| SingleForOne a întrebat:

Un personaj politic din SUA, Nikki Haley, a pierdut voturile în statul Nevada, împotriva unei opțiuni "None of the above" (niciunul de mai sus, adică oamenii au pus ștampila pe căsuța în care a scris acest lucru).

Am putea avea și noi o astfel de opțiune de votare pentru toate alegerile noastre: "Niciunul de mai sus"?
Nu-mi amintesc dacă în trecut am avut o astfel de opțiune, în schimbul anulării votului.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si la noi exista situatii in care buletinele de vot sunt anulate, asa ca nu se iau in calculul voturilor pentru nici un candidat, respectiv buletinele de vot neintrebuintate, buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare, buletinele de alt model decât cel legal aprobat, buletinele pe care nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea "VOTAT", buletinele de vot la care ştampila cu menţiunea "VOTAT" este aplicată pe mai multe patrulatere sau în afara acestora.

| FreddieM a răspuns:

Nu e nevoie, dacă nici un candidat nu corespunde preferintelor tale, stampilezi pe lângă căsuțe și devine nul în mod automat.
Cheers

| relian a răspuns:

Tu deja siti ce candidati la alegeri sunt, așa ca dacă nu-ti place de nici unul nu mai mergi la votare. Pt ce sa mai pierzi timpul sa mergi acolo? Unde spui tu ca s-a intamplat, se aleg mai multe chestii, doar în cazul asta ar fi ok sa ai acea căsuța.
Nu se aplica doar dacă îs alergi numa pentru primar de exemplu.Dar dacă ai alegeri primărie, judecător, serif, etc acolo e normal sa se procedeze în felul asta, pentru ca dacă ai lasă liber, nebifat, altcineva ar putea bifa ceva acolo, cam pe ideea asta se merge.