In primul rand, citind programul politic al partidelor si uitandu-ma cu ce alte partide din europa sunt asociate. Partidul Alternativa Dreapta imi reprezinta cel mai mult proprile viziuni si interese (economie de piata, stat minimal, valori traditionale, sustinerea alternativelor private la invatamantul de stat, lupta contra fabricilor de diplome), asa ca ii voi vota pe ei la parlamentare.
La prezidentiale m-am interesat doar de optiunile cu o oarecare sansa de a castiga, pentru ca aici daca votezi optiunile mai mici iti cam irosesti votul. Deci decizia a fost intre Simion, Lasconi, Ciuca, Ciolacu si Geoana. Ciuca si Ciolacu au fost instant eliminati pentru ca eu n-am de gand sa votez PNL sau PSD din simplul fapt ca au fost prea mult timp la putere. Simion e prea conservator, iar Lasconi e prea progresista. Deci mi-a ramas Geoana ca unica optiune viabila, iar faptul ca a avut deja atributii importante in politica externa e un avantaj clar.
Cineva cu șanse reale de a învinge dictatura PNL PSD.Nici Aur nu e de preferat.Geoană sau Lasconi rămân, în rest Usr e varianta de preferat, care ar și avea ceva șanse. Dar tare cred că se vor duce cu bani la pensionari, asistați social, alcoolici și alți oameni care pot fi cumpărați cu câteva zeci/sute de lei + alte tertipuri bazate pe pile și va câștiga tot cel care dă mai mult și care are relațiile cele mai influente.Și nu, nu e teoria conspirației, am fost în partid și știu ce vorbesc. Politica este o lume grețoasă, murdară, incorectă.
Este dar ce sa facem daca toti s-au invatat sa puna stampila unde scrie PSD
Nu am avut ce sa cantaresc.
Nu se ofera asa multe alternative cu un minim de decenta incat sa am de unde alege. E o singura varianta cu sanse reale si care nu are legaturi cu psd, pnl sau aur
Pai cum vine asta?
" eu n-am de gand sa votez PNL sau PSD "
"Deci mi-a ramas Geoana ca unica optiune viabila"
Practic tu zici ca nu ai de gand sa votezi cu psd si votezi cu unul care le-a fost presedinte 5 ani?
Hmmm...
Lasconi progresista? Doamna de umbla cu crucea la gat, nu are nicio pozitie clara despre parteneriat civil si a votat pro familie traditionala la referendum?
O sa votez Lasconi ca sa nu trebuiasca sa votez Simion in turul 2. Ca Ciolacu nu votez in viata asta.
Ce politică progresistă are usr? Că în afara că susțin drepturile minorităților nu fac nimic fata de ce fac restul partidelor...
Să înțeleg că tu ești din ăla căruia îi e frica că se va da o lege care te va obliga sa fii homosexual și de ăia fugi de "progresism"?