Da, se poate razgandi si anula testamentul. Daca nu este afectat de boli psihice se presupune ca este constient. Ca este sau nu in toate facultatile mintale asta o poate stabili numai un medic psihiatru. Capacitatile mintale nu depind, neaparat, de varsta si nu sunt pierdute, obligatoriu, odata cu inaintarea in varsta. Numai bine!
Bună.
Până în ultima clipă de viață poate surpa actul de moștenitor, mai exact testamentul.
Numai o expertiză psihiatrică se poate pronunța asupra sănătății mintale.
Averea... dă bătăi de cap!
Pa, pa.
In mare toata lumea ti-a raspuns corect.Un singur amendament.Numai un psihiatru se poate pronunta fata de capacitatile judecatii, insa nu o poate face fara acordul lui, ori eu nu cred ca isi va da acordul sa-l duci, sa recunoasca singur ca nu mai judeca.Una din cele mai tembele legi din Romanica.
Răspunsurile pe care le-ai primit sunt CORECTE, iar în privinţa "amendamentului" făcut de fulgerul, am de făcut şi eu o precizare ( care sper să te ajute ) :
În situaţia în care donatorul REFUZĂ să facă un control psihiatric pentru stabilirea "facultăţilor mintale", POŢI solicita Instanţei de judecată OBLIGAREA acestuia la un astfel de control.
Bine-nţeles, ar trebui să deţi şi ceva "dovezi" în sprijinul acestei solicitări : Adeverinţe medicale ( medic de familie, ori alţii ), martori, etc.
Buna, in principiu, atata timp cat acel om traieste are dreptul sa intervina asupra unei decizii din trecut. Daca este sau nu in deplinatatea facultatilor mintale, se poate afla foarte usor. In general, astfel de proceduri se rezolva in instanta. Depinde de actul care s-a facut, dar si de situatie.