Marturisesc ca dupa revolutie ma gandeam si eu la dictatura militara, dar am inteles repede ca si in armata sunt romani, dupa 50 de ani de comunism si ca nu ne-ar ajuta de loc. Solutia este sa cugetam, de ce se intampla ce se intampla, cine a furat mai mult si ce abuzuri s-au facut si se fac mai dihai si, de catre ce partid. Sa "citim printre randuri" si sa vedem cine este mai putin periculos si, SA MERGEM LA VOT. Apoi, sa ii sanctionam pe cei alesi, dar nu prin vot ci prin alte forme de protest, pana cand ii aducem "acasa" pe cei care au fost votati. Ii obligam sa scape de oile lor negre si sa aduca oameni noi si curati la putere. Daca ii alternam cu votul nostru, nu castigam nimic, in schimb ei castiga. Ei vor stii ca au fiecare pe rand cate 4 ani si se proptesc la sanul tarii pentru supt. Sa ii tinem 8 ani la putere pe aceiasi, dar ii trecem prin foc si para pana cand se dau pe brazda. Pentru asta, trebuie sa ne pese, sa fim cu ochii pe ei si sa nu-i scapam din ochi si din proteste. Dupa revolutie, fiind tanara, am participat cu entuziasm, aproape zilnic la meeting-uri impotriva... oricui si orice mergea rau. Castigam! Dar neocomunistii sau comunistii cu fata umana au inceput sa ii cumpere pe multi: lideri de sindicat, studenti, diversi cetateni activi...si, incet oamenii s-au blazat si au vazut ca se poate cumpara orice constiinta. Acesta a fost inceputul sfarsitului pentru noi si, inceputul furaciunii si porcariilor lor. Daca am putea fii toti (mmmm majoritatea, macar) drepti si tenace, am castiga!
Intr-adevar se pare ca se instaureaza o situatie anarhica in romania, dar la modul nesimtirii si al coruptiei si nepotismului..si asta din cauza noastra ca suntem prosti. Dictatura militara cred ca este de domeniul trecutului.
Dictatura militara in nici un caz, am sari di n lac in put, trebuie sa ne alegem mai cu grija liderii si cel mai important sa mergem la vot! Somnul natiunii naste monstrii!