Contractul de intretinere poate fi atacat de ceilalti mostenitori, dupa decesul parintilor, dar asta nu inseamna ca vor si castiga, daca s-a prestat intretinerea.
Trebuie ca si ceilaltii fii sa-si dea acordul cand se face acest contract de care spui. Prin notar.
Corect.Întrebări care necesită un răspuns de specialitate,întrebări de natură medicală, juridică și alte asemenea exemple, ar trebui să apelăm direct la sursă, la lucrătorul în domeniu.Cei care pun asemenea întrebări aici sunt de genul ca și când m-aș afla în fața unui spital și în loc să intru direct în spital să mă lămurească medicii de acolo, eu prefer să stau în stradă și să întreb trecătorii să aud ce mă sfătuiesc ei.
Ai dreptate. In loc sa caute rezolvarea la cineva care il poate lamuri foarte bine, multi apeleaza la acest site. Ori nu inteleg natura site-ului ori fac asta din comoditate. Poate merge direct la un notar, care stie ce trebuie facut in asemenea cazuri si pot deschide procedura. Recent am fost in asemenea situatie, pentru succesiune, in urma decesului tatalui. Ce ar fi insemnat sa intreb aici, sa mi se spuna ceva iar acolo sa mi se spuna altceva. M-as fi uitat la notar ca vitelul la poarta noua.
Hai ca sunteti exagerati. Am intrebat ceva ce poate avea un raspuns clar. Exista un contract de intretinere si vreau sa stiu daca e batut in cuie sau poate fi atacat si daca sunt sanse sa castige. Nu e nicio chirurgie pe creier. Uite ca domnul ioandelasal a avut un raspuns la obiect
De alea 1345678 de intrebari stupide de pe site de ce nu va luati?
Nu trebuie să te superi, eu m-am referit la modul general, nu doar la întrebarea ta.În plus aici pe site nu poți detalia exact problema ta fiindcă sunt chestii intime,personale, date confidențiale, etc.Fiindcă pe site sunt mulți copii și ne așteptăm la un ajutor venit din partea lor.Pentru ce mai există atunci medici, profesori, ș.a.m.d? Cel mai sigur și la îndemână sună la un cabinet de notar, sau avocat și te rezolvă.
E doar o curiozitate. Nu constituie o urgenta si nici macar o problema
Contractul de întreținere trebuie completat cu un contract de donație cu uzufruct astfel încât casa să fie pe numele lui.
Un contract de întreținere își încetează efectele în momentul decesului ambelor părți din contract, iar în urma acestora nu rămâne nici un alt moștenitor.
La un contract de întreținere, dacă persoana care cere întreținerea sa, este în toate facultățile mentale, nu poate fi atacat după decesul proprietarului bunurilor aflate în contractul de întreținere.