Nu,de ce?
Romania este o colonie deci nu se va schimba nimic, daca as putea as vota AFD =ceva similar daca ar exista in ro,dar, nu, toti vor sa promoveze imigratia din ro, sa plece toti, sa ramana tigani, bugetari, asistati social, pensionari ca ei voteaza mereu, restul sa fuga in ue sa aduca banii in tara
În contextul în care cam de 30 ani se aleg cam aceleaşi 2 partide nu văd nici un motiv ca în 2019 - 20 să avem 4 tipuri de alegeri separate ca să cheltuim milioane de euro cu acestea!
Care e diferenţa dintre comunism 1 partid şi aceleaşi 2 partide capitalism? oameni de frica sa nu vina altii ca sa fure mai mult le aleg permanent pe aceleasi!
Eu aş desfiinţa toate partidele şi politica să fie făcută individual de cei ce doresc să candideze la alegeri, teoretic e posibil!
Aceasta e o petiţie ce am trimis-o la guvern:
Prin comasarea alegerilor cel puţin din 1 an în aceiaşi zi, banii, timpul economisit merg spre handicapaţi, renovarea ţării, cei nu au 100 - 200.000 euro pentru o operaţie ce îţi salvează viaţa, locuinţe sociale, înapoierea banilor celor ce au avut la Cec şi iau pierdut în urma devalorizări mişeleşti şi nesimţite a Bnr etc!
Alegerile mai implica şi manifestaţii, blocarea activităţilor, afişe peste tot, emisiuni tv, angajare de personal pentru votare etc milioane şi milioane de euro consumate dar care nu aduc profit şi doar nişte politicieni cu salarii şi pensii uriaşe, nesimţite!
Aţi dus ţara asta pe ultimul loc cam peste tot de ce ar merita oamenii politici salarii aşa de mari?!
Altă irosire de bani e iluminarea drumurilor în afara localităţilor ca în Sua, occident, miliarde şi miliarde de euro irosite iar când un om nu are 100.000 euro pentru operaţie e lăsat să moară!
Eu aş reduce şi numărul stâlpilor de iluminat la 100 - 200 m în localităţi că doar nimeni nu sta să urmărească hoţii noaptea!
E corect, nu e umilitor pentru noi?
În Germania un produs e 2 lei iar acelaşi produs în România e 3 lei, practica e generalizata cam la toate produsele dar şi la dobânzile de la credite!
În Ro salariu minim e cam 300 - 400 euro iar în Germania e cam 1200 euro?
Ce veţi face după citere mesajului:
A. veţi sta nepăsători, nesimţiţi şi lăsaţi să pierdem milioane de euro la cele 4 tipuri de alegeri din 2019-2020?
B. Veţi lua atitudine cerând alegeri comasate cel puţin din 1 an, reducerea iluminatului, corelarea preţurilor cu cele din occident etc
Ha ha ha
Crede ma, nu vrei corelarea preturilor cu cele din occident. Cand va aud cu raahtul asta de concluzie... În Germania un produs e 2 lei iar acelaşi produs în România e 3 lei. Un rahat.
De rahat e raspunsul tau! eu vreau sa fie invers ca asa e normal
O chirie e peste 1000 euro in vest. 300 euro in Romania
un abonament la net 50 euro prin veste, 10 euro in Ro
un abonament la telefonie 25 euro in vest vreo 8 in Ro
o masa de 2 persoane la restanurant in vest 50 euro, vreo 30 in Ro
asigurarile la masini te doar creierul cat e prin vest... vreo 200 euro in Ro
sa iti mai zic ca nu bei o bere sub 5-6 euro prin vest?
"Eu aş desfiinţa toate partidele şi politica să fie făcută individual de cei ce doresc să candideze la alegeri, teoretic e posibil!" - Da-mi si mie un exemplu de tara in care se intampla asa. Pana si in tarile cel mai putin corupte (Danemarca, Norvegia) exista partide politice.
Concurenta este buna peste tot. Daca stii ca, prin lege, esti singur in domeniul tau, nu te mai stresezi pentru ca nu vei fi inlocuit. Dar daca stii ca oamenii nu te vor mai vota in cazul in care faci multe greseli, vei incerca sa nu faci greseli.
PSD-ul are un electorat stabil de 2, 5 - 3 milioane de persoane. Acestia ies la vot indiferent ca a condus bine sau nu PSD-ul in ultimii 4 ani. PSD-ul asta vrea, sa stati acasa. Ei nu au cum sa castige mai mult electorat, pentru ca asta ar insemna sa fie un partid cat de cat corect, asta ar insemna mai putini bani pentru ei. Cum nu pot castiga mai mult electorat, singura solutie de a castiga alegerile de fiecare data este sa nu-i voteze nimeni pe ceilalti. De asta ei spun indirect "Om fi noi hoti, dar si ceilalti sunt la fel", ca oamenii sa nu iasa la vot, vor iesi doar electoratul lor stabil de 3 milioane.
Ce solutie dai tu daca alegerile nu ti se par o solutie?
Democratia este cea mai buna forma de guvernamant, istoria a dovedit asta
Ce treaba are Lidl, Kaufland etc cu chiriile, pretul caselor acestea sunt magazine si ar trebui sa tina cont de venitul oamenilor nu ar trebuie sa faca politica, preturile omule pe ce lume traiesti!
Concurenta exista in continuare dar e intre oameni nu intre grupuri ascunse dupa cativa lideri!, mergi la vot si alegi parlamentarii, parlamentarul cu cele mai multe voturi va fi presedinte, urmatorul primul ministru ce va alege ministri etc
Cum s-ar desfasura votul? In parlament sunt aproximativ 500 de locuri, ar fi mii de candidati. Vrei sa mergi la sectia de votare si sa iti dea vreo 20 de foi cu mii de nume, iar tu sa pui stampila pe unul? Mi se pare absurd.
In nicio tara nu se face asa. Toate au partide, si, dupa cum am mai spus, exista tari care o duc foarte bine asa. Doar pentru ca la noi exista coruptie in partide nu inseamna ca ideea de partid este corupta in sine. Si tu poti sa-ti faci un partid cu prietenii si rudele tale, inseamna ca veti fi automat corupti?
Si in prezent ca sa candidezi ai nevoie de semnaturi poti impune si o anumita taxa de 2000 euro etc!
Am mai avut vot uninominal, în 2004 parcă
în 2008 mai exact*
Ideea ta nu este implementabila, pur si simplu.
Daca toti ar fi independenti, ar insemna sa vezi vreo 500-600 de campanii si strangeri de semnaturi, un haos total. 2000 de euro au toti fostii parlamentari ca sa se inscrie.
Cum facem cu locurile din parlament? Se pastreaza aproximativ 500 sau se reduc la 100? Sau se reduc si mai mult? Daca ai un parlament foarte mic, fiecare om din parlament are putere si mai mare.
Va mai exista prag electoral? Daca o sa fie sute de candidati, iti dai seama ce divizate vor fi voturile, majoritatea o sa aiba sub 1% deci nu au cum sa intre in Parlament. Asa ca intra in parlament vreo 10 persoane care au peste pragul electoral si fiecare are 10% putere de decizie? De fapt, stai, ca din alea 10 persoane tu vrei sa scoti si un presedinte, un prim-ministru... raman si mai putine persoane.
Ar trebui sa te puna cineva sa incerci sa organizezi astfel de alegeri. Sa vezi ce haos ar fi si cum ai renunta la idee in prima saptamana.
Nu e mai usor ca fiecare partid sa aiba o lista iar tu sa votezi acea lista?
Esti tu greu de cap...
Da. Pentru ca statul acasa cu scuza ''n-am pe cine vota'' ne-a adus PSD-ul pe cap.
Eu cred ca nu votezi pentru ca esti german. Minoritatile nu prea sunt interesate de politica din Romania, maghiarii au si ei o prezenta scazuta la vot. Voi, germanii, aveti FDGR, votati cu el macar. O abtinere de la vot este ca o jumatate de vot pentru PSD.
Ai 100k semnături?
M-am gandid la infiintarea unui partid, cu sprijinul membriilor TPU.
Haha
Da, e o glumita.
Nu crezi in potentialul generatiilor tinere?( nu vreau sa tastez mai mult, stii la ce ma refer)
Nu prea
sabin89 întreabă: