Ioi, ce mi-s dragi şi cei de la Dexonline că s-au implicat şi au luat iniţiativa!
http://dexonline.blogspot.ro/......-2014.html
"Votați Iohannis pe 16 noiembrie 2014!
Nouă ne plac zilele normale, în care ne putem vedea de treabă. Dar s-ar putea să nu mai existe zile normale în România. Acesta este motivul pentru care ieșim din sfera noastră de confort și încercăm să atragem atenția la ce s-ar putea întâmpla în țară în următorii ani de zile.
Mai întâi, permiteți-ne să spunem câteva cuvinte despre noi. Sperăm că Dexonline este un site util. Dacă nu pentru toți dintre dumneavoastră direct, atunci pentru cele 2, 5 milioane de oameni care-l vizitează lunar. Ne face mare plăcere să muncim la el. Lucrăm în mare parte voluntar. Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte că lasă în urmă un instrument devenit necesar supraviețuirii limbii, în circumstanțele sociale și tehnice ale lumii de azi. Ne place și lucrul bine făcut și avem și o mândrie, putem să-i spunem, că limba noastră maternă e româna. Da, aici sunt ambele sloganuri ale campaniei electorale, pe care credem că am reușit să le punem în fapte.
Cum am mai zis-o, Dexonline este un demers civic. Ne-am propus să facem ceva pentru limba română, pentru cei care vor să folosească cuvintele limbii române ca să-și transmită gândurile. Tot dintr-o pornire civică spunem acum următoarele.
Credem că trăim un moment important, iar consecințele alegerilor din 16 noiembrie vor fi enorme. Considerăm că Victor Ponta este un real pericol pentru România, un om cum nu se poate mai departe de valorile noastre: onestitate, muncă, responsabilitate, spirit civic. Credem că ar fi catastrofal dacă Victor Ponta ar ajunge președintele României, iar prima afectată ar fi justiția. S-ar nărui astfel statul de drept, singurul sistem în care inițiativa privată se poate dezvolta pe termen lung, fără teama perpetuă a unor abuzuri care pot lovi pe oricine, oricând.
Statul de drept necesită, prin definiție, separarea puterilor, care se țin sub control una pe cealaltă. Concentrarea parlamentului, a guvernului și a puterii locale în mâinile PSD este deja alarmantă, iar atacurile la justiție din ultimii ani arată intențiile acestui partid și ale liderilor săi. Adăugarea președinției la această horă a corupției ar fi devastatoare. Dacă PSD câștigă și alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid. Faptul că 40% dintre români nu văd o problemă în asta demonstrează starea de manipulare a unei nații care arăta, în 1989, că urăște cu toată ființa ei totalitarismul.
De aceea, o spunem răspicat: pe 16 noiembrie trebuie votat Klaus Iohannis.
Știm că acest îndemn poate fi contestat. Unii nu îl simpatizează nici pe Iohannis. Alții consideră că „toți sunt aceeași mizerie". Alții ar vota doar cu Făt-Frumos sau cu Superman și nu se „mânjesc" alegând pe altcineva. Dar aici este viața reală, de care nu putem fugi. Fie Ponta, fie Iohannis ne va fi președinte cel puțin până în 2019, cu toate implicațiile care decurg piramidal de acolo, de la Cotroceni.
Pentru cei care au votat cu altcineva în primul tur (e și cazul nostru), Iohannis este o soluție infinit mai bună decât Ponta. N-a arătat nici pornirile de satrap ale acestuia, nici n-a luat apărarea celor ajunși în pușcării, nici nu spune una dimineața și alta seara, nici nu s-a arătat mai apropiat de regimurile cu trăsături despotice de la Est decât de valorile civilizației occidentale și nici nu i se poate pune în cârcă vreun plagiat (furt, chiar dacă de text). Klaus Iohannis este primar al Sibiului de atâția ani, reales cu mari majorități; n-are nici renume de baron local, care taie și spânzură pe moșia sa, și nici nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul.
Un citat care a tot circulat spune că pentru ca răul să se întâmple e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. Experiența de viață a fiecăruia dintre noi ne poate confirma acest lucru. Ca răul să se întâmple nu trebuie să facem rău. E suficient să ne ținem deoparte, să rămânem pasivi, să persiflăm implicarea sau să ne găsim scuze pentru absență.
Îi înțelegem pe cei care uneori chiar nu găsesc pe cine să aleagă și-și spun că nu merită să piardă timpul cu votul. Acum nu este o astfel de situație. Cu Victor Ponta președinte, România s-ar duce de râpă și, pe termen scurt sau mediu, fiecare dintre noi ar resimți în plan personal dezastrul.
Vă rugăm să mergeți la vot pe 16 noiembrie și să-l votați pe Klaus Iohannis.
Echipa Dexonline"
Respect maxim pentru iniţiativa, Dexonline!
Faptul că toţi ne-am alarmat şi mobilizat semnalează clar că este un moment critic şi decisiv pentru România şi oamenii în număr tot mai mare o conştientizează. Sper că ne vom deştepta cât mai mulţi şi nu vom lăsa răul (suprem) să triumfe.
Îmi doresc o Românie liberă şi prosperă, o Românie a noastră.
Klaus Iohannis preşedinte!
"De ce este "neamțul" Klaus Iohannis o oportunitate istorică pentru România și Europa?
Posted on 6 noiembrie 2014
Pentru că impactul de imagine la nivel european al alegerii sale va fi așa de mare încât, după 1989, avem din nou șansa istorică să nu mai fim considerați țiganii hoți și cerșetori ai continentului;
Pentru că vom fi prima țară din estul Uniunii Europene care își va alege un președinte de altă etnie decât majoritatea poporului, deci un semnal de unitate europeană, de care Europa are acumKlaus_Iohannis cea mai mare nevoie;
Pentru că toți politicienii cu probleme penale din toate partidele sunt împotriva lui, ori asta e o certitudine că lupta cu corupții va continua dacă va fi ales;
Pentru că le vom demonstra acelora dintre unguri care sunt extremiști că cei mai mulți români respectă orice om indiferent de neamul din care se trage dacă este echilibrat și corect;
Pentru că și Doctorul Arafat a făcut treabă la nivel național, după ce a performat la Târgu Mureș, la fel va face și Profesorul de la Sibiu.
Pentru că vom câștiga aliați de primă mână în Germania, Austria, și nu în ultimul rând în Luxemburg;
Pentru că această conjunctură, să avem un candidat cu șanse la președinție independent (și atacat) de toți mogulii tv, de toți baronii corupți din toate partidele, cu greu se va mai ivi în următorii zeci de ani;
Pentru că, cu riscul de a pierde, nu face trocuri politice și nu promovează scandalurile de care suntem sătui;
Pentru că se bazează exclusiv pe votul cetățenilor!"
http://flaviusaureliangrozoni.wordpress.com/......si-europa/
...şi ca să ne informăm măcar noi între noi, dacă tot televiziunile preferă să ne mintă şi să ne ţină în întuneric...
Klaus Ioahnnis: "Adversarii mei politici continuă să vehiculeze ideea conform căreia l-aș putea numi pe Traian Băsescu prim-ministru. Vreau să fie clar: eu nu vreau să îl văd niciodată pe Băsescu premier și, ca atare, NU îl voi numi niciodată în fruntea Guvernului."
https://www.facebook.com/......3014289619
Să fie clar pentru oricine!
Klaus Ioahnnis: "Câtă ipocrizie! Așa cum Guvernul Ponta a putut să vină peste noapte cu tot felul de ordonanțe, precum cea care legaliza migrația primarilor, de ce nu au putut să vină cu o ordonanță de urgență tot așa, peste noapte, care să creeze un cadru prin care să avem un număr mai mare de secții de votare? Vă spun, se putea face acest lucru!"
https://www.facebook.com/......0074287913
De disperaţi PSD-iştii apelează la cele mai josnice metode, ca să nu-şi piardă puterea şi locul de furat şi ca să nu vină DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) pe capul lor. Nişte jigodii!
Klaus Ioahnnis: "Această campanie electorală a devenit abominabilă! Nu am crezut că vom ajunge la amenințări cu moartea prin mesaje specifice naziștilor!
Domnule Ponta, poate acum, în ultimul moment, vă dați seama că e greșit să aruncați România în aer, doar ca să ieșiți dumneavoastră președinte!"
https://www.facebook.com/....../video.php
Josnicia PSD-iştilor a ajuns sub orice critică.
Jos dictatura, jos comunismul, jos PSD-ul, jos Ponta!
Iohannis, indiferent de rezultat, va fi preşedintele din "inimile" noastre, ale celor care gândesc şi nu se lasă minţiţi, cumpăraţi şi manipulaţi.
Hai, România! Să ieşim la proteste şi la vot, să ne luăm ţara înapoi din mâna hoţilor, jegoşilor, ipocriţilor şi mitomanilor comunişti!
"Rezultatul final al primului tur: In puscariile patriei, 90% dintre detinuti au votat Victor Ponta. Nimic anormal!"
https://www.facebook.com/......323503414/ :)))
Klaus Ioahnnis: "Întreaga campanie a PSD-ului este gândită ca o campanie anti Iohannis, dar la un nivel extrem de jos."
https://www.facebook.com/....../video.php
Îi dau dreptate.
Apropo de confruntare:
"Strategii PSD i-au facut lui Victor Ponta programul. Patru prezente la TV in ultima saptamana, de la orele 20.00, dupa cum urmeaza: Luni la Romania Tv (consumata), Marti la Realitatea, Miercuri la B1 si Joi la Antena 3. Si Victor Ponta a spus: eu sunt acolo si acolo, de la orele 20.00, il astepam pe Klaus Iohannis acolo. Daca vine, vine pe strategia noastra, daca nu vine, spunem ca se teme de confruntare. In acelasi timp, propaganda PSD a impins in desuet orice propunere rezonabila a unei dezbateri finale pe un teren neutru (Cotroceni, Parlament, Univeritati), unde sa vina TOATE televiziunile si au zis ca ei se tin de programul lor.
Parerea mea de simplu observator media, si ii aduc in atentie d-nei Ana Adriana Săftoiu ca parte din echipa de comunicatori ai dreptei, este ca in acest moment cel mai bun raspuns la strategia lui Victor Ponta ar trebui sa fie ca, candidatul dreptei sa agreeze toate detaliile pentru o dezbatere finala pe teren neutru joi, sa invite toate televiziunile acolo, sa invite ca moderator o Inalta Personalitate a Romaniei care sa fie dincolo de orice dubiu ca e partizana si sa spuna in reciprocitate: noi joi suntem la Parlament (de pilda), pentru dezbaterea finala. Daca Victor Ponta vine, bine, daca nu, facem un dialog doar noi si moderatorul, in fata intregii media, si eventual luam cate o intrebare de la fiecare reprezentant mass media prezent, chit ca sunt zeci sau sute.
De ce cred ca strategii PSD au ales anume 4 dezbateri si anume in acea ordine?
a) Patru dezbateri sunt multe, candidatul oboseste. Va fi stors la a patra dezbatere, cea finala, de joi, la Antena 3, unde Klaus Iohannis ar fi fost prins obosit, cu garda jos, pe televiziunea cu cea mai mare audienta, si unde ar fi urmat "executia publica" a candidatului dreptei, in ultima zi reala de campanie.
b) Exista o anumita curba a atentiei. Oamenii sunt atenti la inceput si la sfarsit, la orice lucru, de aceea, la orice, se pune cea mai buna "marfa" la inceput si la sfarsit. De exemplu la un concert sau la un film, conteaza sa inceapa sus si sa se sfarseasca sus, la mijloc e umplutura ca oricum oamenii isi pierd din atentie si interes. La fel si cu un CD de muzica. Si Victor Ponta a inceput tare cu RTV-ul a pus a doua Realitatea, unde ar fi caderea cea mai tare de interes, pe curba de interes cunoscuta a atentiei, apoi B1 si finalul apoteotic unde sa termine pe atentie maxima, la Antena 3. Sa fi acceptat acest scenariu, dreapta ar fi acceptat o sinucidere comunicationala. Ar fi bine ca, candidatul sa iasa din acest scenariu.
c) Audientele sunt mici (in medie in jur de 200.000 oameni), pe fiecare statie - daca ne raportam la cei 10 milioane de votanti. Daca cumva candidatul dreptei ar fi punctat bine in vreo dezbatere, nu ar fi avut, in direct, o mare masa de votanti. Ar fi avut doar 200.000 oameni, un risc mic. Dupa care masinaria de propaganda a PSD ar fi preluat la "mestecat" ce s-a intamplat si nu ar mai fi contat ce s-a intamplat, ci ce zic ei ca s-a intamplat. In plus, ar fi putut redresa lucrurile urmatoarea zi, la urmatoarea confruntare. PSD vrea totul in doze mici, sa nu isi asume riscuri.
d) O singura dezbatere, neutra, majora, in fata TUTUROR televiziunilor, ar fi insemnat ca TOATA ROMANIA e in direct, sa spunem joi seara. 10 milioane se spectatori. Ei bine, toata aceasta dezbatere ar fi fost vazuta in direct de toata tara. Daca Klaus Iohannis iese mai bine, s-a terminat. Nu poate masinaria de partid a doua zi sa spuna ca e alba, când toata lumea a vazut cu ochii lor, in direct, ca e neagra. Plus ca nu ar mai fi timp. PSD se teme de o confruntare finala reala, neutra, cu toata media de fata. Le este teama de ce au patit Adrian Nastase si Mircea Geoana in ultimele confruntari.
e) Victor Ponta e supra-expus mediatic. Lumea e satula de Victor Ponta. La dezbaterea finala, cei 10 milioane ar fi interesati de Klaus Iohannis, el e "the new girl in town)."
"Momentan, se voteaza omul si nu partidul. Este adevarat, este, intr-adevar, sustinut de acelasi partid care l-a sustinut si pe Basescu (pe care, nici eu nu il mai suport), dar parerea mea sincera si personala este ca domnul Klaus Iohannis este facut dintr-un cu totul alt aluat decat domnul Basescu. Cu alte cuvinte, faptul ca este sustinut de PNL si PDL nu inseamna ca este omul intereselor din culisele ACL-ului.
Ce este in schimb foarte sigur este ca timpul le va lamuri intr-un final pe toate.
Dar oricum ar fi, decat sa il votez pe nesimtitul si infatuatul de ponta, il prefer pe Iohannis fara nici o urma de regret.
Vreau sa ii acord o sansa domnului Iohannis, pentru ca imi place cum se prezinta, imi plac valorile pe care le expune si imi place ce a facut din Sibiu."
Un comentariu la îndemnul http://bit.ly/1xpAkgl celor de la Dex online:
"Felicitări, deși este greu de crezut că un om cerebral, dornic de evoluție, care vrea să își imbogățească vocabularul sau să îl corecteze, ar putea vota cu Ponta.
Sunt dea dreptul comice argumentele cu copii, până și scorpia de Gabriela Vrânceanu pe care o stimam altădată recurge la atacuri ieftine afirmând că cine nu are copii nu e un om complet, ohhh, eaaa "zeița fertilității". Dragă Firea, nu (mai) facem copii pentru că nu avem ce să le oferim, colegii tăi de partid au furat totul, suntem oricum 7 miliarde pe glob și nu sunt resurse pentru toți, mai scriem, mai citim, încercăm să avansăm în știință, poate lăsăm ceva util pentru ceilalți, umplutul găurilor iresponsabil nu mai e de actualitate.
Să revenim la Ponta, mă întrebam de ce naiba nu demisionează când e atât de evidentă mișcarea celor mai cu carte împotriva lui? Păi cum ar putea să demisioneze un plagiator, un om care se dedă la furt intelectual, care face risipa banilor publici într-un mod atât de excesiv în tentativa de a suci mințile sărmanilor îndobitociți de antene, și care sunt mulți din păcate. Trebuie puțină implicare, dar refuz să cred că papagalul ăla îmi poate influența mie viitorul. PUNCT!"
Klaus Iohannis: "Zilele acestea, adversarii mei politici continuă să vehiculeze ideea conform căreia l-aș putea numi pe Traian Băsescu prim-ministru.
Eu nu îmi doresc să îl văd pe Băsescu premier și, ca atare, îmi asum angajamentul ferm că, pe durata mandatului meu ca Președinte al României, NU îl voi numi niciodată în fruntea Guvernului, așa cum am declarat și aseară la Realitatea TV.
Traian Băsescu face parte din istoria noastră recentă, dar este istorie și nu viitor. Eu vreau ca, alături de voi, să dăm semnalul schimbării și să construim o Românie a viitorului, o Românie pe care o merităm."
Klaus Iohannis: "Le răspund încă o dată tuturor celor ce se întreabă dacă, în mandatul meu, Băsescu va fi numit prim-ministru: NU îl voi numi niciodată pe Traian Băsescu în fruntea Guvernului. Băsescu face parte din istoria noastră recentă, dar este istorie și nu viitor. Eu vreau ca, alături de români, să dăm semnalul schimbării și să construim o Românie a viitorului."
https://www.facebook.com/....../video.php
Să nu mai existe dubii!
Klaus Iohannis: "Zilele acestea s-a vorbit despre orice altceva în afara de ceea ce contează cu adevărat, și anume viziunea candidaților la președinție pentru viitorul României. Vă invit cu drag să citiți programul meu prezidențial, "România lucrului bine făcut", o viziune pentru România următorilor 10 ani."
https://www.facebook.com/......5397601714
Klaus Iohannis: "Distribuiți acest VIDEO: Până astăzi, Victor Ponta m-a evitat cu succes. Nu a existat o dezbatere publică, nu există niciun semn că s-ar dori o discuție pe această temă. În concluzie, las orgoliile mele deoparte și ne vedem la ora 20:00 la Realitatea TV într-o dezbatere televizată!"
11.11.2014
https://www.facebook.com/....../video.php
Emisiunea poate fi urmărită și online aici:
http://webtv.realitatea.net/......http?/live
...deci să fim pe fază. :)
Câteva impresii personale despre emisiunea de astăzi de la Realitatea TV cu Iohannis şi Ponta (mai mult pentru cei care poate au pierdut-o):
În mare, s-au discutat lucrurile pe care noi, cei informaţi, deja le ştiam.
Ponta, ca de obicei, a fost cam grosolan, infatuat, pueril, fanfaron şi impertinent, a venit cu aceleaşi minciuni, înţepături şi acuzaţii nefondate, s-a maimuţărit, a vorbit peste Iohannis, de îmi venea să rog moderatorii să-i pună un dop în gură...deci a fost un dezastru (şi nu mă miră).
Iar Iohannis se simţea că e din altă poveste, că este peste mizeria din stilul dezbaterilor româneşti obişnuite: gălăgioase şi nesimţite, de mahala. A fost destins, demn, coerent, elegant (deşi pe alocuri puţin de iritat... căci nu e uşor să asculţi minciunile pontiste, fără să-ţi fie silă). Mi-a plăcut că a vorbit parcă pentru toţi românii, despre lucrurile care ne dor, care ne interesează, care ne revoltă, despre probleme care pe la televiziunile psd-iste s-au tot evitat ori s-au răstălmăcit. A povestit pe scurt ce planuri are pentru România, a dezminţit câteva din acuzaţiile celebre din propaganda psd-istă şi câteva din minciuni utopice ale lui Ponta, menite să-l prezinte pe acesta drept ceva ce nu este...deci a fost ok.
Deşi nu mi-a prea plăcut cum s-a încheiat emisiunea. S-a rupt parcă prea brusc şi au rămas încă foarte multe lucruri nespuse şi o oarecare tensiune.
În orice caz, s-a observat cine este un om serios şi de viitor, un om al schimbării în bine, al progresului, al demnităţii, al democraţiei, al faptelor, al transparenţei şi adevărului şi cine vorbeşte ca să nu tacă şi doar îşi caută noi şi noi scuze, evitând să răspundă la întrebări esenţiale pentru români şi doar aruncând praf în ochi, insultându-ne inteligenţa.
Klaus Iohannis şi Victor Ponta – Dezbatere la Realitatea TV (11 noiembrie, 2014):
http://www.aghiuta.com/......live-text/
"Iohannis, adopții: Copiii din Canada vor veni în România/Video.
Subiect de presă în fiecare campanie electorală în care Klaus Iohannis candidează, tema "traficului de copii" în care ar fi implicat primarul Sibiului a devenit una națională în această toamnă.
Noutăți: cei trei copii "dispăruți" sunt acum oameni mari, au luat legătura cu unele din rudele rămase în țară și vor veni la Rășinari anul viitor."
Continuare şi interviul cu rudele copiilor aici:
http://www.expresmagazin.ro/......nia-video/
Alte păreri cu care rezonez:
"Aşa cum arată până acum meciul Iohannis-Ponta, primul este câştigător net. Nu contează CE au răspuns cei doi, câte argumente au transmis prin ecranul televizorului, dacă au pus pe masă cifre, idei, proiecte, bla, bla. NU. Chiar nu contează aşa ceva! Românii s-au cam săturat de astfel de confruntări în care fiecare îşi vinde adevărul lui şi îl îmbracă într-un ambalaj mai mult sau mai puţin vandabil. Nu mai "vinde", pur şi simplu, "să spui" ceva. Să "ştii". Ci SĂ FACI! Lumea e sătulă de vorbe goale, de promisiuni neonorate, de cel care "le zice bine". Publicul caută altceva. Nu mai are trecere să fii "bine pregătit". Din această perspectivă, sunt convins că vor fi destui care să spună că Victor Viorel Ponta a ştiut mai bine lecţia. În realitatea, nu mai ajută cu nimic să înşiri cifre pe bandă rulantă. Să ştii cât e PIB-ul, care e pensia medie sau câte secţii de votare sunt în Germania. Nu mai ajută să reciţi poezii de genul ăsta ca o moară stricată. E ceva ce nu mai trece sticla. Ce nu mai foloseşte, mai ales în bătălia pentru funcţia nr. 1 în stat. Ce CONTEAZĂ acum e cine transmite ÎNCREDERE!
Opinia mea e clară, la acest capitol: Klaus Iohannis este câştigător net al dezbaterii de la Realitatea TV. Iată câteva observaţii:
– A fost sobru şi cu mină de om serios. Lumea caută asta. Inevitabil, l-a ajutat şi aspectul fizic, mimica de "neamţ", cea pentru care cândva Teodor Stolojan era atât de simpatizat de românii aflaţi în căutare de "sobrietate nemţească". Ponta e dezavantajat clar de lipsa "feţei de preşedinte". Figura de copil întârziat nu "se pupă" câtuşi de puţin cu cea de şef de stat. Pur şi simplu, din acest punct de vedere, Victor Ponta pleaca oricum, din start, cu o pierdere imensă.
– Klaus Iohannis nu i-a permis lui Victor Ponta să-şi facă jocul de mingicăreală de cartier, în ciuda tuturor încercărilor acestuia de a-l "faulta". "Neamţul" l-a oprit, l-a privit rece, sec, l-a ţintuit şi chiar l-a pus la punct. M-a surprins când a ţipat efectiv la Ponta ("Domnule Ponta, vă rog să nu mă mai întrerupeţi!"). Nu-l aranjează astfel de comportament, dar în peisajul de balamuc general provocat intenţionat de Victor Ponta era singura soluţie de a curma discursul de mahala.
– Iohannis a punctat puternic pe subiectul Diaspora. Este şi ce l-a enervat foarte tare pe Ponta, care l-a acuzat iritat pe "neamţ": "V-aţi agăţat ruşinos de o problemă reală – votul din Diaspora". S-a văzut că lui Ponta nu-i convine ce se întâmplă cu românii din afara ţării, iar Klaus Iohannis nu putea rata ocazia:
"Dvs. aţi suprimat dreptul la vot în diaspora. Acelaşi lucru mi s-a comunicat din Paris, Londra. Aţi organizat alegerile E-xe-cra-bilDvs. trebuia să demisionaţi, nu dl Corlăţean".
O intervenţie tăioasă, care i-a mai adus în cont câteva puncte bune.
– Apoi, ce rămâne de reţinut este o altă replică de impact a lui Iohannis: "Domnule Ponta, dvs. cine vă credeţi? Dvs., cu biroul dvs., credeţi că puteţi face ce vreţi? Aici. biroul e ţara, nu dvs!". Faţa premierul cedase deja. Ponta nu se aştepta, pur şi simplu, ca un simplu primar de provincie, fie el şi de Sibiu, să-i poată bate obrazul unui ditamai premier.
– Mai e un moment în care publicul a putut deduce că "şeful", cel care are alură de conducător, care ştie ce vrea, este Klaus Iohannis. A fost când candidatul ACL i-a atras atenţia moderatorului că adversarul său vorbeşte prea mult, peste el şi că e nevoie de un control ferm. Rareş Bogdan, care a condus decent dezbaterea, s-a conformat şi a anunţat că taie microfonul celui care se bagă peste celălalt.
– Victor Ponta a încercat să joace pe cartea lui Traian Băsescu, folosind hârtii, dosare, cifre, exemple concrete. În general, nu e rău să faci asta, dar e ceva ce convinge din postura de prim-ministru, nu de cea de virtual preşedinte. În plus, a fost clar că a venit cu cifrele învăţate "pe de rost", ca la şcoală, când vrei să "toceşti" pentru a memora ceva ce nu-ţi place.
– Şi la acest capitol, Iohannis a punctat, ridiculizându-l pe Victor Ponta: "Iar folosiţi hârtiuţe, dosare!". Pur şi simplu, a fost vizibil cu ochiul liber pentru orice om care n-a lucrat niciodată ca şef de guvern că Iohannis ştie ce vorbeşte, că nu are nevoie să înghită pe nemestecate la cifre şi bugete, oricum o face de 14 ani ca primar al Sibiului. Înconjurându-se de maculatură, Ponta a transmis slăbiciune, neîncredere, nevoia de a se ajuta de altceva decât de sine însuşi. A lăsat impresia unui om care nu se poate bate de unul singur, care are nevoie de alţii ca să lupte.
Din postura de om de administraţie, cu experienţă mult mai mare ca Ponta, Klaus Iohannis a făcut figura unuia care ştie ce vorbeşte fără să aibă nevoie de un teanc de hârţoage alături. Pur şi simplu, a transmis SIGURANŢĂ.
– În plus, Iohannis a fost altfel decât l-am văzut în ultima vreme. N-a vorbit lent. Nu a sărit calul. A fost ferm, s-a exprimat clar, muuuult mai lejer, curajos, a lovit scurt, direct, în plin, fără menajamente. A ştiut să iasă din încercuire, nu a intrat în jocul adversarului, care încearcat să-l atragă în ceartă ieftină, birjărească.
Până la acest moment, senzaţia mea e că primarul Sibiului controlează jocul şi conduce detaşat la puncte. Deşi vorbeşte mult şi chiar cu argumente, Ponta pare o maşină de vorbe care poate spune oricât, orice, oricum, dar care nu convinge. Iohannis-Ponta 1-0. Meciul continuă!"
***
"Bravo baiete! Stii sa apreciezi. Dar scorul a fost 10-0 pentru Johannis! La jumatatea emisiunii, ponta arata ca pisicul prins la borcanul cu smantana, iar la sfarsitul emisiunii ponta arata ca mircea badea dupa bataia incasata de la motociclist."
***
"1) Mi se pare evident ca este o diferenta / soc cultural pentru "miticii de dorobanti / Bucuresti".
Caci pentru acestia este mai important daca "esti tare", daca esti (ramaii) cel mai vocal + arogant / nesimtit (indiferent de context). Si deci nu fondul este important, cat forma, postura de "cocos". Din categoria "da-i inainte cu tupeu!". Dupa emisiune am vazut (circa 15 min) un grup de circa 8 cometatori pro - Ponta, care (cam disperati) incepeau un demers de denigrare totala a lui Iohanis – legat de comportamentele din dezbatere. Caci acestia se asteptau (si par sa masoare) dezbaterea doar dupa masura in care trebuia ca Iohanis sa adopte si sa intre in stilul de maimutareala de Bucuresti (cand nu ai nimic de spus dar domini doar prin galagie si o superioritate presupusa – care insa nu se materializeaza mai niciodata … Mai ales prin fapte). Asadar, este un soc cultural. De diferenta de stil (caci nu corelatiile cu rezultatele – conteaza). Soc (disonanta) care reprezinta in sine, o nevoie de schimbare (adica: "si daca ar exista si un alt comportament si stil de comunicare?"). Si (pentru mine) nu dezbaterea este relevanta cat diferenta dramatica de stil si oarecum revelatia (evidenta nevoie) de altceva dacat "galagia de Bucuresti" care de cel putin 25 de ani doar face galagie – fara prea mai rezultate.
Re: grupul de circa 8 comentatori … = vor face galagie (.) si manipulare, insa supriza serii (pentru mine) este acuta diferenta intre valorile si stilul de comunicare a celor doi. Si evidenta falsitate a "normalitatii de Bucuresti", uzuala in politica romanesca. Iohanis nu este politician – si poate este foarte bine. Pare a fi un om care pur si simplu se ia in serios. Evident, ramane de vazut cat ar fi lasat de ACL, insa nu este ca Ponta, un automat de minciuni si giumbuslucuri, care are in spate o armata de altii, exact ca el, adica o armata de "alunecosi" care niciodata nu isi asuma o raspundere, nu pot recunoaste ca ar gresi ceva etc.
Deci recomand a se revedea dezbaterea din perspectiva valorilor – stilului – seriozitatii, in fond a normalitatii. Daca dorim (judecam) un politician (de care de fapt ca cetateni nu avem nevoie!) = Iohanis nu ar fi acceptabil. Daca dorim (in contextual atipic in care se afla Romania) un om serios, care sa faca cele cateva pe care le afirma si promite – poate ca este arhisuficient. Oare ne trebuie o vedeta? Un circar? Un "dominator" verbal? Un nou hopa-mitica de Bucuresti? Un "opponent" al lui Ponta, care sa ia locul lui Basescu? Pai daca Ponta (prim – ministrul) nu mai este mereu la televizor (si nu mai are pe cine da vina), oare se si apuca de lucru? Oare stie?
= Daca va fi ales Iohanis si intreaga tagma de analisti politici – ar fi necesar sa fie reformata / inlocuita. Caci acestia (la randul lor), nu vad – apreciaza – masoara, decat circul pe paine asociat discutiilor de jur – imprejurul – lucrurilor importante. Majoritatea acestor "analisti" nici nu pot si nici nu vor sa discute subiecte (cum face si poate Guran, care ajunge si la lucruri concrete, cuantificate, prezentate in lanturi cauzale). Asa ca acesti "comentatori politici" (ca cei 8) "discuta oameni" si diferite gainarii proiectate si/sau in relatie cu "oamenii politici" si VIP-urile "moderne" … Ei nu pot fi decat contrariati de aparitia unui om obisnuit, care nu se joaca cu lunga suita de "tehnici" menita a imbraca cu vorbe si de fapt a amana si a tot nu face nimic (tu si "ai tai"). Pentru acestia, poti parea "ingrozitor de prost" (si anormal) sa vii, spui putin si apoi sa faci cee ace spui. Caci … ei ce ar mai face (ca "munca" / serviciu …). Deci, nu e asa ca nu este Ok?
2) comunicarea anglo-saxona (Nordica – germana) (in fond politicoasa) este cea de tip ASINCRON (vorbeste unul - pauza de gandire – intelegere – interpretare – pregatire a unui raspuns si deci nu a unei simple reactii - raspuns - pauza. Pe cand vorbirea "de Bucuresti" este una SINCRONA: ambele parti vorbesc simultan, fiecare preia prima treime din ce spune celalalt si nu asculta niciodata pana la capat caci ar fi semn de slabiciune ori inferioritate - vorbeste "peste" ridica vocea + accelereaza - adauga gesture si intonatii de denigrare a celuilalt.
3) Pentru miticii din sudul Romaniei, ramane (cultural) de neconceput sa nu folosesti tot timpul disponibil, sa nu turui si sa nu incerci sa inneci verbal – "opozantul" … Regia (la pauze) tot arata un top legat de cine "domina" discutia. De parca asta era important! Total gresit (intr-o lume normala). Important este cine are bun simt, spune ceva coerent, angajant, credibil, realist, cu sens, sprijina dialogul, etc. Este evident ca lupta a fost inegala (pe criteriile impuse de Ponta si televiziuni si mai ales comentatori). Insa, poate (chiar daca nu va rezulta Iohannis la aceste alegeri), ar putea macar (cu si din acest moment / dezbatere) sa devina mai vizibil ca discursul + stilul + turuiala de Bucuresti a oamenilor goi (in special – politicieni si majoritatea asa zisilor comentatori politici), este stridenta - falsa - parte a problemelor - trebuie schimbata. Ca se poate si altfel. Ca poate exista si altceva decat "jocul" impus de "miticii de Bucuresti".
Nota: desi sunt bucurestean (de 24 ani), confirm ca exista (si eu tot regasesc) o minoritate extrem de abila / manipulativa (si care lucreaza in "grup" si de fapt au relatii continue si colaborari in multe entitati de conducere / control – care le asigura mentinerea si perpetuarea. Iar aceasta minoritate are o deosebita abilitate in a-si prezenta cu aroganta, falsitatea + incompententa, drept superioritate. Pe cand majoritatea (din sud) raman nevizibili si parca (de multe ori) par as dori (aprecia si uneori chiar sustine) "smecherasi" simpatici, vocali, care stiu mereu sa redevina "superiori" prin devieri ale discutiei, extragerea unor detalii nerelevante (la care au fost "mai buni"). Codasii clasei, care tot pun profesorul in incurcatura cu tehnici de genul "dar exista o situatie in care …".
Iata ca tara (contextul) impune noi persoane / manageri / chiar conducatori, care sa faca mai mult si sa vorbeasca mai putin …"
***
""Politicianul de Dambovita", cel iute la vorba, habar n-are ce vorbeste, daca nu are fituicile cu el…cand nu are raspunsuri, o spune pe aia cu…"ne descurcam noi, o sa fie bine". Prefer sa vina un strain cerebral sa scoata tara din noroi, decat o marioneta mincinoasa."
***
"Comunistul Ponta e un mincinos obraznic, caruia ar fi ideal sa i se dea peste bot fara jena! Iohannis e insa un om cu mult bun simt si un om cu substanta! A fost vorba de fapte si idei bine asezate versus vorbarie multa care acopera minciuna si lipsa rezultatelor!"
***
"Unii oameni asteptau o bataie cu noroi de la Iohannis si nu au vazut asta. Nivelul prestatiei lui Iohannis este mult peste media intelectuala a votantilor romani. Inteligenta si bunul simt nu sunt o obisnuinta in astfel de dezbateri. Oamenii au nevoie de desene si cifre care nici macar nu trebuie sa fie reale, sa zica niste cifre acolo. Nivelul a fost prea sus la Iohannis. Ponta a fost doar o maimuta topaind in jurul propriilor minciuni. E greu sa accepti niste reguli si sa le si respecti. Asta face tot romanul, accepta reguli si apoi le incalca, gasind tot felul de scuze. Iohannis a refuzat sa incalce regulile. Simplu."
***
"Domnul" Victor Viorel Ponta mai bine s-ar ruga de studentii pe care ii trimite acasa pentru a vota (de frica sa nu iasa in strada) sa ii mai dea cateva tactici de copiat, ca la prima confruntare a avut copiutele pe banca! La urmatoarea confruntare cum oare va mai copia?! Sa te lauzi ca ai licenta, master si doctorat, dar sa nu fii in stare sa retii cateva cifre mi se pare jenant!"
***
"Este inadmisibil ce a facut viorel in seara asta.s-au spart si luminile din platou la cat a mintit..."
***
"Profesorul corect si impartial vs. studentul prins cu copiuta! Vrem un presedinte corect!"
***
"Absolut nimic nu a adus nou aceasta confruntare. Un Ponta care vorbeste de toate, stie orice si nu realizeza nimic si Iohanis care e normal sa nu cunoasca toate cifrele din sertarele guvernului. Nu spun ca Iohannis e un geniu, dar pustietatea in care ne aflam e generata de deosebita guvernare actuala. Mai bine dau votul unui gospodar. Nu am pretentia sa am un presedinte ziarist si bun la statistici. SUNT SATUL DE VORBA GOALA SI MULTA!"
***
Va continua...
Https://cabalinkabul.wordpress.com/......-biserica/
"2014: Republica Ortodoxă Română – alegerile rușinii pentru biserică…
La un popor întreg la minte, in sec. XXI, religia ar trebui să fie o afacere intimă, precum preferințele sexuale sau culinare. Nu se afișează in politică, decât dacă vrei să devii ca Iranul… sau Rusia lui Putin.
Biserica s-a băgat însă la noi în alegeri în favoarea lui Ponta.
Ați dat comunismul pe ortodoxie… Tot o ideologie totalitară.
Iar dreapta are aici o mare responsabilitate: Dreapta românească a apărat în permanență amalgamul bisericii cu statul, dintr-o pulsiune irațională care i-a împiedicat să vadă mașina de făcut bani prin suceala de minte a maselor cu moaște și icoane.
Imaginasem această Circulară duhovnicească a Preafericitului Daniel, în preajma alegerilor prezidențiale… Unii au luat-o drept bună, într-atât pare natural bunului simț ca biserica să nu implice în politică:
Textul imaginat de mine suna așa:
"Iubitului nostru cler, cinului monahal şi drept-credincioşilor creştini, har, milă şi pace de la Dumnezeu.
Iubiţii mei fii duhovniceşti, preacucernici părinţi, fraţi şi surori întru Cristos, vă îndemnăm ca în viitoarele alegeri prezidențiale inimile voastre să urmeze judecata minții, iar nu mesaje electorale ce ar invoca numele Imparatului Imparatilor, al Domnului nostru Iisus Hristos.
"Exercițiul libertăților civile se practică în afara sfintei Biserici, dincolo de fățărnicie, lingușeli și promisiuni vane către cei năpăstuiți sau săraci cu duhul.
"Iubiţi fraţi creştini, sfinții pe care îi cinstim cu osârdie și care au fost prigoniți atât în viață cât și dupa moarte vă îndeamnă să nu amestecați patimile lor cu cele lumești și trecătoare. Votați așadar chibzuind la programele economice și sociale ale candidaților, iar nu după numărul de rugăciuni și mătănii dovedite de aceștia.
Amin.
Preafericitul Daniel,
Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române."
—
Aiurea, nici vorbă de așa circulară, biserica s-a implicat și se implică în politică și în aceste alegeri, insidios, ierarhic, tenace, din sete de arginți. Scria, tardiv, Paul Dragos Aligica că el e dezamăgit de, zice el: "modul delporabil in care bisericile si religia organizata insititutional din țară" se comportă în prezent, pe fundal de alegeri, obsedate de bani șabada… Ha!
Mare surpriză. Acum se regăsesc driblați de Ponta și PSD, care le râde în spate și le ia voturile prin masa de enoriași îndobitociți… Nu-mi rămâne decât să hohotesc și eu trist, chiar dacă răzbunat. O meritați.
Unde e problema cu religia în școli? răcnea această dreapta asta românească cu obsesia pieței și a monarhiei. Doar e identitatea noastră europeană… Vaaai… Acum biserica e cu Ponta. Halal profeți și analiști. Se mai și declară dezamăgiți de cler.
Când li se spunea că întreaga ierarhie bisericească e compusă din coțcari și că religia este o dimensiune spirituală privată care nu are ce căuta în școli și în spațiul public n-au vrut să asculte. Poftim, au mai și sucit minți de tineri. Așteptăm măcar un pic de rușine, dacă nu de pocăință. Până atunci, să ne scutească cu lamentațiile.
Iar poporul găsește asta normal, desigur. Au fost învățați cu fățărnicia de mici, din școli. Așa încât, obsedată de arginți și șireturi metalice de 18 carate, biserica ortodoxă te controlează mintal, ba chiar și prin limbaj, căci îți transmite azi mecanic un discurs arhaic, cel care folosește voroave precum "meteahnă", "păgubitor", "îndeletnicire"… Când mergi să te spovedești, trebuie să folosești vorbe rare, radioactive, precum "malahie"…
Pe deasupra, prin atâta pasivitate o să râdeți acru când va veni și legea blasfemei și a interdicției de a critica cele sfinte. Republica Ortodoxă Română.
Nu e de mirare, așadar, că atunci când biserica își încalcă vocația de neutralitate politică și îți spune cum să votezi, ea folosește un limbaj anacronic. Tu devii atunci "stimat alegător"… "Stimat", da… Intotdeauna adjectivul "stimat" a dat piele de găină oamenilor normali. Când vreau să enervez, eu interpelez cotidianul prin: "stimați oameni buni".
Iată, așadar, stimați oameni buni, ce se difuzează la mănăstiri:
„Stimate alegător creştin-ortodox, când votezi, nu îţi trăda credinţa şi neamul! Votează Victor Ponta!"
Stima noastră și mândria.
Numai că Dumnezeu n-are ce căuta între mine și România, iar Ponta nu e un bun român.
Ponta a spus recent în campanie la Bistriţa, că "toţi cei care cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile" sunt "buni români". Ei bine, fățarnicul Ponta nu este un bun român. Iar biserica știe asta și totuși îl sprijină… pentru arginți și șireturi de aur.
"Credință în Dumnezeu" au și ăia care taie capete de jurnaliști în Siria și Irak. O fac tot în numele lui Dumnezeu.
Dumnezeu n-are ce căuta între mine și România.
Ponta e un fățarnic. România există în afara lui Dumnezeu.
Așa încât, am să tot postez, repetat, prin copy-paste, să fie clar: eu votez Iohannis. Nu e un îndemn electoral interesat, nu particip la campanie, l-aș vota și pe Chewbacca din Star Wars, numai să nu iasă Ponta.
Iohannis, nemțul tacticos. Vorbește lent dar e uman și vrea să facă bine. Intrăm într-o lume normală, cu plictis birocratic și reguli de țară care s-a săturat de exuberanță balcanică cu daci și fantezii ortodoxe.
Dacă nu votăm Iohannis, ne așteaptă Dragnea și Mazăre și zombii olteni și toți gangsterii provinciali de-alde burtosul Voicu, ăla care vota cu două mâini și-ar vinde și foetusul lu mă-sa.
Ne așteaptă sinistre aluzii spre spațiul carpato-siberian și demnitate anti-europeană, că adică nu ne dictează nouă nimeni nimic dacă nu bagă plicul.
Mânca-mi-ai.
Pe scurt: votez Iohannis. Clar?
Și nu un Țepeș, ci un Cuza îi trebuie României…
Citim cu oroare asta :
"Mai multi preoti ortodocsi din judetul Cluj ar fi primit o circulara de la Mitropolia Clujului Maramuresului si Salajului prin care li se cere sa spuna credinciosilor sa voteze cu un presedinte care sa fie "crestin, ortodox, roman", potrivit TVR Cluj. Reporterii postului de televiziune au au inregistrat mai multi preoti care au recunoscut ca au primit asemenea indicatii si care spun ca le vor urma." (Hotnews)
Abia acum se vede că România a avut un istorie un singur om de stat autentic, nefățarnic și pus doar pe bine: Cuza.
Cuza, cu secularizarea averilor mănăstirești, confiscarea și naționalizarea proprietăților bisericilor și mănăstirilor si punerea popilor la locul lor umil.
Brătianul tatăl, fondatorul partidului liberal, era atât de disperat să-l oprească pe Cuza de la aplicarea reformelor, în special cea agrară, încât s-a unit cu dușmanii naturali ai liberalilor, conservatorii, formând acea Monstruoasă Coaliție care l-a răsturnat pe Domnitor.
Liberalii presupuși a reprezenta progresul s-au aliat cu sefii politici ai celei mai retrograde caste de latifundiari de atunci din Europa pentru a-l rãsturna pe domnitorul ce poprise averile popilor îmbuibați.
Asta ca să nu mai aveți atâta nostalgie pentru Brătieni.
Un Cuza ar trebui acum, cu tot atâta curaj, un Cuza care să confiște proprietățile și pădurile bărboșilor cu cruci și măicuțelor inculte și fățarnice și care să rușineze toată intelectualitatea asta ce-și zice de dreapta și care a incurajat religia în școli și morbiditatea moaștelor în minți."
Klaus Iohannis: "Eu am făcut întotdeauna ceea ce am promis. Pot promite că voi fi un președinte serios, fiindcă toată viața am fost un om serios."
https://www.facebook.com/....../video.php
Klaus Iohannis: "Dreptul la vot este un drept fundamental al cetățeanului în democrație, nu cum ne-a spus domnul Ponta aseară, că nu este decât "o lozincă". Este extrem de grav ca șeful Guvernului, responsabil de altfel de organizarea alegerilor, să facă o asemenea afirmație. Mă întreb: cum poate fi președintele României un om care desconsideră dreptul la vot al cetățenilor?"
https://www.facebook.com/......9757547278
Eu nu înţeleg cum cineva ca Ponta poate fi prim-ministru, da păi preşedinte...
Https://www.facebook.com/video.php?v=781545075230090
Ăştia sunt oamenii ce ne conduc!
Nu ştiu cum voi, dar eu îmi doresc o schimbare.
Reacţiile oamenilor (neîndoctrinaţi de antene) pe pagina de facebook a lui Ponta, unde acesta se laudă cât e el de bun şi cât de bine le merge românilor:
"Ne ai promis 1.000.000 locuri de munca si avem 78.000 someri in plus. Ai scumpit benzina cu 70 bani pe litru. Chiar ne credeti prosti sa va votam?"
***
"Sa ridice imunitatea la parlamentari, ca toți din partidul Ponta sunt cercetați sau condamnați! Apoi, chiorule, sa vad cu cine mai rămâi in partid."
***
"Dl Ponta daca ar sti atat de multe, nu ar avea nevoie de hartii...ca tot se lauda ca el stie cifre si vorbeste de lucruri serioase! Fara foile alea in fata ar fi total depasit! Ce a facut dl Ponta pentru Romania, de e asa de bun?"
***
"Ce ati facut, domnule prim ministru, de cind conduceti guvernul? Ati facut numai pomeni electorale. Ati sters 0.5 miliarde dolari kazacilor, dati la toti parca ai da de la Sirbu, Daciana sau de la dvs. Celor care au contribuit 30-40 de ani le scoateti ochii cu 5% impozabil, din care se retine 21.5&. Sa va fie rusine! Ai aparut aseara la realitatea tv pornit cu scandal. Mai mult te prezinti in fata tarii mintind. Ai avut scris, tradus ce a spus FONDUL MONETAR exact pe dos. Vorbesti de coruptii PNL? Rusine! Care sunt cei mai corupti? PSD-ul! Tariceanu ce a facut cu 3.0 miliarde de la BCR?"
***
"Rusine! Dati-va demisia! Poporul nu va vrea!"
***
"Chiorul asta nu trebuie sa ajunga presedinte! Aduceti-va aminte de perioada cand Iliescu a fost presedinte, ce a facut? Nimic, mai mult a furat cat a putut, lasand Romania pe minus, asta va face si Chiorul, care abia asteapta sa puna labele pe banii statului. DESCHIDETI-VA CLAR OCHII SI OBSERVATI SI VOI CE FEL DE PERSOANA ESTE PONTA! IOHANIS AR FACE TREABA SI ARE UN PLUS CA ARE RADACINI NEMTESTI!"
***
"Ponta a venit cu fituici. Iohannis nu a venit cu un teanc de foi, nu a carat dupa el o biblioteca, pentru ca atunci cand ceea ce faci si ceea ce vrei este ceea ce spui, nu trebuie sa citesti din foi, dosare, ciorne...si nici nu ai nevoie sa memorezi minciunile, atunci cand spui adevarul."
***
"Tot prostu stie sa citeasca de pe-o foaie pregatita de staff. Si era de-a dreptul penibil sa nu stie date de genul, din punct de vedere al faptului ca e premier."
***
"Terminatul asta de pinocchio a venit cu nevasta-sa, țața Gabriela Firea, fosila Melescanu, cu ma'sa cu ta'su, de zici ca era prima zi de scoala, si ne minte 2 ore fara sa se repete (ce documentat e si ce tinuta de presedinte are, vezi Doamne). Macar neamțu ala mut a facut din Sibiu o capitala culturala europeana, mizeria asta comunista ce a facut?!"
***
"Cu cine era sa mai apara Ponta, daca aproape toata clica lui de hoti si mincinosi e la inchisoare? Apare cu neamurile care ocupa functii de conducere in structurile statului... Ah, si cu Melescanu la MAE, ca n-a gasit o ruda mai apropiata...Trist!"
***
"Ce autenticitate demonstreaza Ponta? Care? Unde? Nul! Ce a facut pentru oameni de cand e prim-ministru? Nimic! Si-a bagat mai multi bani in buzunare si noua ne-a bagat 36 de noi taxe!"
***
"Pai cand nu esti in stare sa scrii o lucrare de doctorat, cum oare sa vii FARA copiute?"
***
"Tipic romanesc: multe hartii, gloata dupa el, citit de pe hartii ce sa raspunda, poante spuse la tv! Oare nu v-ati saturat de psd de atatia ani? Nici Iohannis poate nu face nimic, dar macar e "altul"."
***
"Ponta - foarte bine pregatit?! Scuza-ma tati, dar e prim-ministru, e normal sa cunoasca acele cifre. Ce nu este normal este sa vina la dezbatere, sa le citeasca de pe foi numai ca sa dea impresia ca de fapt spune ceva. E un mare bou Ponta si un arogant de-mi vine sa il iau la palme."
***
"Pe mine ma nu ma interesează dezbateri, nici procente nici vorbe în vânt. Eu vreau fapte. Asta e ca într-o relație de căsătorie. Degeaba îmi dai marea și sarea, când prin spate ma înșeli și-ți bați joc de mine.
Iohannis a dat dovada de altruism, de sinceritate, ca nu toți se duc la o dezbatere pe terenul celuilalt oponent, fără sa știe întrebarea și răspunsul. Mie nu trebuie să-mi dea răspunsuri, mie îmi trebuie fapte, și cine vrea sa vadă fapte sa facă o vizită la Sibiu. Și mai vorbim. Ponta, bani de la UE la buzunarul lui și al familiei, privatizează resursele României, de exemplu, gazul metan, păduri spâne, educație 0 și asa mai departe.
Nu ma convinge, mai mult ma deprima sa vad ca e votat."
etc, etc...
Se vede că oamenii cu cap nu-l vor, dar cum n-are obraz: rânjeşte şi minte în continuare, nu-i pasă.
Trebuie scăpată România de această căpuşă şi cât mai urgent, că nu are bunul simţ să plece singură.
"PSD face din preoţi (şi nu numai) agenţi electorali pentru Ponta: „Am vorbit cu toţi popii. În fiecare biserică, un om trimite un SMS. La fiecare secţie de votare, să văd doi oameni. Să fie directori de şcoli, poştaşul din sat"..."
- http://www.gandul.info/......t-13526479
- http://www.tpu.ro/......ti-agenti/
PSD-iştii sunt tare disperaţi.
Încearcă pe ultima suta de metri să mai facă rost de nişte proşti.
Klaus Iohannis: "În această seară voi fi din nou faţă în faţă cu Victor Ponta, începând cu ora 20:00, la B1 TV!"
https://www.facebook.com/......1767540077
Emisiunea poate fi urmărită și online aici: http://bit.ly/1v3cEAL
Să fim pe fază...
***
Iar tot astăzi de la 22:00 pe Digi 24 se va difuza în premieră documentarul "2 pentru România", regizat de Florin Iepan.
http://www.digi24.ro/......s+Iohannis
Abia aştept.
Majoritatea celor care îl votează pe Ponta o fac pentru că au creiere spălate de televizunile psd-iste pline de propaganda minciunoasă, de campania absolut mizerabilă dusă de Ponta şi echipa lui, plus, mulţi sunt ameninţaţi, şantajaţi, cumpăraţi, manipulaţi...de preoţi, de primari, de profesori, de poştaşi, de angajatori...
Unii efectiv pun ştampila pe cine li se spune, fiind mai de la ţară şi complet dezinformaţi.
Unii sunt bugetari şi naivi şi chiar au crezut când Ponta le-a promis marea cu sarea şi când au fost minţiţi că Iohannis le va tăia pensiile, alocaţiile şi ce mai au.
Unii sunt pur şi simplu mai neinteligenţi din naştere, mai needucaţi, mai lipsiţi de judecată...
https://www.facebook.com/video.php?v=1534639043447464
Unii sunt mai hoţi şi criminali, aşa că îşi aleg un lider pe măsură (care le-a promis graţiere).
https://www.facebook.com/......323503414/
Îmi vine greu însă să-i înţeleg pe cei care îl votează pe Ponta de bună voie, conştienţi de ticăloşia naturii lui, de numărul imens de minciuni pe care le generează, de nesimţirea lui (aproape) psihopată şi de înclinaţiile sale dictator-comuniste.
http://www.tpu.ro/......omanii-nu/
http://www.tpu.ro/......cat-ponta/
Emisiunea de astăzi, de la B1 TV, a fost mult mai bine organizată, profesionistă, echidistantă (nu s-a simţit culoarea politică a moderatorului). La fel şi cei doi contracandidaţi păreau mai aşezaţi şi mai bine pregătiţi, mai dispuşi să dialogheze: Victor Ponta a încercat să-şi ia masca de om serios (după acerbele critici din online-ul românesc), să-l emite cumva pe Iohannis, să se ridice la nivelul lui, să împrumute din demnitatea acestuia, ca să atragă de partea sa şi simpatizanţii lui Iohannis, arătând că are în portofoliul său şi calităţile lui (nu ştiu pe cine crede că a păcălit, dar mă rog), iar Klaus Iohannis a fost şi mai relaxat, mai sigur pe el, mai energic, mai hotărât, mai echilibrat şi a dat răspunsuri ceva mai complexe, argumentate şi îmbunătăţite structural, decât în prima seara de dezbateri, când era mai reţinut. Probabil asta se datorează în mare parte descărcării de tensiuni cu o zi înainte, care a permis eliberarea energiilor negative. Dar şi studioul a fost mai prietenos cu ambii şi mai intim cumva.
Deşi la prima vedere, pentru neiniţiaţi, lucrurile pot părea destul de echilibrate - niciunul în dezbari nu s-a detaşat spectaculos -, dar...primul este un mitoman notoriu şi un cameleon de fel (un fel de sociopat), care spune ceea ce vrea fiecare să audă, furând atitudini, idei, reacţii, replici...care dau bine la public (majoritatea chiar de la contracandidatul său, sperând să-l şi enerveze astfel); pe când al doilea, dar nu cel din urmă, chiar îşi bazează ideile şi discursurile pe realităţi, pe adevăr şi pe fapte, nu pe vorbe goale şi inutile, nu promite ceea de ce nu este absolut sigur că va putea îndeplini, se ia în serios, are grijă de reputaţia sa, care îl recomandă, şi are o direcţie pozitivă pentru români, nu retrogradă, nu mascat-comunistă; deci are o credibilitate infinit mai mare decât Ponta şi oferta sa de perspective de viitor e mult mai sănătoasă şi sigură: dreaptă, liberală, nu stângă şi comunist-totalitară cu faţada democratică.
http://www.tpu.ro/......zut-parca/
***
De asemenea, mi-a plăcut documentarul din seara aceasta, "2 pentru România", care i-a mai umanizat pe cei doi, ironic cumva, jucăuş, pe alocuri sadic şi poate uşor dezechilibrat (probabil involuntar, din lipsa de material), dar spectaculos, profesionist, atipic pentru România şi, cred că cel mai important, chiar pune pe gânduri, răstoarnă cumva o parte din convingeri, le răvăşeşte, deturnează siguranţa, zona de confort a spectatorului, ce şi-a ales deja o opţiune sau şi-a permis obrăznicia de a avea speranţe (în România : )) ).
A fost o provocare interesantă cu un gust dulce-amărui acest experiment al regizorului, ca orice documentar calitativ pe subiecte controversate.
Felicitări realizatorilor.
"A doua dezbatere Klaus Iohannis - Victor Ponta, la B1 TV: Iohannis l-a atacat dur pe Ponta pe temele coruptiei, plagiatului, amnistiei si gratierii, in timp ce Ponta a insistat pe paralela cu Basescu si pe faptul ca primarul Sibiului ar fi nepregatit.
Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au intalnit din nou, miercuri seara, la B1 TV, in cadrul celei de-a doua dezbateri televizate dintre cei doi politicieni calificati in turul doi al alegerilor prezindentiale, moderata de Madalina Puscalau. Klaus Iohannis a parut mult mai in largul lui si l-a pus in cateva randuri in dificultate pe Victor Ponta, in special in momentul in care i-a cerut acestuia "ca intre barbatii" sa convoace vineri Parlamentul pentru a respinge legea amnistiei si pentru a ridica imunitatea tuturor parlamentarilor pentru care DNA a cerut acest lucru. Ponta nu a oferit un raspuns clar.
Iohannis l-a acuzat pe Ponta ca, a doua zi cand va ajunge presedinte, legea amnistiei si gratierii. Ponta nu a parut deloc confortabil iar Iohannis a reluat tema si a numit o lunga lista de lideri din PSD cu probleme penale: Nastase, Dragnea, Nicusor Constantinescu, Hrebenciuc - pina la 38 de nume. Ponta a afisat un zambet si a incercat sa contraatace cu exemplele Mircea Rosca, Tudor Chiuariu, Varujan Vosganian si Akos Mora (PNL).
Momentele-cheie ale dezbaterii au fost produse de Iohannis:
cand a vorbit de coruptie, a prezentat o fotografie cu toti liderii PSD, printre care si Ponta, adunati sa-l apere pe seful CJ Arges, Constantin Nicolescu. Iohannis a prezentat-o ca o dovada a atitudinii PSD fata de corupti
i-a dat lui Ponta la inceputul emisiunii un dosar plin cu scrisori de la romani care nu au putut vota in Diaspora
a ras sfidator in timpul unui discurs populist al lui Ponta, moment in care candidatul PSD s-a enervat si l-a comparat pe Iohannis cu Basescu
Si pe finalul emisiunii Klaus Iohannis a avut o replica de efect, dupa ce Victor Ponta l-a acuzat din nou de apropiere de Traian Basescu.
"Oare dl Basescu i-a prostit pe romani cand v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat, pe dvs v-a pus", a replicat Iohannis."
http://www.hotnews.ro/......nta-b1.htm
"Cronica paralela cu detalii de atmosfera de la dezbaterea 2 Ponta - Iohannis. Organizare foarte buna, Iohannis - ofensiv si bine pregatit, Ponta - in corzi pe tema coruptiei..."
http://www.hotnews.ro/......hannis.htm
"Meciul televizat Ponta - Iohannis s-a incheiat, Klaus Iohannis a cistigat returul la B1. Ce urmeaza?
In fotbalul romanesc e o vorba care defineste lipsa de echilibru in gestionarea momentelor importante: la victorie facem nunta, la infrangere - parastas. Acesta e acum marele risc pentru dreapta si simpatizantii ei: sa fie exuberanta dupa prestatia lui Klaus Iohannis de miercuri la B1 TV, cind a fost mult mai convingator si credibil decit Victor Ponta, dar si decit Klaus Iohannis de marti, de la Realitatea TV. Adevarul e ca Iohannis doar a echilibrat balanta confruntarilor directe, dar dreapta inca mai are doua obiective de atins pentru a cistiga turul 2.
Pentru inceput, citeva cuvinte despre dezbaterea de miercuri seara, de la B1 TV:
- organizarea foarte buna. Felicitari televiziunii, dar si staffurilor celor doi candidati, care au convenit asupra unei formule simple si coerente. Felicitari si Madalinei Puscalau, care a facut emisiunea carierei
- despre scenografie. Din pacate, se dovedeste inca o data, dupa experienta Realitatea TV, ca studiourile TV nu sint potrivite pentru aceste momente-cheie. E nevoie de spatii mai generoase, care sa sublinieze solemnitatea unei dezbateri decisive
- despre Victor Ponta. A mers pe aceeasi reteta ca si la Realitatea TV: raspunsuri evazioniste, minciuna agresiva, inundarea spatiului cu cifre irelevante, nationalism de parada, apelul patetic la familie, ocolirea marilor teme esentiale pentru Romania. SPre deosebire de dezbaterea de la Realitatea TV insa, a dat peste un oponent de nerecunoscut, care i-a anulat complet strategia. Ca sa pastram un termen din fotbal, Ponta a fost mai mereu lasat in offside de Iohannis
- despre Klaus Iohannis. A venit in mod clar pregatit (a avut fotografia cu liderii PSD aparindu-l pe Constantin Nicolescu, dosarul cu scrisorile din diaspora), a avut strategia pusa la punct de a-l ignora constant pe Victor Ponta si de a se uita doar in camerele TV. A stiut regula jocului si s-a simtit confortabil in interiorul ei - dovada ca nu a mai intrebat cit e ceasul. Dar, dincolo de aspectele tehnice, Iohannis a venit la dezbatere decis sa atace pe temele hard. Si a facut-o din primul moment, punindu-l evident in dificultate pe Victor Ponta cu referirile repetate si apasate la plagiat, la coruptia din PSD, la problemele economice mari, la legea amnistiei si gratierii. Iohannis a aratat ca busola de om politic functioneaza, ca poate avea agenda corecta.
Momentele - cheie ale dezbaterii au fost si ele adjudecate de Iohannis:
cand a vorbit de coruptie, a prezentat o fotografie cu toti liderii PSD, printre care si Ponta, adunati sa-l apere pe seful CJ Arges, Constantin Nicolescu. Iohannis a prezentat-o ca o dovada a atitudinii PSD fata de corupti
i-a dat lui Ponta la inceputul emisiunii un dosar plin cu scrisori de la romani care nu au putut vota in Diaspora
a ras sfidator in timpul unui discurs populist al lui Ponta, moment in care candidatul PSD s-a enervat si l-a comparat pe Iohannis cu Basescu
Iar la finalul emisiunii Klaus Iohannis a avut o replica de efect, dupa ce Victor Ponta l-a acuzat din nou de apropiere de Traian Basescu. "Oare dl Basescu i-a prostit pe romani cand v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat, pe dvs. v-a pus", a replicat Iohannis.
Iohannis a trecut miercuri, la B1, primul mare examen cu public din cariera sa de politician cu anvergura nationala. Dar nu are prea multe motive de sarbatoare, pentru ca victoria sa in turul 2 depinde de alti doi factori pe care nu stiu cum ii poate rezolva ACL pina duminica:
- sa provoace o mobilizare masiva in orasele mari, acolo unde par a fi marile lui bazine electorale
- sa puna la punct un sistem eficient de monitorizare a votului in judetele din sud si din Moldova saraca, acolo unde sint cele mai mari suspiciuni de turism electoral. Sefii ACL din Hunedoara au anuntat deja ca vor monitoriza video toate sectiile de vot pentru a detecta turismul electoral. E timpul ca si in sud, unde ACL a fost destructurata, sa fie pus la punct un astfel de sistem."
http://www.hotnews.ro/......rmeaza.htm
"A doua dezbatere: Iohannis relaxat, Ponta apoplectic, liberalism și peronism.
Rar l-am vazut pe plagiator mai enervat. L-a scos din minți zâmbetul lui Klaus Iohannis. Dar cred că lucrul care l-a exasperat a fost salva cu care a inceput dezbaterea, momentul in care profesorul de liceu Klaus Iohannis i-a atras atenția micului Ceaușescu, cum inspirat l-a numit Monica Macovei, că este un șnapan, un hoț, un potlogar, că a copiat. Din acea clipa, șarlatanul Ponta si-a pierdut controlul de sine. A scos pe gură tot felul de minuni, intre care aceasta: "Nu poți ridica nimic durabil fără mâna stângă si mâna dreaptă".
Deci infierbântatul stângist, lider al partidului păstorit incă de președintele de onoare bolșevic numit Ion Iliescu, admiratorul lui Mao si al lui Che Guevara, isi abjură crezul socialist, propunând un amalgam ideologic sui generis propriu populismului de tip peronist. Intr-adevăr, colonelul Juan Domingo Peron a fost cel care a spus: "Am două mâini, una stângă si una dreaptă, o folosesc pe fiecare atunci cand este nevoie".
La polul opus nervozității lui Ponta (chestiunea plagiatului il va teroriza și il va vulnerabiliza toată viața), Klaus Iohannis a fost calm, ponderat, echilibrat. A răspuns intrebărilor fără urmă de patimă. A apărat cu demnitate valorile liberale, statul de drept, transparența instituțională. Când a fost nevoie, l-a numit pe Ponta mincinos. L-a sfidat pe tema asumării unei respingeri categorice a legii amnistiei si grațierii. I-a citit o listă a marilor penali pesediști. Ponta nu s-a mai putut stăpani si i-a spus că el, Ponta, nu-l consideră pe Iohannis liderul "adevăratului" PNL. Că acest lider ar fi trepădușul său personal, presupusul viitor premier Trădiceanu.
Deci Ponta visează la un absolutism uselist in care el, supremul, să decidă cine este și cine nu este lider al altui partid. Vrea să satelizeze, să paraziteze și să canibalizeze opozitia, asemeni comunistilor. Il foloșeste pe Tăriceanu asa cum comuniștii lui Dej si ai Anei Pauker l-au folosit pe Gheorghe Tatarescu. Manechinul devenit marionetă.
Concluzie: dezbaterea a fost câștigată de profesor. Elevul șmecher, pezevenghi si mitoman, și-a dat, incă odată și irevocabil, arama pe față.
PS Mitomanul a tinut-o ca Ivan cu fluierul bătand monedă că plagiatul său ar fi fost cumva definitiv negat de o decizie a Inaltei Curți. Radu Vancu are dreptate să precizeze că acea „decizie definitivă și irevocabilă" privește doar neînceperea urmăririi penale pentru plagiat; în ce privește plagiatul în sine, decizia Universității București e clară: e o evidență că VP a copiat 85 de pagini din teză". Nu este nici pe departe o chestiune secundară. Pentru Ponta, plagiatul este călcâiul lui Ahile. Victatorului in statu nascendi trebuie să i se spună direct, mereu si mereu, că este un plagiator ordinar. Am adaptat la prenumele lui Ponta termenul folosit in Ungaria despre Orban: viktator."
http://www.contributors.ro/......-peronism/
http://www.hotnews.ro/......olescu.htm
"55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri.
"La dvs, minciuna are personalitate. Mintiti numai pe cont propriu, nu inspirat de vreo mare minciuna colectiva. Mintiti dupa cum va bate vantul minciunii, dupa cum cad zarurile in ziua aceea, dupa ce potlogarie sau minciuna anterioara trebuie sa carpiti". Acesta este un fragment din scrisoarea lui Gabriel Liiceanu catre premier, un text ajuns viral pe internet sub titlul "Fie-va mila de noi, domnule Ponta!". In cei doi ani si jumatate de cand este premier, Victor Ponta a fost acuzat in nenumarate randuri ca minte, ca denatureaza, ca exagereaza, ca induce in eroare, ca se contrazice de la o zi la alta sau ca evita prin tot felul de tertipuri sa-si onoreze promisiunile.
HotNews.ro va prezinta o cronologie a principalelor momente in care Victor Ponta a facut declaratii care, mai devreme sau mai tarziu, au fost contrazise de realitate..."
http://www.hotnews.ro/......a-acum.htm
"Parlamentar german, despre afirmatiile lui Ponta: "O minciună cruntă". Un deputat din Bundestag afirmă că românii din Germania pot vota şi în afara consulatelor şi a ambasadelor.
Victor Ponta a declarat, in dezbaterea cu Klaus Iohannis, ca legislatia germana nu permite organizarea de sectii de vot in alte locuri decat consulate si ambasade. "Este o minciuna crunta", a declarat in exclusivitate pentru "Adevarul" Bernd Fabritius, parlamentar german, care a transmis si ca Ministerul German de Externe a contactat recent Bucurestiul pentru a-l informa ca are dreptul sa ceara sectii in alte locuri.
Totodata, exista si un precedent extrem de mediatizat care arata ca, de fapt, legislatia germana permite amplasarea de sectii de vot in alte locuri: in vara, turcii din Germania au votat la Stadionul Olimpic din Berlin si in centre de conferinte din alte mari orase germane. De fapt, niciuna dintre sectiile de vot infiintate de turci nu s-a aflat in sediul unei misiuni diplomatice, ci numai in astfel de locatii alternative.
"Este o minciuna crunta. Este cunoscut ca exact contrariul este adevarat. Nu exista nicio lege care ar interzice amplasarea unor sectii de votare oriunde aceasta ar fi posibila din punct de vedere organizatoric", a explicat pentru "Adevarul" Bernd Fabritius, care sustine ca a fost informat de Ministerul German al Externelor ca institutia a transmis, in urma cu doua zile, o scrisoare autoritatilor romane, informandu-le inca o data cu privire la aceasta posibilitate, insa partea romana nu a transmis nici pana miercuri seara un raspuns."
http://revistapresei.hotnews.ro/......adelor.htm
http://adevarul.ro/......index.html
http://www.hotnews.ro/......iceanu.htm