| Alex999999999 a întrebat:

Vin cu o întrebare foarte serioasa, voi ce parere aveţi de legile din România? Zilnic vad cazuri la tv cu crime, cu violatori mi se pare ca legile sunt mult prea blânde pentru ce se întmpla în ţara. Vreau o parere de la voi

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Legile sunt asa cum sunt si nu cred ca legile penale sunt prea blande, mai ales dupa modificarile din ultimii ani, respectiv au fost inasprite pedepsele pentru unele infractiuni.
In schimb aplicarea acestora nu este tocmai in regula, in unele cazuri, in special tergiversarea unor procese pana intervine prescriptia si infractorii scapa nepedepsiti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In Romania sunt putine cazuri de crimă nerezolvate și nepedepsite. Pe un criminal nu prea îl sperie cat va sta la închisoare.

| ioana748 a răspuns:

Nu legile sunt de vina cei care le aplica sau nu le aplica mai bine spus.

| Cipi1212 a răspuns:

Sunt prea blânde.

| adryang78 a răspuns:

Aceeași părere o aveam și eu, că legile sunt prea blânde. Am un prieten bun, avocat, cu care am mai dezbătut uneori subiectul la un pahar de vorbă. El mi-a deschis ochii, cu exemple concrete de legi din Codul Penal. Nu sunt blânde, dimpotrivă, multe sunt chiar mai aspre ca în alte țări, DAR nu se aplică. Aici e problema.
Vezi cazul atât de mediatizat cu accidentul acela mortal, în care șoferul era și beat, și drogat, a ucis o persoană dar cazul "se rejudecă", fiindcă ăla e băiatul nu știu cui... Trist.

| Koba12345 a răspuns:

Romania este parte a Eniunii Europene ca atare suntem obligati sa avem acelasi legi ca in restul europei de vest care nu-s blande deloc.

| Sebi2023 a răspuns:

Sunt blânde ar trebui sa fie mai stricte