Conform OUG nr.55/2002 plimbarea cainilor trebuie facuta cu botnita si lesa tinuta de cel ce-i plimba.
Nerespectarea acestei obligatii se pedepseste cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
De asemenea, in caz de atac a acestora, fapta poate fi considerata infractiune, citez:
"ART.11.(1) Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul cainelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a avut ca urmare vătămarea corporală grava, pedeapsa este cea prevăzută la art. 181-184 Cod penal.
(3) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(4) Acţiunea penală prevăzută la alin. (1) şi (2) se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătura răspunderea penală."
Poti anunta politia, nu stiu sigur daca tine de zona lor, dar daca nu probabil te vor redirectiona. Insa din cate stiu ca exista o lege ca proprietarii cu caini mari, mai ales agresivi, sa ii tina fie cu botnita fie cu lesa. In fine, ori o lege ori un regulament scris.
Este posibil sa ma insel, am auzit de legea asta acum cativa ani si nu stiu daca a fost adoptata sau nu.
Insa cred ca proprietarul poate primi amenda daca nu isi tine cainele in lesa.
Oricum, mai asteapta si alte raspunsuri.
Poti sa anunti hingherii daca tot ii lasa liberi.
scoate un certificat medico-legal. Poate rezolvi ceva.
Incearca sa eviti. Astfel de lucruri afecteaza sanatatea copilului.
Lasa deoparte si energia negativa din cauya unui stfel de individ .
Deocamdata nu ai dovezi prea multe si nu te pot ajuta politisti, dar cand ii mai vezi libe suna la politie si spune-le ce ai patiti si atunci cand teu atacat.
DC_Giorgiana_1998 întreabă: