Daca pagubitul a trimis declaratia ca s-au impacat si nu mai are nici o pretentie atunci varul tau nu va fi condamnat si procesul penal va inceta, avand in vedere ca la infractiunea de inselaciune impacarea inlatura raspunderea penala.
Nu are imporatanta ca-i prima judecata si prima abatere, puscaria este intre 6 luni si 3 ani, pentru inselatorie.
Daca 1 an de zile nu a fost interesat sa returneze banii, sau produsul cumparat, a facut dovada ca nu avea de gand sa-Vatamatul ar putea cere daune morale, iar varul tau ar avea de platit o gramada de bani, inclusiv cheltuielile de judecata.
Daca vatamatul nu-si retrage plangerea oficial, ca nu are chef sau vrea sa-l pedepaseasca pe cel care l-a inselat, se ajunge la judecata pentru inselaciune si ramane la latitudinea judecatorului, daca ii da minimul de 6 luni, inchisoare samd.
Vinovatul poate fi iertat de cel care a făcut rău; dar el a încălcat legea, și legea nu îl poate ierta, ci doar condamna. Va scăpa deci cu o pedeapsă mai ușoară pe care noi nu o știm; aceasta ține de judecător.
Pe lângă telefonul înapoiat, trebuia să îi mai dea și o despăgubire. Judecătorul ar fi ținut cont și de lucrul acesta, ar fi văzut bunăvoința inculpatului de a-și îndrepta fapta. Dar dacă i-a dat doar telefonul, atunci nu a făcut nu a făcut nimic deosebit; că până la urmă tot i-ar fi dat telefonul "obligat-forțat".
Cred ca declaratia prin e-mail e frectie la picior de lemn
trebuie depusa fizic, cu semnatura si sa ia numar de ordine
altfel, odata ce a ajuns la procuror si judecator, mai greu sa se opreasca
cat despre mandatul de aducere... eu as fi nesimtit si m-as "preda" la militie, ca sa nu mai platesc eu transportul