grigor3):

Conform art.110 din Codul fiscal, citez:
"(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), pentru veniturile realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker, impozitul anual datorat se determină de către organul fiscal competent.
  (8) Contribuabilii care obţin venituri din jocurile de noroc prevăzute la alin. (7) au obligaţia de a depune declaraţia privind venitul realizat, potrivit prevederilor art. 122 alin. (3).
  (9) Organul fiscal competent stabileşte impozitul anual datorat pentru veniturile din jocurile de noroc prevăzute la alin. (7), pe baza declaraţiei privind venitul realizat, şi emite decizia de impunere, la termenul şi în forma stabilite prin ordin al preşedintelui A.N.A.F."

| alessia5158 a răspuns:

Impozitul se retine la sursa --- asa ca, nici vorba de amenda!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se plateste amenda, se calculeaza impozit la banii pe care i-ai retras si daca nu-i platesti intr-o anumita perioada de timp, vine cu majorari.

| Valy9999 a răspuns:

Nu trebuie sa platesti nimic. Doar daca joci online trebuie sa platesti impozit.

| grigor3 explică (pentru Valy9999):

Am jucat online, i-am retras doamna aceea nu mi-a zis nimic in legatura cu impozitul. trebuia sa iau 200 de lei, 200 de lei am luat!

| Valy9999 a răspuns (pentru grigor3):

Prin online eu ma refer pe internet, sa ai cont facut si sa joci meciurile live, nu sa te duci la casa sa bagi bilet. Daca nu joci live pe net nu ai treaba cu impozitul.

| grigor3 explică (pentru Valy9999):

Online am jucat, dar sunt si case terestre de unde iti pot da banii