Permiteti-mi, va rog, sa nu fiu de acord cu ardnaxur si imperia. Mie mi-a placut enorm idea, se cunoaste ca este scrisa cu inima si mai ales cu mintea. Vorbeste despre valori ale acestui popor de aceea mi-a captat toata atentia si este solid argumentata. Am vazut in profilul lui sydefin ca exista si un blog unde am vazut si o imagine cu frunza de stejar pe drapelul tarii. Arata bine de tot! Am sa recomand tuturor prietenilor mei aceasta idee! Felicitari, sydefin ca ai idei frumoase si interesante! Referitor la tufisul de idei sau povestea incurcata a ante-vorbitoarelor mai sus mentionate, probabil au fost deranjate de faptul ca au considerat mesajul prea lung. Mi se pare putina superficialitate aici, dar asa suntem noi obisnuiti sa nu avem rabdare si sa expediem lucrurile. Dar pana la urma de asta iubim democratia, pentru a putea sa ne exprimam liber. Numai bine tuturor!
Aiurea. Avem deja un tricolor, avem o acvila ca si stema, la ce naiba ne-ar mai trebui si o frunza? Avem suficiente simboluri nationale, nu cred ca unul in plus ne va insufleti mai mult.
In privinta statuii de pe Tampa, eu unul urasc imitatiile. De ce o statuie a lui Isus Hristos, de ce nu una a lui Mihai Viteazu (ma rog, am luat un nume la intamplare, dar il poti inlocui cu oricare altul). Sau de ce o statuie si nu o sculptura in stanca, de genul celei de la Mraconia?
Imi pare rau, dar pe la jumatatea "romanului" tau, m-am plictisit de citit. Ai insirat o poveste lunga, incurcata si heteroclita. Sari de la una la alta si esti greu de urmarit.
Vii cu ideea unei frunze. De stejar, zici tu. Mai bine veneai cu ideea asta acum doi ani, cand cauta blonda aia cretina frunze pe internet. Acum, deja avem o blestemata de frunza care nu ajuta la nimic. La cat scandal s-a facut in jurul frunzei aleia, nu cred ca ar mai fi cineva dispus macar sa se gandeasca la o frunza pusa pe steag. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca un simbol national nu se schimba asa, cand se trezeste cate unul cu cate o idee "luminoasa".
Iar cand idei din astea izvorasc din capul lui Vadim Tudor, da-mi voie sa ma gandesc, mai degraba, la scurt-circuite.
Servus @sydefin! Cu scuzele de rigoare dar m-am rătăcit în tufișul ideilor tale. Tot ceea ce por spune e doar că țara arde și unii se piaptănă...
Gânduri limpezi să ai, că de idei abracadabrante ni s-a cam făcut lehamite.
Sint de acord cu primii doi. Ai scris prea mult pentru ora asta si nici daca era mai devreme, nu stateam sa citesc atita. Incearca sa fii mai succint. Oricum, eu n-as propune nicio frunza. Eu propun o teapa. Poate asta o sa-i aduca cu picioarele pe pamint pe cei care au nenorocit tara asta, pentru ca mai devreme sau mai tirziu or sa plateasca si vor fi pusi la uscat in virful tepei aleia. Bine le facea Vlad Tepes hotilor. Si nu poate nega nimeni ca acum, mai mult ca oricind, e clar ca avem nevoie de un Tepes. Deci eu propun ca simbol, o teapa, nu o frunza.