| claudiea79 a întrebat:

Un tata are voie sa isi dea fica afara din casa dupa ce ani de zile ia spalat vase i-a facut mincare si lui si mamei lui a facut curatenie in casa. de 3 ani de zile platesc chirie cite 3 milioane vechi pe luna. acum vrea mai mult.nu am postblitatea mai mult. daca as avea as plec cu chirie dar chiria costa 8 milioane pe luna. banii de garsoniera nu am. tata nu imi da banii de garsoniera. mai face scandaluri zi si noapte. legal cum pot sa ma apar sa nu ma dea afara din casa?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai inscris in cartea de identitate domiciliul in acea locuinta, atunci nu te poate evacua legal decat in urma unei hotarari judecatoresti, daca are motive intemeiate(te comporti urat cu el, nu suporti cheltuielile locuintei, etc). Daca te-a dat afara - si tu nu esti vinovata pentru asta - poti introduce o actiune de reintegrare in locuinta. Este bine sa vorbesti cu un avocat, eventual sa-i prezinti si contractul de inchiriere(daca ai incheiat, desi nu ar fi trebuit). Succes si numai bine!

6 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Imi pare rau ca esti in situatia asta, tatal tau este cumva alcoolic? Altfel nu vad de ce un parinte si-ar scoate copilul din casa.

| mihaibrasov a răspuns:

Daca ai peste 18 ani, legal, te poate da afara din casa si nu ai ce face. Probabil e psihopat daca iti cere chirie ca stai in casa cu el.

| florin1979 a răspuns:

Daca proprietarul locuintei e tatal tau si esti majora nu ai ce face.imi pare rau ca ti se intampla toate astea!

| katala a răspuns:

Legal nu prea ai ce face; decat sa chemi politia in momentul in care face scandal... o data, de doua ori, dupa care sa ceri sa i se faca un control psihiatric, care sigur va arata ca e bolnav; urmarea ar fi sa ceri internarea lui la un spital de profil.
Bineanteles ca asta dureaza si presupune o viata der calvar.
Ar mai fi o varianta (mai linistita) sa-ti cauti totusi sa stai in alta parte, oriunde, numai sa nu mai ai scandal. imi pare rau dar alta solutie nu vad. Mult noroc!

| LiaLiuta a răspuns:

Daca ai peste 18 ani si locuinta nu este pe numele tau poate face acest lucru. Insa... daca ai 18 ani si inca studiezi la liceu facultate poti sa il dai in judecata sa iti plateasca pana la 26 de ani 25% din salar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inchiriere tip GAZDA (cu proprietarii):

Inchiriez O CAMERA pentru DOUA persoane; in apartament cu PROPRIETARUL (o persoana) 75 EURO/luna/persoana; telefon 0726. 218. 812 Starea imobilului Foarte buna Lift Balcon
Preţ: 75 EURO negociabil
Telefon: 0726218812 Bucuresti