| Ctinescu a întrebat:

Vaccinul antitetanos e obligatoriu, nu? ce se-ntampla daca-l refuzi? ce-ti pot face? sa te ia pe sus? sa te lege? cum poti scapa de vaccin? neacceptandu-l vorbesc, exista vreo cale?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vaccinurile sunt obligatorii numai pentru medici, acestia nu pot refuza sa le faca daca sunt cerute.
Nu sunt obligatorii pentru cei care urmeaza sa fie vaccinati, acestia pot refuza sa le faca. Refuzul trebuie exprimat in scris. In acest sens este art.13 din Legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului. Pentru minori refuzul trebuie facut de parinti.
Totusi, parerea mea este ca este bine sa fie facute, deoarece previn unele boli. Numai bine!

8 răspunsuri:
| Fujitzu a răspuns:

Nu este obligatoriu, doar depinde de tine! Funda?











| mgtow a răspuns:

E folosit pentru cei care lucreaza in constructii si angajatii din domeniul automobilelor (mecanici, vopsitori si tinichigii) in momentul in care se taie cu un obiect metalic se infecteaza iar acel vaccin impiedica aparitia unei rani mai putin placute. La scoala nu stiu daca e obligatoriu sa-l faci.

| Jameson a răspuns:

Nu este obligatoriu, dar este pe riscul tau daca nu il iai.

| wawanaqa1123 a răspuns:

Nu este neaparat obligatoriu dar daca nu il faci si calc intr-un cui sarma tabla ruginita sau ceva ruginit nu patasti nimica daca nu il faci risti sa te imbolnavesti de la aceea rugina.Nu zica ca rezuf sa il fac.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Niciun vaccin nu e obligatoriu. orice injectie poti sa o refuzi pe propria ta raspundere. insa antitetanosul e un vaccin foarte util si fara efecte secundare. Nici nu stii de unde poti sa te infectezi, chiar si de la o zgarietura mica de tot

| ketanal a răspuns:

De ce ai vrea sa refuzi un vaccin, care ti-ar putea fi de folos? Un vaccin antitetanos dureaza 10 ani, si ti-l fac gratis. De ce sa-l refuzi acum si sa-l cauti mai tarziu? Nu se stie niciodata, si sincer rau nu.ti face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice tratament impotriva vointei, in Romania, este interzis, cu exceptia unor epidemii, ori daca pacientul are viata pusa in pericol, aici este discutabil, intrucat au existat cazuri de adepti ai cultului penticostal, care au refuzat transfuzii de sange, in final pacientul a decedat.

Pentru mai multe informatii, concrete si la obiect, cititi aici

http://www.dimofte.com/......za-legala/