| dolyan a întrebat:

URGENT Intrebare pentru cunoascatorii legilor rutiere! Am o dacie nefolosita de vreo 7 ani, este de atata timp in fata blocului, nu mai am asigurare, inspectie, nimic...ideea este: Mi-au facut reclamatie ca o am acolo si trica fatada! Am primit citatie sa o mut, daca nu, mi-o ridica primaria! Eu masina asta am voie sa o las undeva intr-o parcare publica? De exemplu: Inchiriez un loc de parcare public(vb cu cineva sa o tin in locul lui la un alt bloc), politia mi-o va ridica? Eu chiar nu am voie sa o tin pe drumuri publice? Si daca vreau sa o duc la casat, am nevoie de inspectia tehnica, asigurare etc? Daca stiti un garaj de inchiriat in Craiova! Multumesc.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe scurt :
Fara asigurare si itp nu are ce cauta pe drumurile publice.
O poti duce la casat dar numai pe platforma.
Solutii : ori programul rabla...
ori la fiare vechi, dar ai grija sa iei hirtia care iti va fi necesara la radierea ei.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cel mai bine este sa o predai la REMAT, in cadrul programului "Rabla" si primesti un voucher de 3. 800 lei.

regis
| regis a răspuns:

Sa tii 7 ani o masina nefolosita in fata blocului este o lipsa de bun simt. Dar trecand peste asta, dupa un an de nefolosire, masina este considerata abandonata iar PRimaria are obligatia (nu dreptul!) de a o ridica. Daca in urma somatiei primite nu gasesti o solutie, nu numai ca primaria iti va ridica masina pe cheltuiala ta, dar vei primi si o amenda usturatoare. Nu stiu exact sumele, dar cu siguranta depasesc valoarea masinii.
Nu te obliga nimeni sa o casezi daca nu vrei, dar nici nu e corect sa ocupi domeniul public cu ea. Poti inchiria un garaj, poti gasi o curte privata in care sa o tii, e alegerea ta, dar mutarea ei intr-un alt loc aflat tot pe domeniul public nu va erzolva problema si nu va impiedica ridicarea ei.
In privinta documentelor pentru casare, mg ti-a raspuns corect si complet - ai nevoie de ele daca o duci pe roti, nu si daca o duci pe o platforma.

| rain a răspuns:

Nu ai nevoie de inspectie, asigurare etc. ca sa o duci la casat. Si nu, nu ai voie sa o tii pe drumurile publice, eventual doar intr-un garaj.

| hd04wbw a răspuns:

Cauta pe net legea 421 / 27 iunie 2002 privind regimul autoturismelor abandonate.Si ca sa o duci la casat nu ai nevoie de inspectie si asigurare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-o mai la rabla tractata.

| LoveMusic a răspuns:

Sincer, mai bine dă-o la fier-vechi.Totuşi, ce poţi face cu o DACIA de 7 ani? Asta ar veni din 2oo3. Deci ce poţi face cu ea? Totuşi la fier-vechi primeşti ceva bani. Sau dacă cei de acolo acceptă, bag-o la programul RABLA. Nu are rost să plăteşti garajul şi să ţi maşina acolo.Vezi poate face pui laughing Deci sfatul meu e să o vinzi pe undeva. happy