anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un contract de inchiriere de imobil care nu e autentificat la notar consituie proba in instanta in caz de litigiu?

4 răspunsuri:
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Contractul de inchiriere este un contract consensual, deci se incheie valabil printr-un act sub semnatura privata. Este valabil si asa si poate constitui proba in instanta doar daca are data certa, fiind opozabil tertilor (daca acesta este inregistrat la administratia financiara, pentru plata impozitului, cu atat mai mult).

leonardk
| leonardk a răspuns:

Ca sa inlaturi orice dubiu si temere, autentifica-l la notar - nu costa mult. Asa poti sta linistit(a), (daca nu e tardiv evident).

| machupicchu a răspuns:

Contractul de comodat(un contract de inchiriere "fara bani" si in care ai calitatea de tolerat)se intocmeste la notar.
Contractul de inchiriere declarat la financiar se scrie pe formularele ce le gasesti la cca financiara, unde sunt si inregistrate.
Ccontract sub semnaturi private nedeclarat la cca financiara, deci neinregistrat...intra sub incidenta legii si in sensul de evaziune fiscala din partea proprietarului care a inchiriat...
Poate constitui proba in instanta in caz de litigiu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Draga miruna, daca e consensual, se incheie prin simplul acord de vointa al partilor, dar nu stau sa frac curs de obligatii si de contracte speciale acum.
Stimate domn anonim, de unde ai tu ideea asta de autentificare a unui contract de inchiriere? Am mai raspuns in cateva intrebari deja. E simplu, forma scrisa e un atu in plus in probarea existentei conventiei dintre voi. Nu e necesara autentificare. Daca tu vrei, se poate si asta, dar tot aceeasi forta probanta o are precum cel neautentificat. Lamurit?