Adica dobanda se calculeaza in functie de Euribor si marja bancii.In cazul de fata, se calculeaza in functie de Euribor luat la 3 luni, 4.5 pp reprezinta marja bancii.
Ai grija cu oferta asta.In general marja este undeva la 8% in prezent.Cred ca acea banca nu a inclus in marja nici asigurarile (viata+imobil), comision administrare + alte costuri (difera de la banca la banca).
Ce trebuie sa intelegi tu este ca dobanda bancii se recalculeaza o data la 3 luni, in functie de marja pe care o au ei, la care se adauga Euribor.
Daca vrei mai multe info, putem discuta pe privat.
Pe mine ma preocupa in special acel 4.5pp. Stiu ca este marja... dar nu stiu ce reprezinta...la ce se raporteaza...
Marja e ca o rezerva de risc.In ea mai sunt incluse si toate costurile bancii respective. Ti-am mai spus si inainte, 4, 5 e prea mica! Ceva e putred.
Nu stiu cum se calculeaza la fiecare banca.Intra in calculul marjei parametri diferiti, la fel ca si la DAE.
Daca mi-ai zice si la ce bancati s-a spus despre marja asta, atunci luni ma pot documenta si as putea sa-ti dau mai multe detalii.
Dar care sunt de fapt temerile tale, Nicoleta?
Inseamna ca marja bancii este de 4.5% la care se adauga EURIBOR-ul la 3 luni. Banca percepe acea marja pentru a avea un castig din acordarea acelui credit, nu este o institutie de binefacereEste precum un adaos comercial in supermarket.
Goldenbulle7 întreabă:
Fabiii întreabă: