| Sawarekh a întrebat:

Un om mai intelept, care sustine ca Rusia este baiatul bun in razboi, mi-a spus ca inainte sa inceeapa Razboiul Rusia-Ucrina, Rusia i-a cerut lui Zelenksy doar un singur lucru:

Sa semneze un tratat ca nu va intra in NATO.

Intrebarea mea este urmatoarea: Daca se intampla asa, credeti ca Rusia ar ma incerca, mai devreme sau mai tarziu, sa atace hibrid/militar Ucraina?

39 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns (pentru suntserios):

Https://www.youtube.com/watch?v=95-QItX3I5A
A fost decizia lor. In ambele cazuri. Discutia era daca au votat in mod liber si daca ii forteaza cineva sa voteze sau nu. Daca Georgescu a manipulat sau ce zici tu ca a facut, aia e datoria Justitiei sa investigheze si asta a si facut, daca e decizia corecta sau nu, ei stiu cel mai bine.
Dar aici discutam daca au fost sau nu FORTATI sa voteze. Raspunsul este clar NU.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru StrongHeart):

Deci, recapitulam.

Forte armate ruse, mii de soldati intra in Crimeea in februarie.
Oamenii se plimba cu armele dupa ei.
In martie se face un referendum la care sunt interzise orice forme de supraveghere internationala.
Se face in referendum care nu respecta constitutia Ucrainei.
Apar niste rezultate de 98%.

Tu: Stiu eu sigur ca au votat de buna voie.

Care e scopul sustinerii tale neconditionata a unui stat agresor care doreste cuceriri teritoriale in anul 2025?

Da, fortele armate ruse au intrat in Crimea, am zis eu ca nu au facut asta? Am spus doar ca au tinut un referendum la care au putut participa si vota atat cetateni rusi din Crimea(majoritatea), cat si ucraineni si tatari.
Cei din urma au ales ca boicoteze acest referendum, dar toti au avut dreptul sa voteze. De ce este ok sa existe Kosovo in Serbia dar Crimea(majoritatea cetateni rusi) nu pot alege in mod liber sa faca parte din Rusia? Nu vezi ca este un 'double standard'?
Este ilegal cand o face Rusia, dar cand o face Vestul, e ok.
Nu sustin niciun stat agresor, sustin libertatea oamenilor din Crimea sa aleaga ei ce vor.
Dupa destramarea U.R.S.S foarte multi cetateni s-au trezit intr-un stat nou, care nu le ofera drepturi egale, de a vorbi limba lor nativa, de a fi predata in scoli limba rusa, vorbim de milioane de oameni care nu au avut de ales si a trebuit sa accepte nedreptatile impuse de noua conducere.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru StrongHeart):

Deci tu mort copt ramai convins ca nu au votat cu arma la cap nu?
Atunci ce sa iti zic, ramai convins asa, nici nu ma chinuit sa te conving de altceva.

Daca tu sustii ca au votat cu arma la cap, ce dovezi poti sa aduci?
Doar afirmatia ta nu e de ajuns.

| Sawarekh explică (pentru StrongHeart):

Nu e nevoie de dovezi bai nestiutorule, ai dovada clara ca acele 3 teritorii furate in razboiul inceput de Rusia in 2022, au fost luate.
Ei sustin ca le-au luat legal, dar nu e adevarat! Le-au anexat ilegal

Tu fie esti un om low-iq, fie esti rauvoitor.

| Sawarekh explică (pentru StrongHeart):

Uita de referendum, ei au fost constransi.
Daca inca traiesti intr-o bula si crezi ca nu este dictatura in Rusia, uitate la cateva filmulete, in care ieseau oamenii la proteste pasnice, iar politistii i arestau, i bagau in duba fara un motiv concludent, doar pentru faptul ca protestau.
Inca 2 dovezi, pentru oameni cu un iq cat de cat mediu, nu trebuie sa fi foarte inteligent sa intelegi ca Rusii nu sunt de incredere si nu au fost.
1) Lavrov a spus acum cateva zile, ca Ucraina trebuie sa opreasca atacul impotriva Rusiei, adica Rusia a inceput ofensiva militara, iar el spune ca Ucraina sa inceteze.
2)Putin a zis ca nu accepta pacea decat daca la Kiev se organizeaza alegeri democrate! Tine minte "alegeri democrate" Putin de cate ori e la putere? 25 de ani, nu?
Cum are el curaj si tupeu sa vorbeasca despre asa ceva, cand Rusia nu e sub nici o forma un exemlpu de democratie.

Tu spui ca nu sustii agresorii, dar numai parte a Rusiei ai luat, eu cred ca ai o alta convingere, o alta educatie, esti suparat pe apocalipsa gay, si pe Bruxelles, pe pandemie si altele, da nu zice nimeni ca Europa nu incepe sa devina o mini dictatura, dar nu mai lua apararea Rusiei, ca Rusia are o mare parte din vina, nu zic ca restul nu.

| StrongHeart a răspuns (pentru Sawarekh):

Omule, vorbeam aici de Crimea, tu ma iei cu nu trebuie dovezi si ma ataci personal fara motiv, ce rost are sa argumentez cu tine?

| StrongHeart a răspuns (pentru Sawarekh):

Nu ia nimeni apararea Rusiei, am zis de n ori ca e un mare pericol, pentru ca istoric a facut ravagii peste tot, mai ales la noi in tara, nu sunt low iq cum zici tu, stiu foarte bine ca plecau trenurile pline cu avutiile tarii spre Moscova, trenuri cu aur, cereale, unt, alimente si multe alte bunuri in timp ce soldatii romani mancau o coaja de turta amarata sau mamaliga.
Nu ia nimeni apararea lor, dar e important sa vedem contextul pentru ca nici americanii sau francezii nu sunt sfinti si nu au luat in serios relatiile externe cu Rusia, uita-te ce zice Macron de exemplu sau alti papagali ca el despre Rusia si ce zice Merkel.
E o mare diferenta de perspectiva. Nu te duci si arunci cu pietre in barlogul unde doarme ditamai ursul ca s-ar putea sa te manance de viu. Cam asta face occidentul de multi ani.
Sunt multe chestii pe care nu le stii sau ai luat niste informatii drept bune si acum nici nu iti mai pui intrebari si asociezi o persoana care pune intrebari cu anti covid, anti lgbt sau mai stiu eu ce stereotipuri. Dar de ce nu vorbim de NordStream2, tot mâna Rusiei a fost si acolo?
S-au facut investigatii, serviciile de inteligenta americane stiau despre planul ucrainienilor.
Deci nu am cum sa ii vad pe ucraineni ca pe victime(si cand zic ucrainieni ma refer la deciziile luate de kiev, nu de bietii oameni care mor pentru un razboi intre doua mari puteri pentru resurse naturale) cand tot ce au facut a fost sa provoace acest razboi.