| simona_5493 a întrebat:

Vreau sa fac o revista care se distribuie gratuit e o revista de reclame are cineva idee cum functioneaza toata treaba asta legal adica am nevoie sa inchei contracte pe drepturi de autor sau trebuie sa am angajati calificati ex(grafician, jurnalist, etc) sau daca cineva lucreaza in domeniu sau au cunostinte care activeaza in domeniu si doreste sa ma lamureasca si pe mine cu toate formalitatile... mersi anticipat.

1 răspuns:
| 31957319 a răspuns:

Drepturi de autor, nu prea cred, caci tu vrei sa faci publicitate, si cui ii faci publicitate, cred ca iti da acordul.
Cred ca este recomandat sa iti deschizi o asociatie familiala, ceva de genul prestari servicii. Acuma nu stiu, tu vrei sa le si tiparesti tu?
Deschizi o asociatie familiara, depui un capital, 1500 de lei, sau poate mai putin, si iti faci o autorizatie la primarie sa le poti sitribui.
Daca vrei sa le si tiparesti, treaba se cam complica, dar nu cu mult. Sunt firme care ti le tipareste, tu sa faci modelul, si incepi cu un tiraj mic. Pretul cred ca este in functie de marimea paginii, de model ( mat sau lucios ), de numarul paginiilor, si ce iti mai ramane este sa ai contracte serioase, ca daca nu pici in faliment.
tu vei face pretul, in functie de prima pagina, a doua, si ce marime iti cere cel care vrea sa il promovezi.
Nu stiu exact, dar cam asa cred ca merge treaba.