Mi se rupe de ce o sa bubuie in Rusia, sunt barbat in toata firea dar m-a pufnit plansul sa vezi la granita familie cu, copii care s-au refugiat in Romania cu hainele de pe ei si... cam atat :=(
N-avem de unde sti ce va fi in Rusia si nu are importanta ce credem noi.
Daca o sa moara multi soldati in razboi, o sa cada economia si nivelul de trai, etc, atunci exista posibilitatea sa fie si o revolutie, dar parerea mea ca in foarte mica masura.
Rusii traiesc ca niste prizonieri in tara lor, cremlinul nu tine cont de societatea rusa, e un guvern care vaneaza bani, dezvoltare militara si perfomanta, autonomie.
Sunt zeci de mii de video-uri, cum e asta https://twitter.com/......9983768581
Multe sunt live, pe live nu poti sa minti. Despre ce vorbim? Ce alta confirmare este nevoie?
Asa da.
Au arestat 900+ in Moscova, dar sunt peste tot proteste.
Acum 15 min in St.Petersburg : https://twitter.com/......9983768581
"...decat sa ma duc sa lupt pentu teritoriul Ucrainei, ca asa vor americanii, pentru un teritoriu care nici nu-i al nostru!"
Ai auzit de cei denumiti "idioti utili"?
Cred că cea mai mare șansă să îl oprească pe Putin o au rușii. Nicio altă țară nu se bagă, din păcate.
Cred și că oamenii care protestează dacă nu sunt omorâți, cu siguranță au o soartă gen Auschwitz. Dar oricum, respect pentru curajul lor.
Nu stiu daca omorati, dar multi spun ca torturati - nu vreau nici sa stiu si nici sa-mi imaginez, un regim comunist criminal nu are limite.
Daca nu ii saracea NATO posibil sa nu fi iesit atati in strada, deci nu cred ca-i corect sa spunem ca nu a fost implicare de la alte tari si pe alta parte daca nu le dadea NATO sprijin de aparare (arme, anti rachete, minutie) Ucrainienilor poate nu rezistau atat.
Habar nu ai tu. Deja au luat Cernobâlul. Mâine poate să radă toată Europa, dacă dau o bombă nucleară acolo, posibil să declanșeze radiații devastatoare și cu o bombă normală. Și teoretic nu atacă nicio țară NATO, deși o să murim cu toți, dacă nu imediat în câțiva ani.
Deja am ajuns la un acord cu Ucraina ca nu vom mai dori niciodata teritoriile alea.
Am facut asta pentru a putea fi lasati sa aderam la NATO, ceea ce e un lucru mult mai important.
Cat rau poate face un om pentru o bucata de pamanat tot raul facut oameniilor nevinovaţI pe care in momentul asta mor si sufera in chinurI mari de de tot el cum poate avea liniste in viata lui cum poate dormi linistit chiar nu-i este putin frica ca va veni ziua cand va trebuie sa dea explicatI in fata lui dumnezeu pentru tot ce la face la oamenii aia chiar acum
Este posibil sa dea explicatii multi mai repede : https://twitter.com/maxseddon
Rusii inca au tancuri vechi de 100 de ani.
Compari tancuri de 100 de ani cu arme second hand din secolul curent?
Pe langa asta, important este sa fie amunitie, amunitia nu poate sa fie second-hand iar SUA a trimis 90 de tone de amunitie (doar SUA, nu per total de la NATO)
Decat sa traga cu prastia, tot este bine.
https://twitter.com/......7130530860
Pe langa cele 90 de tone de amunitie de la SUA, Ukraina a primit ajutor din aproape toate tarile NATO dar si din tari care nu fac parte din NATO.
Putin ramane fara bani, in timp ce intreaga lume trimite sprijin Ukrainei. Acum a terminat "Bidon" discursul si a spus ca orice tara care sprijina Russia o sa fie vinovata prin asociere si declarata "paraiah".
Indiferent cum pui problema, Putin a pierdut, Ukrainienii au pierdut, multe vieti pierdute si multe destine distruse, multi oameni care o sa traiasca in saracie si cu sechele din cauza unui terorist.
Au asa : "Nearly 22, 000 T-72s " - peste 50 de ani vechime.
"Nearly 14, 000 T-34s" - 70-80 de ani vechime.
Cat si altele, plus multe camioane vechi. Cam 35% din ce a trimis in Ukraina sunt mai noi de 30 de ani.
Poti cauta si tu pe google, cauta "Old russian tanks and trucks still in military service"
Tu credeai ca a construit Putin tankurile anul asta?
Tu intelegi diferenta intre termenele "sprijin" si "contract"?
Ukraina a primit sprijin, nu avea bani sa le cumpere nici daca voia.
Stai linistit ca nu te cheama nimeni sa lupti. Ce sa faci acolo? sa-i incurci? Ucraina din pacate este singura si asta e motivul pentru care a dat decretul.
In cazul in care NATO intra in razboi, ei au oameni profesionisti, antrenati pentru asta - nu ne cheama pe noi sa incurcam.
Treaba cu "pe gratis" - Ai dreptate, nu este gratis, e un fel de investitie, pentru ca daca Ucraina slabeste Rusia, atunci pierderea de vieti omenesti este mai mica pentru noi astia din NATO. Nu prea sunt OK cu asta, sincer. (viata umana are prioritate)
Legat de niste petece de pamant, sa le pastreze ei, ca nu ne fac pe noi mai bogati.
Ce nu intelegi tu cand incerci sa te contrazici cu mine si crezi ca ma intarati, este faptul ca eu nu spun ca NATO sau SUA sunt perfecte, dar cu siguranda sunt recunascator ca nu traiesc in o tara comunista ca Rusia si ca fac parte din NATO.
Asa ca-ti multumesc ca ma tot contrazici si ma ajuti sa explic din mai multe puncte de vedere incat sa fie mai usor pentru altii sa inteleaga atunci cand vin si citesc raspunsurile mele, nici n-ai idee cat de folositoar este atunci cand ma contrazici.
Atunci cum numești faptul ca Putin a scos garda naționala sa bata si sa aresteze protestatarii? cam aia-i definiția comunismului, daca n-ai dreptul la opinie.
Eh, le trece lor, la Canadieni
Intre timp cam asa arata armata lu` Putin vs Ukrainienii cu second handuri : https://twitter.com/......0898788354
Sincer, sunt mandru de Ucrainieni, sa le dea Dumnezeu si mai multa putere, ca-i umilesc pe Rusi in momentul de fata, tinand cont de numarul, pregatirea si dotarea lor.
Rusia a pierdut de 2-3 zile deja.
Zelenski o sa ramana un EROU in istorie, un om curajos care a luptat langa poporul lui pana ultima răsuflare.
* Putin a spus ca NU vrea trupe NATO langa el si granitele lui, exact aia a primit, NATO peste tot.
* Putin a spus ca nu vrea ca Ucraina sa intre in UE si NATO - exact aia se întâmpla in fiecare zi in care Ucrainienii trec granița, ei intra in EU si NATO.
* Putin a spus ca vrea sa elibereze Ucrainienii, in fiecare zi ei arata ca nu au nevoie sa fie "eliberați", un popor care se opune in aceste condiții arata exact faptul asta. (Altfel dădeau jos guvernul cu mana lor si nu se opuneau, nu luptau)
* Putin a spus ca Ucrainienii sunt naziști - Ucrainienii arata exact opusul, cum capturează Rusi in viata, pun valoare pe viata inamicilor, deci exact opusul.
* Putin spunea ca toți sunt anti UE si NATO - Zilnic oamenii fug la granițele UE si NATO, nu fuge aproape nimeni la granițele lui.
Lista ar putea continua, concluzia este ca pe zi ce trece toate minciunile lui Putin sunt din ce in ce mai puțin credibile pentru mamele Rusoaice care isi pierd copiii in acest război bazat pe minciuni.
Lumea întreaga este împotriva lui, tara lui este mai săracă decât a fost in istorie, din ce in ce mai multi oameni protestează împotriva lui si pe zi ce trece intra in mai multe cărți de istorie ca un criminal terorist.
Deci, ce câștiga Putin? O sa pună mana pe niste pământ "cucerit" prin crima, vărsări de sânge si un popor plin de ura? O tara goala cu clădiri distruse pe care nu are bani sa le repare? O istorie distrusa?
Si daca o sa cucerească Ucraina, a pierdut deja de câteva zile.