Da, se poate, ti-am citat prevederile Codului rutier la cealalta intrebare. Doar la asta ai spus ca vatamarea corporala nu a fost in legatura cu circulatia rutiera, asa ca nu este nevoie de reabilitare. De altfel, avand in vedere ca pedeapsa nu a depasit 2 ani, a intervenit reabilitarea de drept dupa trecerea a 3 ani de la executarea pedepsei, bineinteles daca n-ai comis o alta infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART. 165.Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune."
HG1391-rauog195
Art. 33. – (1) Persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba vârsta de cel putin 16 ani împliniti, pentru subcategoriile A1 si B1;
b) sa aiba vârsta de cel putin 18 ani împliniti, pentru categoriile A, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) sa aiba vârsta de cel putin 21 de ani împliniti, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb si Tv, precum si subcategoriile D1 si D1E;
d) sa fie apta din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea;
e) sa nu fi fost condamnata, prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, tâlharie sau de furt al unui autovehicul;
f) în cazul în care a fost condamnata printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva, pentru una din infractiunile prevazute la lit. e) sa faca dovada ca îndeplineste conditiile prevazute de art.116 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata pentru prezentarea la examen în vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
g) sa fie apta din punct de vedere psihologic pentru a conduce autovehicule sat tramvaie pe drumurile publice.
Din pacate conform punctului e) nu puteti obtine carnetul de sofer.
Mulțumesc din nou, de raspuns. Insa, conforma punctului "e", faptele mele, nu sunt de natura rutiera. Am specificat, in intrebarea mea. Nu am condus un autovehicul fara permis, nici macar nu m-am urcat intr-un autovehicul. Doar acum m-am urcat, cand am inceput orele de condus, cele de inainte, de examen. Inainte de aceste ore de condus, am depus toate actele de aptitudini medicale, etc. Insa, dupa 4 sesiuni, de condus, mi-au cerut taxa de permis si cazierul, ca sa fie dosarul complet, pentru ore de examen, de teorie si practica, care se vor face, la regimul de permise auto. Iar acum, dupa ce scot cazierul, observ ca faptele mele, nu au fost reabilitate. Inca scrie pe el, toate articolele, unde am fost incadrat. In luna lui August 2024, implinesc 17 ani, de cand am fost eliberat in 2008.
Cu placere.
Este foarte ambiguu textul.
Dar omor sau lovire nu cred ca se refera neapărat la a te afla la volanul unei mașini.
Mai curand este vorba despre latura psihologica care denota agresivitate.
Cei de la DRPCIV va lamuresc sau avocatul unei scoli de soferi.
Eu personal nu sunt de acord ca cineva care si a ispasit pedeapsa sa plateasca si ulterior prin rahaturi de genul acesta.
Dar unde i lege nu i tocmeala.
Si de aceea cer cazierul judiciar la dosar.
Faceti cerere pentru reabilitare.
Este vorba de niste taxe de care are statul nevoie.
Le platiti si mergeți mai departe in viata linistit.
Totusi inainte de toate faceti un drum la DRPCIV.
Stiu ca nu este corect ce se intampla. Cazierul trebuia sa fie curat la ora asta.
Pai, trebuia sa fie curat, au trecut aproape 17 ani. Alte fapte nu am. In regim rutier, niciodata. Insa, aceasta reabilitare prin legi, este ca sa dai bani. Pai, un avocat, pentru doar 3 intrebari, imi cer 600 de lei. Pentru restul, poate ajunge pana la 1000 de euro, reabilitarea. Atunci, eu daca in aproape 17 ani, nu am fapte comise, trebuie sa platesc, ca altii sa ma reabiliteze. Aici nu mai are loc, reabilitarea constiintei umane. Si hai sa nu vorbim de: "unde nu-i lege, nu-i tocmeala". Cați sunt cu cazier pătat și cați au permise de conducere? In cazul asta, despre ce inegalitați si legalitați vorbim? BUN, tu zici ca nu esti de acord cu faptele mele. Nu, nici eu. Insa, de ce as plati o tona de bani, ca sa circul pe drumuri publice, "legal"? Ca urmare, trebuie sa iei in calcul, ca sunt altii cu fapte mult mai grave ca mine, in toate regimele, nu doar de circulație. Si aici se ajunge la frustrari si complexe. O sa fiu nevoit sa le dau bani, ca deh, "asa zice legea". Dar apoi, tot legal, parasesc țara asta definitiv. In aceste condiții, cu legile astea parșive, suntem toti infractori si condamnați sa platim, repet: "că asa zice legea".