În concluzie Românii din păcate nu se pot conduce singuri, PSD-ul a pierdut cei mai buni oameni iar alianţa cu PNL-ul ( de fapt cu Dinu Patriciu ) este o comedie de toată frumuseţea : dacă nu a putut funcţiona când avea majoritatea cum credeţi că poate funcţiona în tandem cu PNL-ul : un partid socialist împreună cu un partid liberal, adică muncitorii braţ la braţ cu patronii - măcăie prea tare. Nu mai vorbesc de ţinuta morală a unora din alianţă.
Ar fi fost ultima staţie pentru noi dacă Băsescu ar fi bătut palma cu cei doi, atunci ar fi fost lăudat de toate posturile de televiziune, toată lumea ar fi fost mulţumită, ne-am fi înglodat în datorii şi inflaţie dar pensiile protejaţilor ar fi rămas intacte iar prostimea ar fi dus greul mai departe. Băsescu nu mai candidează, nu mai are un mandat aşa că nu văd rostul atacului la persoană decât acela al faptului că începem să ne redresăm iar ceilalţi vor să culeagă laurii sacrificiului la care am participat cu toţii.
Acesta este tristul adevăr iar noi ca naţie ne-am descalificat şi prin felul cum ne cinstim simbolurile naţionale şi memoria străbunilor. Din păcate intelectualitatea tace, societatea civilă tace, asta e. Nu suntem decât o turmă uşor de manipulat, fără trecut şi fără viitor dar mai am o speranţă că ce e bun în această naţie va ieşii la suprafaţă cândva...
Prin "asociere", regimul Basescu poate fi comparat cu guvernarea Cuza doar prin faptul ca a dat liber la tz1ganizarea Romaniei, Cuza prin Kogalniceanu, Base prin comportament.
Adica sa ne aducem inca odata conducatori din alta parte, nu cred vremurile au trecut politicile s-au schimbat desi facem parte dintr-o uniune nimeni din afara nu ne poate zice adica nu le poate zice ce sa fac doar sa comenteze si sa aduca sugestii, fiecare stat face ce vrea, conducerea a fost aleasa prin vot de populatie cei 5 mil si ceva nu s-au gandit cand au pus stampila pe base nu ia obligat nimeni nu le tinut cutitu la gat, noi i-am ales de buna voie si tot noi suntem responsabili acum de ce se intampla le perimitem sa-si bata joc de noi nu miscam un deget pentru.nimic pentru curu si viitoru nostru stam si asteptam sa ne fie mai bine, populatii ale altor state au desfasurat intregi revolutii si greve pentru. 4% 5% din salarii sau taierea primelor pe cand la noi 15% 25% +cresterea preturilor la mancare si carburanti, repet inca odata numai noi din interior putem schimba asta nu eu poate nici tu pentru. ca nu avem inca varsta la care ne putem exprima, sper la un viitor mai bun dar unul indepartat ca acum se asteapta si mai rau
Alta mentalitate oamenilor. Iliescu ne-a bagat in noroi pana la gat, apoi a venit Constantinescu si ne-a mai murdarit putin, apoi a venit din nou Iliescu si ne-a bagat in noroi pana peste cap, iar cand eram la capatul sperantelor a venit Basescu si ne-a aratat ca putem iesi din noroi, dar oamenii nu sunt multumiti, nu au puterea de a rationa si a intelege cine este persoana care are intentii bune si care este persoana care are intentii rele. La noi nu incurajeaza nimeni intentiile bune. Si persoana care are intentii bune este incompetenta, excroaca, etc. Daca esti bun...esti luat de prost, dar pana cand, pana te saturi, apoi, schimbi placa.
Pe vremea lui Iliescu inflatia a fost si de 160%. Pe vremea aia oamenii castigau in jur de 100 de euro pe luna. Era mai greu traiul ca acum. Basescu a scazut inflatia, a triplat salariile, dar tot nu a fost bun, tot excroc a fost considerat. Oamenii sunt problema.
@Alphawolf, mai lupule, Basescu a "scazut scazut inflatia si a TRIPLAT salariile de trei ori"!?!?!? Cand a facut asta? Demostreaza concret asta si eu ma inclin in fata ta si ma voi declara ca sunt cel mai mare prost de pe TPU. Astept.
Instaurarea monarhiei. Un factor de echilibru intre fortele politice mult mai mare decat presidentia. Avem un exemplu concret acum de un presedinte(cica jucator) care-si baga nasul cel mai mult acolo unde nu-i fierbe oala depasindu-si cu mult atributiile sale constitutionale. Art. 80 al. 2 "Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului precum si intre stat si societate".
@Alphawolf - hai sa nu deviem de la subiect. Nu vreau sa intru in polemica cu tine in privinta guvernarilor anterioare (din care iubitul tau Basescu a cam facut parte), ma rezum la a afirma ca tara este intr-o situatie dezastruoasa, din toate punctele de vedere: stam prost cu industria, in agricultura nu mai vorbim, invatamantul este in haos, sistemul sanitar asisderea, pensionarii mor de foame, salariul minim pe economie nu asigura acoperirea cheltuielilor de intretinere la un apartament, cultura nu mai supravietuieste, nici macar in sporturile traditionale nu mai excelam, pe plan extern suntem ignorati si izolati total, armata e o gluma proasta (cred ca sunt cateva firme de paza care ar putea lupta de la egal la egal cu armata romana), mafia s-a instalat pana la cel mai inalt nivel, oameni suspectati de coruptie conduc ministere si gestioneaza bani europeni samd. Cat de tampit trebuie sa fii ca sa nu iti dai seama ca alunecam intr-o prapastie?
In astfel de momente trebuie gasite solutii inedite, asta era tema discutiei noastre. Este evident ca avem nevoie de un miracol, tocmai de aceea am apelat la imaginatia voastra, pentru a incerca sa identificam cateva posibile solutii.
Pamantul catre @Alphawolf! Mai nene basescu a triplat salariile si a scazut inflatia? Cati ani ma si pe ce lume te afli? Ba asta e sugar sau e inca in burta ma-si?!
Regis frate sunt roman cu toata fiinta mea dar pot sa afirm cu mana pe inima ca cea mai mare deceptie a mea o constituie poporul asta.In momentul de fata insa m-as lasa condus de oricine decat de incompetentii si incapabilii astia.Am auzit aseara ceva interesantUdrea zice"femeia in politica nu are sanse prea mari dar trebuie sa le reamintim barbatilor ca in spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie"Ma gandeam ca asta in conceptia ei de pitipoanca de duzina se crede femeia din spatele lui base.Ma si sa stii ca are dreptate. Daca am ajuns in halul asta e posibil sa fie adevarat.
Daca am avea monarhie am fi altfel priviti in lume.Monarhia e ceva elegant si altfel se discuta lucrurile.Pentru tara ar fi bine dar cum sa le explici asta romanilor?
Solutia salvatoare e clara:un guvern de tehnocrati.Niciun politician, nimic! Eu insa cred ca suntem pierduti si sincer nu mai am sperante pentru romania.Ar trebui sa emigram cat mai putem si unde mai putem.
Hai sa ii dam cifre lui Alphawolf, ca acestea sunt mai obiective.
La sfarsit de 2004 salariul mediu net era undeva la 175 de euro. Dupa doi ani, adica in 2006, acesta ajunsese la 360 de euro, pentru ca in 2008 sa atinga chiar 375. Acestia sunt anii guvernarii Tariceanu. In decembrie 2010 salariul mediu net a scazut la 320 de euro, asta in contextul unor disponibilizari masive, care nu sunt cuprinse in aceasta medie. Daca i-am include in aceasta medie si pe cei care si-au pierdut complet salariile, cifra ar fi probabil inspaimantator de mica.
Dar cresterea salariilor nu spune de fapt nimic, pentru ca trebuie corelata si cu cresterea preturilor. Este cred suficient sa precizam ca dintr-un salariu mediu din 2004 se puteau cumpara cam 300 l de benzina, in timp ce salariul mediu din 2010 nu se pot cumpara nici 250. Si atunci unde este acea crestere?
@regis, ce spun cifrele? Imi cam dau dreptate. Este oarecum exagerata afirmatia mea "Basescu a tiplat salariile" dar in perioada lui am iesit cat de cat din noroi.
@hombre, trebuie sa recunosti ca Basescu a fost singurul presedinte dupa Ceausescu care a aratat putina capacitate de conducere. Basescu a scazut clar ceva din inflatie(si asta trebuie s-o recunosti), iar referitor la salarii, probabil am exagerat putin, dar un lucru este clar ca sub conducerea Basescu am dus-o cel mai bine de la Ceausescu incoace.
Daca voi ati inteles, din ce am spus eu in raspunsul anterior, ca a redus inflatia si a triplat salariile vizibil(de pe o zi pe alta) e problema voastra. Pentru a scade inflatia si a marii salariile este nevoie de timp, ani de zile. Mai este un lucru clar, ori eu vorbesc din auzite, deci numai prostii, ori voi nu luati in considerare cand se intampla lucruri bune. Probabil, ati uitat ca in conducerea lui Iliescu la fiecare doua trei luni crestea inflatia(se devaloriza leul), iar marirea salariilor se intampla mai tarziu si, niciodata nu au acoperit procentul inflatiei. Ce sa-i faci mai uita omul. Oare in perioada carui presedinte a scazut din procentul inflatiei? Oare in perioada carui presedinte s-a stabilizat cat de cat leul si a capatat putina valoare? Iliescu, Constantinescu? Eu nu cred.
Faptul ca Basescu a schimbat placa de cativa ani incoace, este alta problema.
@regis, adevarat ca tara este intr-o situatie dezastroasa si ca s-a instalat mafia, dar aduti aminte cand eram sub mandatul Iliescu ce mafie era. Bancile dadeau credite neperformante cu duiumul, iar apoi pierderea a platit-o Banca Nationala, adica noi. Ce afaceri s-au facut cu privatizarea? Nici macar nu putenm concepe ce sume au bagat mafiotii in "buzunare".
Ce spun cifrele? Ca salariul nominal s-a dublat in timpul lui Tariceanu si a scazut in timpul guvernarii Traian Boc, iar in termeni reali a scazut drastic.
Cel mai bine dupa Ceausescu am dus-o in perioada guvernarii lui Tariceanu, iar faptul ca Basescu se agita ca un pepsi ca sa il dea jos nu are absolut nicio relevanta. Guvernarea basesciana este cea de dupa 2008, cand Base a inceput sa puna mana pe putere, iar rezultatele le vedem in fiecare zi. Cei care avem ochi.
Nu laud nici guvernarile anterioare, ai dreptate in unele privinte, ma limitez la a constata ca suntem IN BUDA, iar solutia nu poate fi nici Basescu, nici Boc, nici EBA sau Udrea, nici vreunul din acolitii lor. Nu este nici macar Constantinescu sau Iliescu, nu cred sa fie nici Geoana sau Antonescu, deci repet, e nevoie de o solutie originala, aproape un miracol.
Daca nu poti debita mai mult decat "a venit Basescu si ne-a aratat ca putem iesi din noroi", "Basescu a scazut inflatia si a triplat salariile", "sub conducerea lui Basescu am dus-o cel mai bine", "Basescu a schimbat placa", atunci cu parere de rau iti spun ca nu merita sa te mai straduiesti sa gasesti un raspuns intrebarii mele initiale, din simplul motiv ca nu ti se adreseaza.
@regis, vad ca faci apel la ironie. Cand si-a inceput mandatul Basescu? In 2004! L-ai bagat pe Tariceanu, ca stii tu mai bine cine are merite. Astia ca tine nu merita un trai mai bun! Pe mine nu ma doare nici in cot...eu nu mai depind de situatia din Romania de mult timp.
@ Alphawolf, Basescu asta a fost tot timpul la putere din 1990, exceptand cazul cand a fost primarul capitalei si acolo a facut nimic altceva decat sa beleasca niste caini si sa darame niste tarabe. Inperioada "Convetiei democraatice" acest scandalagiu nu a facut altceva decat ceea ce stie cel mai bine,"GALCEAVA" incat a zapacit guvernarea de atunci, iesea pe posturile Tv si trancanea aceiasi placa ca PD-ul iese de la guvernare daca Ciorbea nu-si da demisia pe motiv ca nu face reforma, intr-un final primul ministru si-a dat demisia si Basescu nu a mai scos un cuvantel de reforma. Ajuns presedintele Romaniei a pus-o iar de galceava cu ii este obiceiul dar de data aceasta cu Tariceanu, a determinat PD-ul sa iasa de la guvernare (stilul lui de amenintari ca si in peroada Conventiei) insa de data aceasta a luat-o in mana ca s-au trezit pe dinafara (adica si-au taiat singuri craca de sub picioare) si Tariceanu i-a dat flit lui Basescu acesta gasind sprijin parlamentar in PSD. Si in acea perioada tot se scandaluri s-a tinut pana a fost suspendat si din functie, restul il stii, fraierimea la votat si repus din nou in functie, sigur ca si tu esti unu' dintre ei.In sfarsit vine si perioada cand Basescu isi poate face de cap fara sa fie obstructionat de nimeni sprijinind la putere un guvern marioneta format din indivizi total aiurea in probleme de guvernare ei fiind meseriasi in falsificari de alegeri si ciordeala. Iata ca Basescu are toate pargiile statului in mana si guverneaza. Asa de bine guverneaza incat nu a scapat nici un cetatean nelovit la buzunare in afara de cloaca PDL.Imi doresc ca nicio data o Romanie impartita in doua, una in care toti cei care l-au readus la putere pe Basescu si PD sa va spalati cu iei pe cap si una in care numele acestora sa nu fie nici cunoscut.
@hombre, eu nu l-am votat pe Basescu niciodata, nici la primul mandat nici la al doilea. Nu vreau, nici nu am vrut sa-i iau apararea, dar nu imi plac oamenii care nu sunt realisti, care stiu doar sa critice, de parca ei ar fi mai buni. Hai sa fim seriosi, toata lumea pune vina doar pe conducere. Avem nevoie de un pic mai mult realism.
Referitor la ultimul tau raspuns tau, nu comentez, este opinia ta.
@Alphawolf - incearca sa fii coerent. Ai afirmat clar ca Base a triplat salariile, ti-am dat cifre care arata contrariul, ai dat-o la intors. Vii si ne spui cat de bine o ducem, apoi iti dai seama ca tu nu depinzi de asta, prin urmare evident nu iti dai seama cat de bine ne este. Recunosti ca Romania este intr-o situatie dezastruoasa si ca s-a instalat mafia la conducere, dar spui ca noi suntem nerealisti. Ii iei apararea lui Base, dar apoi spui ca ai facut-o fara sa vrei, ceea ce ma sperie de-a dreptul.
Pentru toti ceilalti: hai sa lasam discutiile inutile la o parte. Este greseala mea ca m-am lasat bagat in polemica si imi cer scuze pentru asta. Intrebarea mea nu se referea la cei care ne-au adus aici, ci la cine ne-ar putea scoate. Daca ai un raspuns la ACEASTA intrebare, te rog sa il postezi, daca nu mai bine... pas!
@regis, ma gandesc ca nu esti copil si vrei sa iti spun ce vrei sa auzi. Eu ti-am raspuns la intrebare in functie de ce am eu in convingere, nu de ce vrei tu sa auzi. Raspunsul meu la intrebare este in primul raspuns - "alta mentalitate oamenilor".
Crezi ca manifestarile oamenilor nu are nicio influenteaza asupra deciziilor luate de conducere? Eu sunt sigur ca au un rol foarte important. Plus ca sunt multe alte mici aspecte la care oamenii sunt responsabili...
Bineinteles ca mentalitatea influenteaza deciziile, iar din pacate mentalitatea noastra a romanilor se rezuma la "mai rau sa nu fie".
Chiar daca raspunsul tau este corect, nu este suficient de concret pentru a considera ca raspunde intrebarii mele, dupa cum nu o face nici rapsunsul anonimului de la 19:04. Sunt ambele raspunsuri corecte, dar la o alta intrebare.
Si te inseli cand afirmi ca vreau sa aud un anumit raspuns; dimpotriva, imi doresc sa aud cat mai multe raspunsuri care nu mi-au trecut inca prin minte, insa raspunsuri concrete, de genul exemplului de la care am pornit. Ma repet, la vremea respectiva solutia a fost aducerea unui print strain la conducerea tarisoarei, o solutie care in timp s-a dovedit foarte buna, ceea ce nu inseamna ca ar fi potrivita si acum. Singurul lucru evident este ca avem nevoie de o solutie radicala, iar pana acum am notat doar doua sugestii:
- instaurarea monarhiei, propusa de hombre si intarita de justitiarul
- un guvern format exclusiv din tehnocrati, propus tot de justitiarul.
Restul sunt discutii pe langa subiect, in care m-am lasat si eu prins si imi cer inca o data scuze pentru asta.
Nu stiu ce sa zic despre monarhie. Depinde de cine este monarhul, de caracterul si capacitatile lui. Este foarte tentanta, dar este cu riscuri. Romania nu are nevoie de doar de o persoana care nu poate fi atinsa de corupti, sau doar de persoane care sa o mentina, Romania are nevoie de personal competent care sa o scoata din rahat, personal care sunt capabili sa debiteze solutii care fac minuni.
Cu guvernul format din tehnocrati se poate incerca, dar eu sunt oarecum sceptic si la aceasta propunere. Nu ma prea pricep, nu stiu exact cum se formeaza, cine formeaza si dupa ce criterii sunt alesi specialistii care ar forma guvernul de tehnocrati. Apoi apar niste intrebari: Oare avem acesti specialisti, vor fi ei capabili sa gaseasca solutii la nivel national? Specialistii o sa aiba puterea necesara sau sprijinul necesar? Degeaba aduc specialistii solutii bune daca mafiotii nu vor sa le accepte. Nu stiu, nu pot sustine nici aceasta varianta ca pe o idee buna, dar se poate incerca. Trebuie sa vedem si varianta ca introducand acest guvern, numarul buzunarelor vor fi mai multe, iar garantia nu va fi, se poate esua si cu acest guvern format din tehnocrati. Dar, ce este clar, este ca, Romania are nevoie de o solutie, iar cine nu risca nu castiga.
Şi eu sunt regalist de aceea nu pot să nu amintesc " realizările " perioadei superbe 1990 - 2000. S-a realizat atunci cel mai mare jaf din toată istoria României încât şi Petre Roman a zis la un moment dat că : " nici de furat nu mai e ce fura... "
La 31 Dec. 1989 România avea rezerve valutare de 1, 8 miliarde de dolari iar resurse monetare de 900 milioane lei, deci aveam cele necesare unui transfer la economia de piaţă fără mari sacrificii. Din păcate conducătorul iubit avea alt traseu, nu spre lumea civilizata ci spre lumea a treia.
Agricultura din 1989 până în 2000 a suferit un regres permanent în toate sectoarele de activitate : scăderea efectivului animalier, scăderea suprafeţelor cultivate dublată de scăderea producţiei de cereale la hectar.
IMM-urile care trebuiau să fie baza dezvoltării în cei 10 ani au falimentat 30 % iar restul şi-au redus drastic activitatea ajungând treptat în pragul falimentului. Nu mai amintesc de miile de fabrici falimentate intenţionat de către acea camarilă ( alta de alt fel ) şi de banii dispăruţi în diferite buzunare care au creeat milionarii de azi ai României.
Alphawolf are dreptate dar l-aţi înghesuit de parcă nu ştiu ce v-ar fi făcut. Băsescu nu a încercat decât să reformeze instituţiile anchilozate, să scadă acele pensii nesimţite pe care tot noi le plăteam, în general să aducă România pe drumul cel bun. Politic opoziţia se face că nu observă criza mondială şi pentru cei necunoscători sau neumblaţi prin lume vinde zilnic gogoşi pe toate programele disponibile în sensul că mai ai crede că România şi Băsescu ar fi generat acest colaps financiar economic. De bine de rău am trecut cum am putut prin criză şi începe încet să apară speranţa unei reveniri. De aceea nu mai au răbdare tovarăşii.
Însă repet, noi pentru a o duce bine ar trebui să avem poliţia germană, în domeniul financiar evrei, justiţia italiană iar politicieni din ţările nordice în frunte cu un rege din aceeaşi zonă geografică.
Regis ideea e ca unii dintre noi ar trebui sa devina mai cunoscatori, ca sa stie ce sa aleaga si nu sa se lase manipulati, de cum vrea - x sau y.
Alphawolf, a mentionat bine cu schimbarea mentalitatii a oamenilor. Are dreptate, iar Arthur a cam pus punctul pe ''i''. No offence!
Eu nu zic ca nu aveti dreptate, doar ca nu ati emanat decat teorii. Teorii valabile, dar nu solutii concrete. Nu zic ca cele doua enumerate deja sunt bune sau rele, sunt deocamdata singurele solutii concrete enuntate.
Voi insistati sa raspundeti intrebarii de ce am ajuns aici sau ce ne lipseste ca sa iesim cand de fapt intrebarea era "care credeti ca ar putea fi noua solutie salvatoare?"
ORGANIZAREA si MUNCA (3 exemple si idei mai jos) :
1. In primul rand as usura accesul la informatii si la informare al cetatenilor. Exista foarte multe servicii, unele performante si altele pe cale de imbunatatire. Orice activitate existenta trebuie consemnata in detaliu, verificata si confirmata periodic, de exemplu, la fiecare 6 luni (confirmata de catre prestatorii de servicii) si ori de cate ori exista o schimbare in organizarea acestora - activitate, sediu de desfasurare a activitatilor, orar de functionare, mod de contact prin telefon sau curier. Informatia stocata va fi pusa la dispozitia cetatenilor prin informare gratuita in mai multe variante: telefonic, prin brosuri specializate, pe internet, prin panouri de dimensiuni medii amplasate in locuri strategice cu insemnele Primariei, rubrici in ziare locale, distributie de prospecte publicitare/informative (fluturasi) in cutiile postale si de catre agentiile de distribuit prospecte pe strada, televiziune locala, intalniri cu cetatenii, reluata distributia acelor afise cu informatii utile pentru scarile de blocuri, pentru toate blocurile fara exceptie, etc. Campania de aducere la cunostinta ca acest serviciu de distribuire a informatiilor exista, trebuie sa fie periodica, dar nu mai putin de cel putin o data pe luna, mai explicit: sa fie efectiv implementata in cotidianul celor interesati (indiferent ca sunt locuitori sau turisti).
2. In al doilea rand, este necesara o campanie periodica de informare a cetatenilor despre drepturile si indatoririle pe care le au in calitate de ceteni ai localitatii, evitand confuziile, interpretarile personale, incurajand intr-un cuvant ordinea si armonia orasului fizic si intelectual.
3. In al treilea rand, este necesara cunoasterea si aplicarea regulilor de circulatie (cu autovehicule si ca pietoni), de catre fiecare, la orice varsta, in orice imprejurare. Trebuie organizata o campanie plina de forta, de energie, de implicare si de colaborare intre principalele institutii pentru atragerea tuturor la procesul de diminuare al procentului de accidente mai mult sau mai putin grave. Educatia aceasta trebuie completata prin oferirea de drumuri accesibile, reimprospatarea formelor trotuarelor unde este cazul, reimprospatarea culorilor si curateniei in gara si pe peroanele acesteia cand este cazul. Amplasarea in statiile autobuzelor a unei harti a orasului SAU a cartierului, cu evidentierea principalelor strazi, foarte utila este evidentierea locului in care se afla statia respectiva printr-o sageata si formula "Te Afli Aici". Asemenea harta se poate amplasa in fiecare gara mica sau mare, in preajma Agentiilor de voiaj CFR, a altor agentii de turism, a statiilor de Taxi, sau unde mai este cazul. In aceste statii de autobuz este evident ca trebuie sa existe orarul si numarul fiecarui autobuz care trece prin acea statie. Lista ramane deschisa. Directiile de discutat de asemenea. Eu am scris la nivel de localitati. La nivel de tara se aseamana. Aveti cuvantul...
Probabil monarhia este solutia. Fortele politice nu au interesul tarii, pe ei ii intereseaza sa iese ei la lumina. Orice vot sau orice dezbatere este strategica in functie de interesele lor, nu de interesele tarii. Eu cred ca, daca se incearca cu guvernul de tehnocrati, iar ei reusesc, laudele le preiau politicienii, dar daca tehnocratii nu reusesc, vina va cadea pe ei, deci ei nu prea vor avea sprijin. Si cu guvernul format din specialisti, politicinii vor fi tot in functie de interesele lor, adica, promovarea unei legi va fi acceptata doar daca coincide cu interesele parlamentarilor.
Pana acum, ignorand SPAM-ul, am contabilizat doar doua posibile solutii:
- monarhia (hombre, justitiarul, Alphawolf, eventual Arthur, daca il luam in serios cu regele nordic)
- guvern de tehnocrati (justitiarul)
Chiar sa nu mai existe alte solutii?
O solutie ar fi ca fiecare din cei care au dat un raspuns, care gandesc sperand la o schimbare, cei care au preferinte concrete pentru un reprezentant sau altul al unei formatiuni politice existente, deci NOI ar fi timpul sa ne inscriem fiecare in miscarea, partidul care ne reprezinta, pentru a vedea ce scartaie din interiorul gruparii respective.
Deci nu mai ezitati, cei care simpatizati cu regele, cu un partid oarecare, cu ecologisti sau chiar cu partide minoritare, din opozitie sau din partidul democrat liberal, mergeti si inscrieti-va acolo si luptatai din interior pentru a macina, minimiza ceea ce nu agreati acum cand sunteti in afara partidului.
Deci, chiar si romanii din diaspora se pot organiza acolo unde sunt "filiale" romanesti in teritoriu...
Cei care nu se simt reprezentati de actualele formatiuni politice, ei bine aceia trebuie sa forteze aparitia unui nou grup, a catorva lideri, nu doar unul, din care in cateva luni sa se obtina un rezultat dorit.
Astfel facand parte din partidul pe care il doresti, pune si tu o caramida la PROGRAMUL politic al viitorului presedinte, al viitorului guvern, al viitoarei SOLUTII.
Astept intrebari facultative.
Vreti ca aceste mini-dezbateri sa avanseze si sa nu ramana la stadiul acesta incipient, de barfa fara rezultate?
Hai sa NU ne mai risipim inteligenta - decat cautand solutii concrete, sa gandim pe caz concret.
Hai sa NU ne mai risipim nici energia pe subiecte de comparare a ce e rau si ce nu s-a facut, sau si mai concret doar pe critica.
Trebuie sa canalizam INTELIGENTA si ENERGIA noastra si a celor din anturajul personal, pentru a organiza o adevarata DEZBATERE de IDEI.