Veti fi invinuiti de furt, pedeapsa este de la 1 an la 12 ani, in functie si de valoarea marfii furate.
Fiind minori limitele pedepsei se reduc la jumatate, respectiv de la 6 luni la 6 ani.
Parerea mea este ca, daca valoarea marfii a fost mica, procurorul va face aplicarea art.18^1 Cod penal, respectiv va considera fapta cu pericol social mic si va das o amenda administrativa de pana la 1.000 lei.
Daca va considera ca amenda nu este destula va poate trimite in judecata, caz in care poti fi condamnat penal dar fara executarea pedepsei sau se poate lua o masura educativa, cea mai aspra fiind internarea intr-un centru de reeducare.
Raspunsul este valabil daca n-ati mai fost condamnati penal.
Nu spui un element important pentru un raspuns corect: ce varsta aveti fiecare. Spunea aceasta si o sa-ti dau un raspuns.
Pai in cazu asta pretenu tau o suge tu ai scapat primesti o amenda, o vedere la politie "o felicitare" un semn bun acolo daca sunteti la prima abatere nu e chiar asa grav
Dar sfatul meu este : daca va place meseria asta nu o faceti la noi in tara pentru bani putini pedepse grave in unele tari daca furi ai sansa sa te retina pentru cateva zile si sa te expulzeze acasa cunosc un caz, fura baiatu zi de zi carne de porc din supermarket si le vindea la jumate de pret, facea pe zi cam 100 -150 de euro pe zi si i-am zis sa nu mai fure ca il inchide ca o suge, la care el da- i ma in pnm ca m-or prins de opt ori si nu mi- au facut nimica si riscul meu este sa ma puna acasa si sa imi confiste banii dar pentru ca pun banii zi de zi acasa nu are ce sa imi faca ma retine pentru cateva zile pana imi gaseste avion pana in tara, imi da 50 de euro si acasa cu mine si in ziua in care a facut baiatu 20 de ani l- au prins si l- au si expulzat asta e pedeapsa pentru magazine daca omori sau faci ceva grav, o spargere la o banca atunci te inchide la ei dar pentru minoritati din astea nu iti face nimica, dar trebuie sa te interesezi care sunt tarile astea ca nemtii te tin la ei si pentru 2 gume