Daca vrei sa-l bagi in puscarie poti sa-i faci denunt penal pentru infractiunea de fals privind identitatea si conducere fara permis, conform Codului penal, citez:
"ART.327. Falsul privind identitatea
(1) Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau transmisă unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea prin folosirea frauduloasă a unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile sau a unui astfel de act falsificat, pentru a induce sau a menţine în eroare un funcţionar public, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Când prezentarea s-a făcut prin întrebuinţarea identităţii reale a unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani."
"ART.335.Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Ce dreptate vrei, cand ai fost asa de inteligent incat sa postezi poza cu diploma de Bac pe o retea PUBLICA? Atunci nu ti-a trecut prin cap ca oricine poate lua date personale de acolo? ORICINE!
Data viitoare altcineva va lua datele tale, isi va face si acte false cu numele tau, va da spargere la o banca, iar tu - fraierul postator pe Facebook - vei sta la puscarie pana ce se clarifica situatia sau pana cand se termina pedeapsa primita.
Mai posteaza si unde iti tii banii si cati ai, unde pui cheile de la casa si de la masina, cand pleci de acasa in concediu etc.
Prostia si Universul nu au limita!
N-ai ce să faci. Mai ales fără martori. Altă dată să te-nveţi minte şi să nu mai pui acte confidenţiale pe net. De ce ai face asta? Eşti tâmpit?!
Serios? L-a prins poliția fără carnet (caz penal) și s-au mulțumit cu niște date false fără niciun act?
Cel mai probabil face mișto de tine. Și chiar dacă prin absurd s-ar fi întâmplat asta, trebuia ca până acum să primești o citație.
Daaaaaa
Varul meu a fost oprit si a spus ca nu are nici un act de identitate la el nimic nimic si a folosit CNP ul meu si numele meu
Sunt martori
si tot aceiasi martori pot declara ca varul meu a zis ca au luat datele mele de pe diploma de BAC postata pe Facebook
Te duci la politia municipala si spui ca ''numarul masini pe care ati oprit-o pe data... la volan a fost altcineva din familia mea, nu eu si arati buletinul'', baniesc ca tu si varul tau nu aveti aceleasi culori a parului si ochilor
Ba da semanam putin
eu am permis din 2014 si a zis la politie ca m-am schimbat de atunci am imbatranit.
Oh... nu cred, ar fi prea penibil din partea politiei sa se ia dupa o amarata de diploma de bac, adica trebuie sa-i ceara buletinul deci asta mi se pare o tampenie sincer, plus ca ai poza cu tine pe acea diploma, eu zic sa te duci la politie si sa vorbesti cu ei sa le explici situația ce si cum sunt sigura ca n-are ce ti se intampla mai ales ca te vede personal pe tine si vede ca nu esti varul tau plus ca le arati si buletinul tau si varul tau va fi obligat pana la urma de politie sa i se prezinte buletinul sau personal si o sa vada ca cnp-ul sau nu coincide cu al tau plus ca nu semanati la fel, nu e chiar asa cum crezi tu sunt multe dovezi nu ar avea de ce sa sr ia dupa o amarata de diploma ar fi prea penibil, iar varul tau sigur v-a intra in belele de data asta mai bine spunea adevarul ca acum chiar are probleme mai mari si urat din partea lui mai ales, dar data viitoare sa numai pui datele tale personale pe retele de socializare ca uite asa toata lumea se v-a folosi de datele tale personale si sper ca ti-ai invatat lectia.
Varul meu a fost oprit si a spus ca nu are nici un act de identitate la el nimic nimic si a folosit CNP ul meu si numele meu
Politiei ii trebuie ori buletinul, ori pasaportul, ori certificatul de nastere ca sa o aresteze pe persoana vinovata. Daca comunici cu politia si le marturisesti cele intamplate politia o sa iti lase tie doar un advertisment sa nu mai postezi informatii personale pe retele de socializare.
RM94 întreabă: