| FrancezuRN a întrebat:

#urgentt! Va rog! Ma numesc Robert, am 17 ani! Sunt in franta, cu ambii părinți! Am plecat de 1 an de zile! Iar eu vreau sa ma întorc, acasa! Iar ei nu pot merge cu mine, ca au probleme de rezolvat aici! Credeți ca voi avea probleme, la vama,? Ca vreau sa plec cu autocarul! Va mulțumesc!

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu o sa ai nici un fel de probleme, poti sa te intorci linistit daca ai un act de identitate valabil, respectiv carte de identitate sau pasaport.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Avand carte de identitate romaneasca in mod normal nu. Oricum, n-au ce face decat sa te trimita la adresa din cartea de identitate.

| darrio2007 a răspuns:

Nu stiu exact cum este legea in Franta(Cu F mare) dar cred ca iti trebuie o procura si insotitor.Pentru ca nu ai 18 ani.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Daca vii drogat, beat si faci scandal posibil sa nu fie ok.

| raluk27 a răspuns:

In Romania poti sa vii singur. Esti cetatean roman si poti intra in tara oricand doresti.
Problema e la intoarcerea in Franta. Pentru asta vei avea nevoie de o declaratie din partea parintilor ca sunt de acord sa calatoresti in Franta insotit de o persoana majora. Deci, ori vin si parintii tai dupa tine si plecati toti 3, ori iti trimit din Franta aceasta declaratie, insa trebuie facuta doar la Ambasada sau Consulat.

| tudorvolcano a răspuns:

Cel mai bine să mai aștepți încă 1 an și pleci liniștit. E mai bine decât să te complici cu procură de la notar și cu însoțitor, și să-i mai implici și pe bunicii sau unchii tăi ( minorii trebuie să fie în grija cuiva cât nu sunt cu părinții în mod legal ).
Ca să răspund la întrebarea ta, cred că te vor ține oleacă mai mult timp la vamă, să verifice dacă procura e făcută bine de notar, eventual să-l inspecteze pe însoțitor. În rest, nu e nimic cât timp ai toate actele în regulă și dovada că ești în grija unui adult cât stai fără părinți.

| asperger3 a răspuns:

Stiu ca e posibil sa ai probleme daca pleci si ai nevoie de un fel de acord de la parinti, nu stiu cum se numeste dar eu(fiind parintii divortati) trebuie sa iau de la maica-mea o procura ca sa pot iesi din tara. Nu stiu daca se aplica si aici.

| MirceaPavel a răspuns:

Salut, iti trebuie procura de la notar si acordul parintilor, iti trebuie de asemenea un insotitor ruda sau tutore, nu ai voie singur deoarece inca esti minor. Ma aflu in aceeas situatie si am ajuns cautat de interpol fara voia mea doar ca incercam sa ajung la bunici din Grecia happy. *NU* incerca singur, iti zic clar. Ai tai o sa primeasca amenda, tu sa ajungi in tara intr-un fel sau altul... dar nu asa cum ti-ai dori. Sper ca te-am ajutat. P.S. : Nu ai voie sa detii mai mult de 1 sticla de apa, 1 pachet de tigari (daca esti fumator, nu te sfatuiesc ca esti mic) si doar cate una maxim 3 din fiecare. Altfel se considera CoNtRaBaNdA. happy