| Meme10Meme a întrebat:

Voi ce părere aveți de NATO? Eu am o părere foarte proasta și zic ca ar trebui sa ieșim urgent din aceasta alianță imperialista (cu mențiunea sa rămânem în UE).
1. Războiul din Kosovo. Ce treaba avea NATO cu acest război? NATO nu trebuia să-și apere statele membre? Pai de ce s-a implicat în alte războaie?
2. Soldații romani din Afganistan. Ce ***? Ce treaba avem noi cu Afganistanul? E războiul nostru? De ce trebuie sa le facem pe plac "americanilor"?
3. URSS a vrut sa între în NATO când aceasta alianță s-a format. De ce nu a avut voie sa între? Poate ca n-ar mai fi existat războiul din Vietnam și războiul din Coreea dacă cădeau la pace.
Acum o sa ziceți ca am cădea în mâinile rușilor dacă am iesi din NATO. Fals.
Finlanda este în UE, dar nu e în NATO. A pățit ceva? Nu.
Austria este in UE, dar în NATO nu. A pățit ceva? Nu.

14 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Aberezi! 200%!
1 - Faptul că eram membri NATO ( și reformele făcute pentru a fi primiți în alianța nord-atlantică ) a cântarit enorm la primirea României în UE.
2- Serbia e calul troian al Rusiei în Balcani și trebuia pedepsită pentru asta. E singurul lucru din postarea ta cu care sunt de acord.
3- România are o serie de obligații față de aliați - una din ele fiind obligația de a trimite trupe în zonele de conflict în care este implicată și alinanța nord-atlantică.
N. B. Prezența noastră în Afganistan a fost simbolică și pe cheltuiala lor!
4- De unde ai scos chestia că URSS a vrut să intre în NATO? Solicitarea URSS de intrare în NATO a fost pur propagandistică!
5- Războiul din Coreea și cel din Vietnam au fost declanșate de ambițiile personale ale liderilor comuniști din Coreea de nord și Vietnamul de nord - Kim Ir Sen și Ho ShiMin - URSS nu și-a dorit aceste războaie dar s-a implicat din solidaritate "frățească" și pentru a le da de lucru "imperialiștilor" americani.
6- Austria și Finlanda sunt țări neutre! Statutul lor de neutralitate fiind recunoscut pe plan internațional (inclusiv de fostul URSS și de actuala Federație Rusă).

| Meme10Meme explică (pentru gabicoo):

1. A cântărit? Pai scuză-mă, dar Austria și Finlanda nu erau în NATO.
2. Da, și de ce au atacat-o? De ce? Ca nu a atacat vreo tara membra NATO.
3. Și ce cauta aceasta alianță în Afganistan?
4. Da, dar dacă ar fi fost ăștia de la NATO mai primitori poate ca am fi avut relații mai bune cu URSS.
5. Rusii ar fi putut sa le zică sa nu atace. Dacă rusii le interziceau sa facă acele războaie, nu le mai făceau. Plus ca fără ajutorul rușilor armatele ălora erau un nimic.
6. Pai da, asa ar trebui sa fim și noi. Sa luptam pentru interesul nostru, nu pentru interesul altora. Ne-am trădat interesele naționale în 1997 pentru NATO și UE. Pe bune?

| gabicoo a răspuns (pentru Meme10Meme):

1- Nu putem face compatație între situația României și cea a Austriei și Finlandei. Ele erau (în 1997, în momentul intrării lor în UE) democrații consacrate și aveau economii de piață funcționale. Noi făcusem parte, până în 1989 din sfera de influență sovietică (Pactul de la Varșovia - militar și CAER - economic), democrația dâmbovițeană era la început, iar economia noastră era "sublimă" dar...
A trebuit să facem mari copromisuri pentru a fi primiți în UE și NATO.
2- Au atacat Serbia pentru a pune capăt "genocidului" comis de sârbi în Kosovo. De fapt au vrut să lovească Serbia pentru rolul său de cal troian al Rusiei în Balcani! NATO a jucat rolul "bunului samaritean" dar de fapt aveau nevoie de un cap de pod în zona balcanică!
3- În Afganistan își avea bazele AlQuaeda - cei care au organizat atacul de la World Trade Center.
4-? Nu înteleg ce vrei să spui!
5- Referitor la Războiul din Coreea: rușii nu și l-au dorit - drept dovadă sta faptul ca nu s-au opus, în Consiliul de Securitate, trimiterii de trupe ONU în sprijinul Coreii de sud. Iar cei care le-au salvat pielea nordcoreenilor au fos cei 1 milion de voluntari chinezi trimiși de China lui Mao. Referitor la Razboiul din Vietnam acesta a fost provocat de Ho ShiMin care voia să "elibereze" și sudul de americani după ce "eliberase" nordul de colonialiștii francezi! Viet Minh-ul eliberase Vietnamul de nord prin forțe proprii + sprijinul material al Chinei deci fara aport sovietic.

| Zuzu1991 a răspuns:

"Voi ce părere aveți de NATO? Eu am o părere foarte proasta și zic ca ar trebui sa ieșim urgent din aceasta alianță imperialista"
ai invatat rusa deja?!? ne invadeaza rusii instantaneu
IMPERIALISTA?!? RILI rusii nu sunt imperialisti d'aloooc, nu au invadat Europa de est, Crimea samd, cu o ipocrizie crasa ca doar noi suntem comuisti si URLAM ca imperialismul e un lucru rau angry

| Meme10Meme explică (pentru Zuzu1991):

rolling on the floor De rusi deja am zis. Dacă ești anti SUA/NATO nu inseamna ca ești automat pro rus.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Meme10Meme):

Nu am spus DELOC ca esti pro rus, am spus ca trebuie sa te pui bine cu invadatorii tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Avea rolul de a opri genocidul
2. Acei soldati au mers din propria initiativa si sunt fortele speciale ale fortelor terestre. Au primit antrenament si experienta pe care nu o gasesc niciunde si acum sunt soldati adevarati.
3. Cererea lor a fost ironica si nu au vrut sa intre, nici nu au crezut ca o sa fie acceptata.
4. Austria a avut un intreg partid politic controlat de mita ruseasca, au probleme cu spionii rusi pe teritoriul lor. Norvegia la fel au soldati rusi care se plimba fara probleme pe teritoriul lor. Elvetia ce sa mai zic, au o cladire din care pleaca bani rusesti prin toata europa, acea cladire se crede a fi a FSB-ului. Elvetia permite o gramada de coruptie din partea chinei si rusiei, kim jong un a studiat in elvetia

| Meme10Meme explică (pentru anonim_4396):

1. Și? Ce treaba au ei cu ce se întâmplă în niște tari care nici nu sunt în NATO?
2. Ok, și ce cauta NATO in Afganistan?
3. Da, dar puteau sa coopereze mai mult.
4. Bine. În Austria a fost un partid rusesc. Știi unde a mai fost? In România (AUR). Dar dacă am avea servicii anti spionaj mai bune am putea sa facem fata rușilor singuri. E de ajuns sa rămânem în UE. Norvegia? Eu nu am pomenit nimic de Norvegia. Dacă nu ma înșel, ea este în NATO dar nu este în UE. De Elveția nu am zis nimic. Apropo, rusii au pus un președinte marioneta in SUA. Mai avem ceva de zis? Ungaria este controlata de rusi. Polonia da semne ca e controlata de rusi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Meme10Meme):

1. Sunt in europa, si au fost chemati de tari europene inclisiv Ungaria. Am fost si noi acolo la Sarajevo sa tinem pacea chiar daca nu eram de acord cu kosovo.
2. Nu aia era in discutie, misiunea romanilor a fost specifica, nu am mers noi acolo cu planu
3. Puteau daca uniunea sovietica nu se considera o axa de putere opusa.
4. Nu exista dovezi ca aur este mituit de rusia. Da Ungaria si polonia, dar Ungaria este anti nato in momentul de fata la fel ca Turcia. Si uite cum se descurca tarile alea cu coruptia si fascismul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Pentru a opri genocidul si escaladarea conflictelor
2. Nimeni nu ii obliga, merg din vointa proprie ca mercenari sa faca bani frumosi, decat la sparanghel mai bine impusca cate un taliban
3. Refuzarea intrarii URSS in Nato a fost dovada clara ca Vestul formeaza alianta militara anti-rusa. Corea, Vietnam au fost razboaie de proximitate pentru orgoliu

| Meme10Meme explică (pentru anonim_4396):

1. Asta e treaba lor? Ei trebuiau să-și apere teritoriile și cetățenii.
2. Ok, și de ce se duce NATO în Afganistan? Ce treaba are NATO cu teroriștii?
3. Pai nu ar fi vrut sa oprească războiul cu URSS?

| SmaraldAlbastru a răspuns:

NATO este stăpânul de pe plantație, iar România este sclavul. O relicvă a fostului război rece care arată mereu spre Rusia zicând "uite-l pe bau-bau", în timp ce statele puternice din alianță jefuiesc resursele țărilor necăjite.

| xenon01 a răspuns:

Daca iesim, o sa ne ia rusii pe sus

| Meme10Meme explică (pentru xenon01):

Dacă rămânem în UE nu. Finlandezii îs bine mersi chiar dacă nu sunt în NATO.