| nicp a întrebat:

Vad la un credit imobiliar la dobanda: EURIBOR 3M + 4.5 pp? Ce inseamna asta?

Răspuns Câştigător
| Krina a răspuns:

Adica dobanda se calculeaza in functie de Euribor si marja bancii.In cazul de fata, se calculeaza in functie de Euribor luat la 3 luni, 4.5 pp reprezinta marja bancii.
Ai grija cu oferta asta.In general marja este undeva la 8% in prezent.Cred ca acea banca nu a inclus in marja nici asigurarile (viata+imobil), comision administrare + alte costuri (difera de la banca la banca).
Ce trebuie sa intelegi tu este ca dobanda bancii se recalculeaza o data la 3 luni, in functie de marja pe care o au ei, la care se adauga Euribor.
Daca vrei mai multe info, putem discuta pe privat.

4 răspunsuri:
| nicp explică:

Pe mine ma preocupa in special acel 4.5pp. Stiu ca este marja... dar nu stiu ce reprezinta...la ce se raporteaza...

| Krina a răspuns:

Marja e ca o rezerva de risc.In ea mai sunt incluse si toate costurile bancii respective. Ti-am mai spus si inainte, 4, 5 e prea mica! Ceva e putred.
Nu stiu cum se calculeaza la fiecare banca.Intra in calculul marjei parametri diferiti, la fel ca si la DAE.
Daca mi-ai zice si la ce bancati s-a spus despre marja asta, atunci luni ma pot documenta si as putea sa-ti dau mai multe detalii.
Dar care sunt de fapt temerile tale, Nicoleta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

EURIBOR 3M inseamna un procent % (curent 1. 032%) la care se adauga marja bancii de 4. 5 puncte procentuale (prescurtat pp) adica dobanda anuala care se adauga va fi 1. 032+4. 5 = 5. 532%/an. Asta este raspunsul.

| andreea3216 a răspuns:

Inseamna ca marja bancii este de 4.5% la care se adauga EURIBOR-ul la 3 luni. Banca percepe acea marja pentru a avea un castig din acordarea acelui credit, nu este o institutie de binefacerehappyEste precum un adaos comercial in supermarket.

Întrebări similare