Pentru a iesi din Romania ai nevoie de declaratia ambilor parinti, prin care isi dau acordul sa pleci in strainatate (SUA) si indica un insotitor major. Conform Legii nr.248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, insotitorul major poate fi si personalul de bord de pe avion, in declaratie este destul sa se indice compania aviatica, fara nominalizarea insotitorului.
Cred ca cele mai precise, detaliate si sigure informatii le vei primi la Ambasada SUA.
Bună! Nu știu cât o să te ajute răspunsul meu, eu am folosit mereu serviciul de însoțire a minorului. Nu e o atât de mare strictețe aici, mi se pare mie, față de alte țări. Însoțitorul de zbor de schimbă dacă ai escale, dar însoțitorul tău de pe ruta Bucharest- Frankfurt te va preda însoțitorului de pe ruta Frankfurt- Atlanta, dacă nu se schimbă personalul și compania, vei avea același însoțitor care te va lăsa la sfârșitul călătoriei celor care au venit să te aștepte la aeroportul din Washington DC. Dar până la 18 ani, ai nevoie de acel om. Numai bine!
Decat sa te iei dupa mine si dupa altii ce zicem noi aicea cel mai bine ar fi sa dai o fuga pana la aeroportu din Bucuresti sau ce aeroport ti mai aproape si ti se va da de acolo ce informatii dorestii si sigure...bafta
Oricum trebuie sa ma duc la sfarsitul lui iunie la Ambasada SUA, dupa viza. Eu ma gandeam sa gasesc un raspuns mai prompt, mai ales ca si tipul de la institutia ce m-a proptit in America parea putin cam nestiutor. El spunea ca nu vede o problema in faptul ca n-am 18 impliniti, cand de fapt, asta-i fix cea mai mare problema. Am mai cautat online informatii, da' treaba e in plop rau de tot.
Stai bland, copile! Ai doua hopuri de sarit : viza si intrarea propriu -zisa in State--- poti fi preafericitul posesor al vizei, dar obtinerea ei nu-ti garanteaza si intrarea.
Pana la primul hop, petreceti timpul instructiv adica, intra pe site-ul unei companii de zbor( de ex. KLM, Lufthansa) si cauta in "travel preparation" cerintele companiei in cazul minorilor neansotiti. Cu KLM-ul, copii intre 15-17 ani pot calatorii singuri sau se pot folosi de "minor service".