| Andrei092223 a întrebat:

Vreau sa imi dau mama in judecata imediat ce implinesc 18 ani, este o alcoolica care toata copilaria si adolescenta mea imediat cum se imbata si ne certam punea mana pe mine si ma lovea etc. Vine de la serviciu beata si imediat cum o intrebi de ce a baut se enerveaza si incepe o cearta care duce la bataie. Am videoclipuri in care da in mine, tipa si ma loveste. Intrebarea mea este normal daca o pot da in judecata din cauza acestor motive.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti s-o dai in judecata, dar nu stiu ce vrei sa obtii si nici nu-i sigur ca vei castiga ceva. Ar trebui sa ai si alte probe, de ex. martori.
Depinde si de ce te certai cu mama ta si cine incepea cearta. De asemenea ma gandesc ca te-a crescut si ingrijit pana acum si asa vrei sa-i multumesti.
Daca chiar nu poti suporta si nu este vina ta pleaca de acasa dupa ce implinesti 18 ani si n-o sa te mai certi.

| Andrei092223 explică (pentru Ioandelasal):

Doar pentru ca m-a intretinut financiar nu inseamna ca ii datorez ceva

| mi25 a răspuns:

Situatia ta este dificila.
1. Ca sa o dai in judecata dupa ce implinesti 18 ani iti trebuie motive. Cearta nu este motiv. Lovirea, da! Dar ce obtii de la instanta? O condamnare a mamei tale, de regula cu amenda sau inchisoare cu suspendare sau amanarea executarii. Ai rezolvat ceva? Nu! Ai tata?
2. Poti sa faci plangere la politie si inainte de implinirea varstei de 18 ani. La fel, condamnare ca mai sus. Daca cei de la protectia copilului considera ca nu mai poti trai in acel mediu, te interneaza intr-un centru de protectia copilului pana la 18 ani. Si dupa ce faci?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie sa astepti pana la 18 ani. Poti face reclamatie la politie oricand.
Nici nu trebuie la judecatorie.
Da poti face plangere sau intenta proces.
Ca vei avea si succes in aceste demersuri, e alta discutie.
Oricine are voie sa reclame la politie orice

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu poti sa primesti bani dar poti sa vb cu politia si o sancioneaza. Daca depui plangere poate sa mearga la inchisoare, cam atat.