| Лозникеру_Алекс_1997 a întrebat:

Un copil bolnav are nevoie de un transplant de rinichi. Unul din părinții sai e un donator compatibil sănătos, dar care refuză să renunțe la un rinichi pentru a-l dona copilului său. In cazul în care supraviețuirea copilului ar fi în joc, ar fi acceptabil din punct de vedere moral ca legea să-l oblige pe părinte să renunțe la un rinichi pentru salvarea vieții copilului său?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.

| doctorandus a răspuns:

Un organ donat este de obicei respins intr-o perioada de cativa ani. Asa ca moare si copilul iar parintele lui ar ramane fara un rinichi. Plus ca nu stiu daca poti translplanta un rinichi al unui om matur unui copil, probabil trebuie de la copil la copil.

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu exista lege care sa oblige parintele sa faca asta.
Parintii sunt considerati de lege adulti (in cele mai multe cazuri) si ei sunt responsabili si pentru viata lor si pentru viata copiilor. De exemplu, daca un copil este in coma, parintii au dreptul de a decide daca vor sa opreasca aparatele sau nu. Ei sunt responsabili pentru orice decizie luata in legatura cu viata copilul, in limitele acceptate de lege evident si in cazul unei probleme de sanatate a copilului.

| alessia5158 a răspuns:

Lege respectiva nu ar fi acceptabila din niciun punct de vedere --- s-ar incalca niste drepturi fundamentale (dreptul de a dispune de sine insusi,dreptul la viata, dreptul la integritate fizica, la sanatate). Aceste drepturi nu sunt transmisibile --- apartin, prin lege, titularului lor.