Daca ai vazut fapta poti fi martor.
Dupa ce ia un certificat medico-legal colegul tau poate face plangere penala pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Eu nu am vazut-o dar erau alti colegi de munca in curte, dar nu stiu daca v-a sta ca martori ca le este frica ca i da afara de la serviciu!
Colegul tau sa vorbeasca cu cei care au fost martori si va afla daca sunt macar doi care sa declare ca au vazut lovirea.
Am și eu o curiozitate, referitor la acest caz.
Să presupunem că partea vătămată i-ar provoca pe câțiva martori la discuții și i-ar înregistra pe ascuns (în mod sigur, aceștia vor da explicații sincere, probabil vor mărturisi și motivul pentru care nu vor să fie martori), respectiva înregistrare audio poate reprezenta drept o dovadă la procuratură, respectiv la tribunal?
Chiar asa, si eu as vrea sa stiu.
Daca cel inregistrat nu-si da acordul sa fie inregistrat atunci este o proba obtinuta ilegal si nu va fi admisa in proces.
Dacă și-a pierdut cunoștința, colegii ar fi trebuit să cheme SMURD-ul.
Când și-a revenit, de ce nu a chemat el însuși poliția? S-ar fi întocmit procese-verbale și toți ar fi fost chemați ca martori la procuratură.
Convinge-i sa se declare martori, spune-le ca data viitoare pot fi ei in situatia asta, le-ar convenii sa nu intervina nimeni?
Daca cei care au vazut nu vor depune marturie, aproape imposibil de probat, poate si fara martori, dar greu.
Primul pas este sa mearga la spital, pierderea cunostintei nu-i ceva de gluma. Daca este cazul medicul il va interna si in functie de cate zile de spitalizare are va scoate certificatul medico-legal.Cu certificatul merge si depune plangere la politie, fie ca are sau nu martori,"unde-i lege, nu-i tocmeala". Multa sanatate si Doamne Ajuta sa i se faca dreptate.