Potrivit OUG 60/2009, privind programul "Prima casa", acesta este destinat doar pentru construirea unei locuinte si nu pentru imobile cu alta destinatie. Asa fiind nu-ti poti face pensiune. Vei putea schimba destinatia doar dupa restituirea integrala a creditului acordat.
Am citit si eu; m-am informat inainte de a pune aceasta intrebare si am inteles ca nu poti plati acest credit prin chiria obtiunuta prin casa respectiva; oricum,,, multumesc pentru raspunsul tau; ai funda de al mine
Poti plati ratele din ce vrei tu, cat timp le platesti banca nu se intereseaza de tine si nici de sursa banilor.
Problema este ca va trebui sa cumperi casa ca si prima ta locuinta, iar ulterior s-ar putea sa intampini greutati la schimbarea destinatiei din locuinta in spatiu comercial, intrucat banca isi va inscrie dreptul de ipoteca in Cartea Funciara.
Nu cunosc detaliile, nu stiu daca pentru schimbarea destinatiei trebuie sa faci neaparat si modificari in CF, dar daca schimbarea nu trebuie inscrisa in CF, practic nu ai nici o problema.