lolita
| lolita a întrebat:

Unde trebuie sa ma adresez pentru a face un testament? Daca stiti o adresa, ceva.

11 răspunsuri:
leonardk
| leonardk a răspuns:

Mult prea devrema zic eu dar e bine sa fii prevazator. Un notar poate rezolva aceasta problema.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Sper sa te ajute asta: http://www.dreptonline.ro/......rebare.php
Oricum gratuit nu da nimeni informatii complete. Daca ai pe cineva in tara, face to face cu notarul, si platit, informatia va fi completa si corecta.

| EUSIATIT a răspuns:

La avocat si apoi la notariat sa l legalizezi in orasul tau

lolita
| lolita explică:

Testamentul este pentru parintii mei, daca stiti unde pot gasi informatii, dar pe internet, nu locuiesc in tara.

| masly_8217 a răspuns:

In primul rand ca testamentul il poti face de una singura, sau ma rog parintii tai de unii singuri. nu trebuie sa stii prea multe ca sa redactezi un testament. are aceeasi valoare ca un testament redactat la notar, dar trebuie sa tii minte 2 lucruri: daca ambii parinti fac testamntul fiecare trebuie sa faca testamentul separat si mai ales pe foi de hartie diferite si in al doilea rand nu ajunge sa fie semnate si datate ci textul trebuie sa fie scris integral de mana (nu la calculator masina etc.) iti stau la dispozitie daca mai ai nevoie de informatii

| masly_8217 a răspuns:

Fratilor, poate ar trebiu sa mai puneti mana si sa mai cititi. exista 3 tipuri de testament: unul la notar, unul de care vorbea dumnezeu (scris la masina si semnat) dar acesta trebuie sigilat si dat notarului spre pastrare, si exista testamentul olograf a carui proba de valabilitate este tocmai scrisul testatorului. acesta trebuie prezentat notarului inainte sau dupa deschidere(deces) si poate fi pastrat chiar si in casa testatorului fara sa stie nimeni nimic. ps:se pare ca unii vorbesc in necunostinta de cauza. in principiu orice testament poate fi atacat de persoanele interesate care sustin ca acesta le incalca un drept, iar testamentul la notar nu e neaparat sa faca exceptie de la aceasta regula. notarul te poate sfatui dar pana la urma tu decizi cum dispui de bunurile tale

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauta un avocat...eu ti-as recomnada unul, dar sta in Timisoara, nu stiu tu de unde esti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Testamentul trebuie inregistrat la notar, asa ca solutia cea mai buna e sa se consulte notarul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
La un notar public trebuie să validezi acest testament.
Succes.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@masly - poate fi scris si la masina, cu conditia sa fie semnat si datat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa-l la un notar ( oricare, nu conteaza ).
Exista niste tipicuri la redactare, nu poti sa-l scrii chiar asa cum iti vine. Oricum poate fi atacat, dar facut la un notar are totusi mai multa relevanta.
Daca mai ai frati sau lucrurile sunt mai complicate, zi-le sa faca acte de vanzare -cumparare ca sa nu va paruiti dupa aia, voi, mostenitorii!