| SonicAndrei a întrebat:

V-ar plăcea dacă România ar redeveni monarhie constituțională? Ar fi mai interesant dacă Regele Mihai (sau un succesor) ar reveni pe tron. Cred că se vor aplica câteva legi, poate oamenii vor gândi altfel despre oamenii care conduc țara (nu cum e acum „Jos Băse! - ei nici nu știu cine a aplicat legea dar dau vina pe președinte ||uneori, excepții||).

Să presupunem că ar trebui să votăm dacă să revină sau nu România monarhie constituțională, ați vota pentru aceasta? Eu nu am încă 18 ani, dar aș vota (am presupus, nu cred că se va face așa ceva).

13 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Regele Mihai n-are niciun fiu.

| SonicAndrei explică (pentru doctorandus):

Dar Principele Radu? OK, o să verific ce am zis... Dar așa teoretic, cum ți s-ar părea dacă România ar redeveni monarhie constituțională? Nu zic că nu e bine cum e acum.

| SonicAndrei explică (pentru doctorandus):

Da, așa e, nu are băieți, doar fete. Greșeala mea... Ia în considerare numai partea „Cum ar fi dacă România ar redeveni monarhie constituțională".

| suntserios a răspuns (pentru doctorandus):

Dar are 5 fete si pe data de 30 decembrie 2007 Regele Mihai a promulgat noul Statut al Casei Regale în care se arată: „Coroana României va trece de la Șeful Casei Regale la primul născut bărbat, și, în lipsa unui bărbat, la prima născută femeie".

| suntserios a răspuns (pentru SonicAndrei):

Tu nu vad de ce ai vrea sa revina monarhia, vad ca nu stii nimic despre familia regala, ma rog, in principiu nu s ar schimba nimic, tara tot de parlament va fi condusa insa probabil vor exista mai putine conflicte in ceea ce priveste puterile statului. Eu as vota pro, din punctul meu de vedere ar oferi tarii un alt statut in ceea ce priveste politica externa, e doar parerea mea insa.

| doctorandus a răspuns (pentru suntserios):

Statutul Casei Regale e nul fara aprobarea Parlamentului Romaniei.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Romania nu e capabila sa tina o casa regala, ar fi cheltuieli in plus

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

S-asa se fura in tara asta de se rupe. Ce rost are sa finantam si casa regala din bani publici. Ar fi o tampenie.
In plus regele Mihai nu mai are mult de trait. Se zbate pentru fetele lui care nici nu stiu sa vorbeasca romaneste. De astfel de oameni vrei tu sa fii condus? Nu ca actualii ar fi mai buni, da macar salariul presedintelui nu e nici 1% din bugetul care ar trebui redirectionat catre casa regala.

| CosminC86 a răspuns:

Da, ar fi bine pentru imaginea Romaniei sa fie reinstaurata monarhia, dar cu un rege roman si patriot, nu un mason ordinar din dinastia Hohenzollernilor (Despre Mihai vorbesc pentru cine nu si-a dat seama) sau vreo odrasla analfabeta de-a lui. Tradarea lui din 23 august 1944 ma face sa-i port o ura infinita.

| zDenYz a răspuns:

Nu s-ar schimba mai nimic daca ar redeveni monarhie constitutionala.

| Marius511 a răspuns:

Ar fi doar o chestie de prestigiu.

| Marius511 a răspuns:

Cu politica de azi regele n-ar mai fi decat o marioneta.

| Marius511 a răspuns:

Dar oricum politica de azi nu va permite niciodata asa ceva. Se simt prea bine.