| MagicOneT a întrebat:

Va salut. In contextul actual al carantinei, amenzile pentru lipsa "declaratiei pe proprie raspundere" se dau fara intocmirea unui proces verbal si se trimit prin posta?

Intreb pentru ca astazi mi-au povestit cativa colegi ceva dubios.

Multumesc. Numai bine.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sanctionarea contraventionala cu amenda se face numai printr-un proces verbal de contraventie. Sigur ca acesta poate fi intocmit si ulterior si sa fie trimis acasa.
Doar pentru avertisment nu este nevoie de p.-v.c.

| Simpatic a răspuns:

Eu cred (sper sa nu ma aflu in situatia de a afla) ca amenzile ar trebui sa se dea doar cu PV, altfel nu intrunesc conditiile legii si sunt nule in fapt.
Deci orice consideri ca fiind dubios expune-ne si noua sa vedem daca chiar asa este sau colegii dumitale spun prostii nefondate!

| MagicOneT explică (pentru Simpatic):

Imi cer scuze ca am omis, nu stiam cat de relevante sunt "intamplarile". Unul dintre acestia a fost in cursul zilei de ieri la casa parintilor sai (ambii decedati) pentru intretinere, sa vada ce mai e prin curte etc. si cum nu se incadra la niciunul dintre cele 10 puncte din declaratie, a crezut de cuviinta ca poate scrie la "motivul deplasarii" ceva de genul: "deplasare la casa parintilor pentru intretinere". Cand s-a intors, autobuzul in care era, a fost oprit de politie si li s-a cerut tuturor calatorilor sa prezinte declaratia, a prezentat si acesta, dar politistul i-a spus pe un ton rautacios (zice el) "ca de ce s-a dus pana acolo, ca poate are virusul, ca il raspandeste", i-a facut o poza declaratiei, i-a spus ca o sa primeasca amenda acasa si s-a dat jos (politistul), iar autobuzul a plecat. Scurt.

La cel de-al doilea e mai scurta povestea, l-a oprit politia la un filtru in oras, el era cu masina, i s-au cerut actele la control, printre care si declaratia, el a avut-o cu o data anterioara, politistul in cauza i-a spus ca nu e valabila si a procedat aproape identic, o poza la declaratie si i-a spus ca o sa primeasca amenda acasa si dupa i-a dat drumul, i-a spus sa plece.

Sper ca am povestit destul de clar. Am mai luat si eu amenzi, dar niciodata fara un proces verbal si ma gandesc, ca poate, in conditiile actuale, se pot omite anumiti pasi.

| Simpatic a răspuns (pentru MagicOneT):

Inteleg cazurile expuse, pentru mine sunt nule de fapt, daca EU AM TRECUT LA MISTO UN CNP? CUI II VINE AMENDA? ATATA TIMP CAT NU S-AU VERIFICAT DATELE CELOR DOI E NULA. Se vede ca niciunul nu ati citit Ordinul militar modificat acum nu se mai trece motivul din burta ci trebuie sa fii in una din cele 10 conditii impuse de lege, si doi la mana Declaratia numai are loc in care sa treci CNP-ul ci data nasterii...deci acei politisti nu au procedat, corect ar fi fost sa fotografieze si buletinul si declaratia, eu zic ca nu vine nicio amenda, insa este bine de stiut ca Declaratia pe propria raspundere arata asa acum:
http://storage1.dms.mpinteractiv.ro/......undere.pdf

| anonimg a răspuns:

Nu stiu de amenzi, dar am gasit aici formularul original care poate fi completat electronic si salvat pe telefon:
https://formular.sts.ro/

| MagicOneT explică (pentru anonimg):

Iti multumesc pentru aceasta informatie, nu stiam de acest link.

| anonimg a răspuns (pentru MagicOneT):

Link-ul l-am luat de aici: http://www.romania-actualitati.ro/......sts-136821

"Singura platformă electronică avizată pentru completarea acestor documente este formular.sts.ro. Orice alte astfel de platformă online nu are acordul autorităților, care atenționează populația să nu completeze oriunde astfel de câmpuri cu date personale."

Mai ofer si astfel de raspunsuri care nu prea au de-a face in mod direct cu intrebarea. Mi se par a fi de folos.

| JicaContra a răspuns:

Amenzile pentru lipsa "declaratiei pe proprie raspundere"
cum poti sa vii aici si sa intrebi o chestie care in mod EXPLICIT arata ca TU NU VREI SA FACI ASA O DECLARATIE?!?
mai ales ca acum sunt acceptate fara nici o hartie, ci direct de pe telefon
esti PREA LENES... SAU CE?!?

| MagicOneT explică (pentru JicaContra):

Citeste si ce am postat ulterior, sper sa intelegi contextul. Cei care reactionati asa, poate intelegeti ca situatia nu are precedent si ca aproape tuturor ne este dificil sa ne adaptam, mai ales ca mai sunt lucruri, probleme care nu se incadreaza in cele 10 puncte din declaratie.

Cat despre mine, crede-ma ca nu o sa ies din casa fara declaratie atat timp cat este necesara. Vreau ca totul sa se termine cat mai repede.

| JicaContra a răspuns (pentru MagicOneT):

Mi-a luat 5 minute sa iau declaratia pdf de pe un site oficial, sa o completez si apoi sa o semnez in Adobe Reader de pe telefon

data viitoare o sa schimb numai data

prea greu sa o faci de la inceput?