| Psihiatra a întrebat:

Unde si inainte cu cat timp trebuie sa`mi fac buletinul? Sunt nascuta pe 27 ianuarie.Trebuie sa mai specific ca implinesc 14 ani

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG nr. 97/2005 privind actele de identitate, art. 14, al. 1 (introdus prin L.nr.290/2005) minorul trebuie sa se prezinte pentru obtinerea cartii de identitate in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani. Fata de aceasta prevedere nu poti merge inainte, poti merge pentru CI in intervalul 28 ianuarie - 11 februarie. Cartea de identitate se face la SPCLEP(Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenta Persoanelor) in raza caruia ai domiciliul. Numai bine!

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Poți merg chiar și în ziua când ai împlinit vârsta de 14 ani, nu mai târziu de această dată și te prezinți la Serviciul Local Comunitar de Evidență a Persoanei de pe raza de domiciliu.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa-l faci chiar zilele astea dar nu il vei putea avea pana nu vei implini 14 ani

| xxdd a răspuns:

Poti sa te duci si de acum sa-l faci, oricum o sa ti-l dea cu aprozimativ o saptamana dupa ziua ta. Regula e sa nu depasesti 6 luni de la ziua ta. Si te vei duce la politie sa-l faci.
De exemplu eu am fost sa-l fac cu o saptamana inainte la politie, si l-am luat dupa o saptamana de la ziua mea.

| Mirruna a răspuns:

Cu 10 zile se face. eu m-am dus in ziu cand am facut 14 ani si nu mi-a zis nimeni nimic happy.

| FFAP a răspuns:

La politia municipiului...Nu are importanta cand. Poti sa-l faci la 2 ani dupa ce ai implinit 14 ani, numai ca primesti amenzi. E bine sa mergi totusi cu o saptamana inainte.

| yulia_3998 a răspuns:

Pai o prietena de-a mea a mers cu 2 saptamani inainte de a face 14 ani si i s-a spus sa mearga dupa ce face 14 ani>big grin