Depui tu, sau bunica, dupa caz, plangere la politie, in care sa fie descrisa intamplarea. Dar, va fi dificil caci va trebui sa ai dovezi clare ca lantul care este la amanet este chiar lantul care lipseste. Iar pe viitor, bunica sa fie mai atenta pe cine baga in casa. Daca chiar acela este si hotul, fereasca Dumnezeu ca alatadata sa nu-ti gasesti bunica moarta in casa si multe alte lucruri furate.
Pai si faptul ca am inregistrarea cu aia cand vorbeau de chestia aia nu e suficient? am si 4-5 martori, am si o gramada de poze cu lantul la gatul meu.
In acest caz, asa cum spune si Ioan, depune plangerea chiar maine. In caz ca ai apoi senzatia ca politia se misca incet sprebdeloc, trimiti un mail la inspectoratul judetean de politie sau al municipiului Bucuresti daca esti din Capitala, sau la IGPR, ca sa ii urneasca din loc. Eu, pe alt caz, am intrebat la Inspectoratul Bucuresti de ce sectiile de politie nu au adrese de mail unde poti depune o plangere/sesizare. Mi-au dat adresa de mail a inspectoratului si mi-au spus ca sectiile nu au adrese de mail pentru ca reclamatiile sa fie trimise online prin inspectorat, ca acestia sa urmareasca si felul cum rezolva sectia de politie o reclamatie, lucru ce m-a bucurat. Si intr-adevar altfel au tratat cazul. Ba chiar, sectoristul a fost putin deranjat de ce nu am apelat la el si am preferat inspectoratul...
Depune o plangere penala, pentru infractiunea de furt, la politia din localitatea ta, indicand toate datele pe care le stii, cu numele martorilor si anexand pozele. Depune plangerea cat mai repede.
Dacă ești sigur ca ai dovezile necesare, poți face o plangere la poliție, iar daca ești minor, le poți spune parinților să o facă
ƬƧƲƝƛƳƠƧӇƖ
Sa faci o plangere la politie dar cam greu sa mai primeste o suma de bani de la acel hot. Politia nu se complica cu astfel de chestii marunte. Nici la lucruri grave nu o fac.