| Dinu77744 a întrebat:

Urgent! Am spart azi la școală o lampa tub cu neon în sala de educație fizică... Profesorul ma impus să cumpăr alta și să o schimb Are el dreptul să mă impuie sa o schimb, din cate știu eu aceste lămpi sunt interzise în sala se educatie fizica

Răspuns Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, are dreptul, elevii sunt obligati sa repare ce strica in scoala.
Conform Statutului elevului, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 4742/2016, citez:
"ART. 14. Elevii au următoarele îndatoriri:  
  k) de a plăti contravaloarea eventualelor prejudicii aduse bazei materiale puse la dispoziţia lor de către instituţia de învăţământ preuniversitar, în urma constatării culpei individuale;"

4 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Stai linistit. Nu trebuie sa iei nimic. E sala de sport, se mai sparg lucrurile pe acolo. Proful tau are mentalitate comunista, asa era pe vremuri.

| Dinu77744 explică (pentru GdX):

Alta intrebare este...se da voie sa stee lampa neon in sala de sport? plus ca are o protectie forte slaba si ca sunt foarte periculoase

| darrio2007 a răspuns:

Daca el le-a cumparat, da, poate. Mai bine era in clasa. Ca poate vedeai sa scrii si tu mai corect in limba romana.

| johnnny123 a răspuns:

Nu spui cum ai spart neonul.

Dacă l-ai spart din greșeală ( de exemplu ai aruncat la coș și a ricoșat mingea în neon), nu este vina ta și nu ar avea de ce să te pună să-l plătești.

Dacă însă l-ai spart intenționat (de exemplu ți-ai scos un pantof și ai aruncat în neon), atunci are tot dreptul.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Cel mai corect ar fi sa te apuci de spart toate prin scoala ca sigur nu-s toate legale.