| CVM99 a întrebat:

Vii să candidezi la Primărie, ești noname, ai un mesaj bun și vrei să faci ceva pentru oraș. Nimeni nu te ascultă. Dorel este la al treilea mandat deja, este pus în acuzare în 3 dosare DNA și este favorit în cursa electorală. Nici ceilalți din opoziție nu par mai wow. Totuși lumea ii ia în serios, pe tine nu. E o problemă de moralitate, dezinformare sau ce? Mai mult decât atât există vreo manevră să scapi din acest paradox? Lumea nu se va uita la tine ca mesaj, preferă să stea le TikTok și sa îl voteze pe Dorel.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este o problema de sprijin electoral, Dorel are in spate un partid care-l sustine si ii face propaganda iar partidul are membri si simpatizanti care voteaza cum li se spune, aproape indiferent de candidat.
La fel este pentru toti candidatii membri de partid sau sustinuti de un partid.
Daca chiar vrei sa candidezi si sa ai oarecare sanse, poate nu acum, ar trebui sa vezi daca poti coagula o coalitie de partide mici care sa te sustina. De asemenea ar fi bine sa candidezi si pentru functia de consilier local, este mai usor de obtinut si te poti afirma si sa fii cunoscut la alegerile urmatoare.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai un mesaj bun, atunci pune-l pe Youtube sau pe Instagram si fa-ti acolo reclama, ca nu asa functioneaza candidatura la primarie a unui fitecine care nu are nimic de admirat (fara scoli inalte, doctorate sau masterate, olimpic international sau cine stie ce personaj renumit in tara).

suntserios
| suntserios a răspuns:

E o problema de marketing.
nu ai cum sa alegi un anonim pentru o astfel de functie.

| johnnny123 a răspuns:

Cinstit acum, tu chiar crezi că este suficient să ai "un mesaj bun" și intenții bune ca să fii ales primar? Mai ales al unui oraș major cum este Constanța?

Haide să-l lăsăm la o parte pentru moment pe Dorel cel cu trei mandate și trei dosare penale și să ne concentrăm pe tine.

Ce știi tu despre a fi primar? Ce te califică pe tine pentru postul ăsta? Ce experiență ai? Având în vedere că pui întrebări pe TPU despre asta, aș zice că răspunsul la cele trei întrebări de mai sus este "absolut nimic".

Nu știi nimic nici despre legislație, nici despre politică, nici despre managementul unor proiecte de anvergură. Ce te face să crezi că vei putea conduce un oraș întreg?

Tu ești ca un copil de 9 ani care a înscris un gol în curtea școlii și acum crede că are tot ce-i trebuie ca să joace la Barcelona.

| CVM99 explică (pentru johnnny123):

Eu nu vad o problemă să pun întrebări pe TPU, o consider o platformă folositoare unde putem să găsim răspunsuri de la comunitate și cel mai important, de la oameni.
Legat de ce ma recomanda si cum sunt. Am studii superioare, 2 licențe terminate și 2 în curs și un master pe care la care nu am mai făcut dizertatia ca simțeam ca nu ma reprezinta inclusiv dpdv al cadrelor universitare de acolo. Am experiență în câmpul muncii (nu administrație publică): jurnalism și transport internațional. Am dezvăluit în 2020 mafia imobiliarelor în oraș. Deci nu sunt o persoana desprinsa de realitățile de aici.
Dacă în situația ipotetică a lui Dorel (care nu rep primarul Constanței) luam în considerare ca e posibil, la primul lui mandat sa fi fost o persoana fără studii "din sistem" cum a fost Vanghelie înainte să își ia Bacul, argumentul tău cu experienta nu cade?

| suntserios a răspuns (pentru CVM99):

E o mare problema daca pui intrebari pe TPU, mai ales despre legislatie electorala. Denota in primul rand ca esti foarte prost pregatit in domeniu si apoi ca nici nu stii cum si de unde ar trebui sa te informezi

| johnnny123 a răspuns (pentru CVM99):

"Eu nu vad o problemă să pun întrebări pe TPU"

Nu faptul că pui întrebări este problema. Ci ceea ce denotă asta, și anume că nu ai niciun fel de cunoștințe serioase în domeniu și nici nu știi cum să le obții. Adică nu ești cu nimic mai competent să fii primar decât oricare om ales aleatoriu de pe stradă. Și atunci... de ce tu?

"Am dezvăluit în 2020 mafia imobiliarelor în oraș"

Mai exact, cum ai făcut asta și ce impact a avut? Poți să ne dai un link către investigația jurnalistică? Sunt chiar curios, la modul serios.

"Dacă în situația ipotetică a lui Dorel luam în considerare ca e posibil, la primul lui mandat sa fi fost o persoana fără studii "din sistem" cum a fost Vanghelie înainte să își ia Bacul, argumentul tău cu experienta nu cade?"

Nu, argumentul meu cu experiența nu cade. Eu nu am spus că nu au existat primari incompetenți și neexperimentați. Evident că au existat și încă există o droaie. Dar aceștia sunt 1) susținuți politic și 2) extrem de nocivi.

Dar tu spui că vrei să fii un primar bun, nu un primar nociv. Ei bine, pentru asta ai nevoie de competențe reale, nu doar de intenții bune. Pentru că dacă printr-un miracol ajungi primar și nu știi să faci nimic, atunci vei deveni nociv indiferent de intențiile tale.

| CVM99 explică (pentru johnnny123):

Ei bine... am cam încercat să nu fac public numele din spatele contului happy. Dar uite că îți trimit ce am scris eu despre cum mafia imobiliarelor din Constanța construia peste monumente istorice, pe xand Făgădău era încă primar, nu că acum (din păcate) s-a schimbat ceva cu Chițac.
https://romanialibera.ro/......ia-819679/
https://romanialibera.ro/......is-820025/

Răspuns utilizator avertizat
| IrimiaFlorinaAncuta a răspuns:

Www.sieupot.ro
Tu sa fii pregătit, de campanie ne ocupam impreuna.