| martineden a întrebat:

Unde trebuie sa declar ce proprietati detin? Intreb deoarece am surprins un scurt reportaj la stiri aceste zile despre o lege mai noua unde este obligatoriu sa dam declaratii in calitate de proprietari. Se facea evidenta, insa mi-a scapat exact despre ce este vorba si cum se procedeaza.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Probabil acum ai auzit de recensamantul locuintelor si persoanelor.
Proprietatile imobiliare (terenuri si constructii) si unele mobiliare (masini) trebuie declarate, dupa obtinerea dreptului de proprietate, la compartimentul de impozite si taxe si la registrul agricol de la primaria localitatii de domiciliu si sa platesti impozitul anual aferent fiecarei categorii.
Si legile referitoare la cele aratate mai sus sunt legi vechi, de multi ani, doar ca unele au mai fost modificate si completate.

| mi25 a răspuns:

O completare la ce a spus Ioandelasal: impozitul se plateste si pe folosinta, nu numai pe proprietate.
Intai trebuie sa te interesezi la primarie daca acele bunuri sunt declarate anterior. Cel mai sigur document care atesta bunurile declarate si inregistrate la primarie este Certificatul fiscal.
Daca ai bunuri nedeclarate sau bunuri declarate, dar care nu le mai ai, trebuie sa intocmesti o Declaratie de impunere pentru constructii si alta pentru terenuri, declaratii pe care le depui la compartimentul Taxe si impozite al primariei.
Cat priveste recesamantul, asta este altceva.

| mdc98 a răspuns:

La primarie, pentru a plati impozit