| adrian873 a întrebat:

Voi ati fi in stare sa va dati viata pentru libertate, cum au facut eroii nostri la revolutie?

15 răspunsuri:
| KittyKinz a răspuns:

Eu nu as fi in stare de asa ceva. Macar am spus adevarul happy

| Mădă0611 a răspuns:

Da, dar sa ma impuste direct in cap, sa nu sufar. :)) Ei au luptat pentru copiii lor, eu n-am, dar nu imi place directia in care se indreapta omenirea, asa ca da-mi o mitraliera. >:) Din toata chestia asta castigul meu e eliberarea mea si sentimentul ca am facut putina curatenie.
A, da, si un mp3 player ca sa ascult http://www.youtube.com/watch?v=M4INeFG5ZVw melodia mea de sfarsit :D

| adrian873 explică (pentru MaNumescCumDoresc):

Ii bine ca recunosti

| Chio9 a răspuns:

Eu as fi in stare, dar nu as face-o.

De ce sa ma sacrific eu pentru ca oameni sa fie liberi?!
Un om liber devine un om rau.

Nu as face-o pentru ca am o singura viata, de ce as da-o pentru cineva care mai apoi nu mi-ar multumi in nici un fel.

| christabell a răspuns:

Nu,libertatea e relativa, la fel ca adevarul.

| adrian873 explică:

Pentru ce au facut macar sa ii respectam

| Danielbc a răspuns:

Pentru familia mea da, pentru oamenii din ziua de azi nu.pentru ca oamenii din ziua de azi sunt foarte egoisti si lasi, mai devreme cineva spunea,, cei de la revolutie au luptat pentru copii lor, eu nu am copii, de ce sa ma sacrific pentru oameni?''nu e singurul care gandeste asa.deci de ce sa imi dau viata pentru astfel de oameni? Daca mentalitatea era ca inainte si respectul, loialitatea, sufletul bun, nu erau defecte(pentru ca asa sunt considerate acum)da imi dadeam viata dar pentru oameni din ziua de azi...nu mersi.

Ps.nu liberatea a inrautatit omul ci:proasta educatie, prostia, egoismul si lacomia

| miradoniz a răspuns (pentru Danielbc):

"Daca mentalitatea era ca inainte si respectul, loialitatea, sufletul bun, nu erau defecte" doar o curiozitate-înainte când?

| Danielbc a răspuns (pentru miradoniz):

Inainte de 94/95.si da poate vei spune chestia cu, comunistii, mentalitate invechita etc.dar eu ca tanar consider ca inainte era mult mai mult respect decat acum, oamenii aveau un suflet mai bun.in cea ce priveste loialitate da cand erau comunistii la putere erau multi turnatori nu stiai in cine sa ai incredere dar vezi tu acum e exact la fel, poti sa bagi mana in,, foc''pentru cei din jurul tau? iti zic eu nu.inainte macar se turna din frica acum din prostie, sau se tradeaza pentru un pahar de vin sau pur si simplu din rautate.Cei care au luptat la revolutie au luptat pentru ei dar si pentru altii azi...sunt egoisti si lasi,ies in strada daca, castiga sa zicem steaua dar nu ies in strada cand li se scad salarile sau sunt jigniti de cei de,, sus''. nimeni nu se mai implica in ceva ce nu ii vizeaza direct! si daca stai sa te gandesti de multe ori nici cand ii implica direct nu reactioneaza la timp.din pacate acum e mentalitatea,, si cine sa vina'';,, ce imi iese'';,, nu ma intereseaza''etc

| miradoniz a răspuns (pentru Danielbc):

"inainte macar se turna din frica acum din prostie, sau se tradeaza pentru un pahar de vin sau pur si simplu din răutate"...nu este prima data când nimeresc peste idei de genul acesta și, ma rog, fiecare cu părerea lui.
Totuși, trebuie sa remarc: de unde ți-o fi venit ție ideea ca înainte de revoluție nu existau oameni rai, sau ca motivația celor care își persecutau semenii, era mereu și totdeauna diferita de răutate? Un sistem totalitar are nevoie de calai.Si exista o spirala a răutății gratuite, o spirala a violentei. Înainte nu se trăda neapărat din frica, ci și din convingerea ca trădarea este un lucru bun și onorabil.In societatea comunista, oricine gândește diferit de linia Partidului, este considerat dușman al poporului.Cei care a căror părinți vroiau sa își muncească singuri pământul-ei bine, simpla lor existenta amintea nedreptatea făcută poporului roman. Comuniștilor nu le era doar frica-ci erau indoctrinați. Poate fi considerata o simpla forma a prostiei, dacă ma întrebi pe mine.Despre cei care au ieșit în strada la revoluție-și eu am fost acolo...nu se va ști niciodată exact cine s-a dus din convingere, pentru libertate-și câți pentru a își face datoria fata de Partid, asa cum se duceau și la biserica, pentru a ii putea raporta pe cei prezenți la slujba.
Cei de azi sunt "egoisti si lași", spui tu. Poate sunt rezonabili și trecuți prin viața?"nu ies in strada cand li se scad salariile"-multi le plâng de mila, este evident.Lucrurile nu sunt mereu ceea ce par. Bunica mea, Dumnezeu sa o odihnească, cu o pensie minima, era îngrozită de fiecare data când guvernul ii marea pensia.Pretindea ca valul de scumpiri care urma ineluctabil, o lăsa mai leftera decât înainte.
Poate nu este cu adevarat important sa ieși în strada, cum s-a ieșit la mineriade, atunci când micul tău orgoliu este jignit de o vorba mai grea? poate este mai...frumos,ca sa nu spun civilizat, sa votezi cu cel care îți reprezinta părerea personala.

| adrian873 explică (pentru miradoniz):

Si tie cine iti reprezinta parerea personala? Cu cine ai vota?

| miradoniz a răspuns (pentru adrian873):

Votul este secrethee hee

| adrian873 explică (pentru miradoniz):

Nu ai cu cine sa votezi, toti sunt hoti si vor sa fure

| miradoniz a răspuns (pentru adrian873):

De ce nu candidezi tu? poate o sa te descurci mai bine.(oricum mi se pare dificil sa faci mult mai rău)