| oSalamadra a întrebat:

Unde reclami daca un sef se poarta aiurea cu tine? Cum ar fi daca te plesnește peste fund de fata cu clienții pentru că te apleci sa iei un meniu sau că țipă că ești o frigida daca se vede pe fața ta că îți fac scârbă glumele lui.
Sunt minora. E hartuire?

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere penala pentru infractiunea de hartuire sexuala, conform Codului penal, citez:
"ART. 223.Hărţuirea sexuală  
(1) Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situaţie umilitoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."  

Bula
| Bula a răspuns:

Trebuie sa ai cel putin un video (clar, indubitabil) si 1-2 martori.
Cand ai aceste probe, o COPIE al inregistrarii o poti arata sefului care te hartuieste si ii pui in vedere ca, daca se mai intampla, atunci va intalniti in fata instantei.
Din acel moment nu te va mai deranja, fiindca il poate costa enorm.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti face reclamatie la Directorul de Resurse Umane (HR), sau la Directorul General (daca nu exista HR in companie).
Dar trebuie sa ai martori, sau inregistrare, ca sa poti dovedii jignirea si hartuirea, ca altfel este vorba ta impotriva vorbei sefului, adica ne-credibila.

| sierra1 a răspuns:

Ești minoră și lucrezi? interesant că nu ți-ai dat demisia. Îți place cumva?

| oSalamadra explică (pentru sierra1):

Am greșit că ți-am zis baba esti un moș bolnav care crede hartueste fete că așa le place sigur la ce gândire ai numai un bolnav gândește asa

| sierra1 a răspuns (pentru oSalamadra):

" oSalamadra explică : ...bolnav care crede hartueste fete că așa le place sigur la ce gândire"

ai putea traduce in românește?

| sierra1 a răspuns:

" oSalamadra : Da retardat-o ..scârboasă dracu ..MARS"

nu e de mirare, se vede de la o poștă (!) in ce medii te fâțâi. Confunzi site-ul ăsta cu oameni de bun-simț, cu cârciuma in care-ți petreci veacul

| oSalamadra explică (pentru sierra1):

Bun simt când tu ii spui unei minore că îi place să fie hărțuita? Du-te de aici că mi-e scârbă de tine

| sierra1 a răspuns:

De ce minți cu nerușinare? - probabil ca in tot conținutul postării

https://www.tpu.ro/......-de-liceu/

| Vântulalb a răspuns:

Au!
Direct la politie pentru hartuire sexuala. Mai ales ca ai si martori. Chiar si pentru o majora, tot hartuire sexuala este. Cu atat mai grav ca esti minora. Esti frigida pentru ca nu ii cedezi?!
HR-ul cum zice Jassmina, nu ii va face nimic. Poate si mai rau, il va sustine spunand ca tu il provoci.
Daca face asta de fata cu martori, nu cred ca o amenintare cu instanta il va opri.
Daca sunt clienti care vin mai des pe acolo, roaga-i sa-ti fie martori. Daca unitatea are (asa cum cred) camere de supraveghere, politia le va viziona. Dar nu ar fi rau sa ai si tu niste inregistrari.
Dupa reclamatie, asteapta-te sa-ti faca zile negre. Nu ceda! Ei isi fac poftele si apoi acuza femeile ca sunt "stricate".

| oSalamadra explică (pentru Vântulalb):

Daca am martori îmi trebuie neapărat video?
Am multi martori! Colegii care mi-au luat partea și de fata cu el și niște clienți care într-o zi m-au întrebat inainte sa plece dacă "sunt bine", sigur auziseră ceva nu? Îi știu din vedere că vin des pe acolo, știu să dau de ei. Oare ajung?
Mulțumesc!
Ahh eu am și niste mesaje pe Facebook de la el scârboase. După faza cu palma am fugit acasă și mi-a scris sa-mi spună că l-am umilit pentru că am plâns în baie și au ajuns să se ia niste copii de el (se referea la colegi că au văzut toți faza și au sarit cu gura la el) și a zis că "ne pune el la respect" și a sunat a amenințare.
Mulțumesc mult!

| Vântulalb a răspuns (pentru oSalamadra):

Nu trebuie neaparat video.
Daca ai mesaje pe Facebook e destul. Si daca si colegii sunt de partea ta e perfect!
Curaj si succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Politie.

| AlexandrulS a răspuns:

Direct la politie daca ai macar un martor care sa te sustina.